Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaalla varovaisen kasvun vuosi

Jaa

Osuuskauppa Keskimaan tammi-syyskuun liikevaihto oli 466,9 miljoonaa euroa kasvaen 3,1 % edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Tammi-syyskuun tulos ennen veroja oli 20,8 miljoonaa euroa ja operatiivinen tulos 15,9 miljoonaa euroa, mikä on 2,4 miljoonaa euroa parempi kuin viime vuonna. Koko vuoden operatiivisen tuloksen ennakoidaan päätyvän edellistä vuotta ja budjetoitua paremmalle, yli 20 miljoonan euron tasolle. Tulosparannuksen taustalla on myynnin kasvu ja tehokkuuden parantuminen.

Market- ja tavaratalokaupan liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 333,5 miljoonaan euroon (+ 1,8 %). Päivittäistavarakauppaa tehtiin 290,6 miljoonalla eurolla (+ 3,4 %). Kesäkauppa onnistui hyvin, heinäkuun myynti oli Keskimaan historian suurin yksittäinen kuukausimyynti. Käyttötavarakaupan liikevaihto oli 42,8 miljoonaa euroa, mikä oli odotusten mukaisesti 9,6 % edellisvuotta vähemmän. Käyttötavarakaupan osalta myynnin laskuun on vaikuttanut osaltaan aikaisempaa pienempi Sokos sekä Kodin Terran laaja remontti.

Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan liikevaihto kasvoi alkuvuonna 97,2 miljoonaan euroon (+ 6,8 %).

ABC-liikennemyymälöissä tehtiin ravintola- ja marketkauppaa 23,3 miljoonalla eurolla (+ 1,1 %). Polttonestekaupan liikevaihto tammi-syyskuussa oli 73,9 miljoonaa euroa (+ 8,7 %). Merkittävä osuus polttonestekaupan liikevaihdon kasvusta selittyy polttonesteiden edellistä vuotta korkeammilla jälleenmyyntihinnoilla, joita ovat nostaneet mm. öljyn maailmanmarkkinahinnan nousu edellisestä vuodesta. Myös Keskimaan myymät polttonestelitrat kasvoivat.

Keskimaan matkailu- ja ravitsemiskaupan liikevaihto oli 29,8 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua 4,9 %. Ravintolakauppa oli 21,0 miljoonaa euroa (+ 3,8 %) ja majoituskauppa liikevaihto oli 8,8 milj.€ (+ 7,7 %). Alkuvuoden vahva myynnin kasvu selittyy merkittävältä osin Alexandran remontin valmistumisella sekä Jyväskylän Paviljongin alueen aktiivisella tapahtumatarjonnalla ja sitä kautta Paviljonki-ravintoloiden hyvällä myynnin kasvulla.

Keskimaa on kuluvan vuoden aikana kehittänyt palveluita mm. Frans & Sandra- ja Amarillo-ravintoloiden osalta, Kodin Terraa on uudistettu ja Coffee House on uudistunut VENNiksi. Kesäkuussa Sale Kannonkosken sekä S-market Joutsan uudistukset valmistuivat ja Korpilahden S-marketin yhteyteen avattiin ABC-automaattiasema. Solo Sokos Hotel Paviljongin laajennus on käynnissä. Ravintola Trattoria Aukion talviterassi valmistuu marraskuussa 2018 ja hotellin laajennus kesällä 2019. Vuoden 2018 aikana Keskimaa investoi palvelujensa parantamiseen kokonaisuudessaan noin 15 miljoonaa euroa.

Keskimaa on merkittävä keskisuomalainen työnantaja. Osuuskaupan palveluksessa oli syyskuun lopussa aktiivisessa työsuhteessa 1 764 työntekijää, mikä oli 14 enemmän kuin vuotta aiemmin. Kesällä 2018 Keskimaalla työskenteli noin 750 kesätyöntekijää, joista noin puolet on työelämään ensimmäistä kertaa tutustuvia nuoria.

Keskimaalla oli syyskuun lopussa omistajia 130 643, mikä oli 2 836 enemmän kuin vuotta aiemmin. Keskimaa jakoi omistajilleen kesäkuussa ylijäämänpalautusta ja osuusmaksun korkoa. Vuoden 2017 tuloksesta ylijäämänpalautusta maksettiin 3 miljoonaa euroa, mikä on noin 0,6 %Osuuskauppa Keskimaasta tehtyjen, Keskimaan S-Etukortilla rekisteröityjen bonusostojen määrästä. Osuusmaksulle korkoa maksettiin 6 % (0,7 miljoonaa euroa). Keskimaan omistajuudesta merkittävin rahana maksettava etu omistajille on Bonus, jota maksettiin tammi-syyskuussa 15,1 miljoonaa euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, toimitusjohtaja Antti Määttä, 050 522 1011
Osuuskauppa Keskimaa, talousjohtaja Niko Toivanen, 040 523 9131

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Keskimaa
Osuuskauppa Keskimaa
Ahjokatu 7
40320 JYVÄSKYLÄ

010 767 3000http://www.keskimaa.fi

Osuuskauppa Keskimaa on market- ja tavaratalokauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava yritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Olemme maakunnan markkinajohtaja kaikilla edustamillamme toimialoilla. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurin yritys yli 600 miljoonan euron liikevaihdolla. Keskimaan omistavat yli 130 000 keskisuomalaista kotitaloutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Keskimaa

Solo Sokos Hotel Paviljongin laajennus on valmistunut11.6.2019 10:15:00 EESTTiedote

Osuuskauppa Keskimaan Solo Sokos Hotel Paviljongin elokuussa 2018 aloitettu laajennus on valmistunut. Jyväskyläläisen hotellin 40 uutta huonetta saadaan käyttöön perjantaina 14.6.2019 alkaen. Uusia huoneita valmistui kolmeen eri huoneluokkaan: Solo Up, Supreme ja kaksi 100-neliöistä kahden kerroksen sviittiä. Skandinaavisten huoneiden suunnittelusta on vastannut sisustusarkkitehti Joanna Laajisto. Laajennushankkeen kokonaisurakan toteuttajana toimi rakennusliike NCC.

Uudet Nosto-käteisautomaatit Viitasaaren ja Savelan S-marketien yhteyteen21.5.2019 09:50:00 EESTTiedote

Osuuskauppa Keskimaa on alkuvuoden aikana korvannut kaikki Keskimaan toimipisteiden yhteydessä toimineet Otto-automaatit Nosto-käteisautomaateilla. Kesäkuun alussa Viitasaaren ja Savelan S-marketien yhteyteen asennetaan uudet Nosto-käteisautomaatit. Keskimaa haluaa helpottaa asiakkaiden arkea panostamalla maksamisen palveluihin niin käteisnostamisen kuin mobiilimaksamisen kehittämisen myötä.

Keskimaa tekee yhteistyötä yli 120 keskisuomalaisen lähituottajan kanssa15.5.2019 09:21:33 EESTTiedote

Lähialueen pienet ja suuret elintarvikealan yritykset ovat Osuuskauppa Keskimaalle merkittäviä yhteistyökumppaneita. Keskimaan kaupoissa myytiin viime vuonna omalla toimialueellamme valmistettuja tuotteita 22,7 miljoonalla eurolla. Keskimaa järjestää toimipaikoissaan 16.−18.5.2019 Ruokaa läheltäsi -lähituottajatapahtuman, jossa yli 60 lähituottajaa esittelee tuotteitaan. Päätapahtumapaikkana on Prisma Seppälä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme