Finanssivalvonta

Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elon asiamiesvalvonta päättyy

Jaa

Finanssivalvonta asetti päätöksellään joulukuussa 2020 asiamiehen valvomaan Eloa toistaiseksi. Nyt Finanssivalvonta katsoo, että Elo on toteuttanut laajoja ja merkittäviä toimenpiteitä hallinto- ja ohjausjärjestelmänsä kehittämiseksi, ja asiamiesvalvonta päätetään 30.6.2022.

Finanssivalvonta päätti 31.5.2022, että Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elon asiamiesvalvonta lopetetaan 30.6.2022. Valvonta on perustunut Finanssivalvonnan 11.12.2020 tekemään päätökseen asiamiehen asettamisesta. Tällöin asianajaja Pekka Jaatinen asetettiin valvomaan yhtiön toimintaa 14.12.2020 alkaen toistaiseksi. Finanssivalvonnasta annetun lain (878/2008) 29 §:n mukaan Finanssivalvonta voi asettaa asiamiehen valvomaan toimilupavalvottavan toimintaa muun muassa, jos toimilupavalvottavan asiain hoidossa on esiintynyt taitamattomuutta tai varomattomuutta.

Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo on toteuttanut laajoja ja merkittäviä toimenpiteitä hallinto- ja ohjausjärjestelmänsä kehittämiseksi. Finanssivalvonta katsoo nyt yhtiön asioiden hoidon kehittyneen niin, että asiamiesvalvonta voidaan päättää.

Päätös ei ole lainvoimainen. Yhtiöllä on oikeus valittaa päätöksestä hallinto-oikeuteen 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Lisätietoja

Kaisa Forsström, osastopäällikkö, Vakuutusvalvonta. Haastattelupyynnöt koordinoi Viestinnän mediapäivystys, puhelin (09) 183 5030 arkisin klo 9–16.

Katso myös

Finanssivalvonnan päätös 31.5.2022 (pdf)

Finanssivalvonnan lehdistötiedote 11.12.2020: Finanssivalvonta on asettanut asiamiehen valvo-maan Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elon toimintaa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Finanssivalvonta
Finanssivalvonta
PL 103, Snellmaninkatu 6
00100 Helsinki

09 183 51https://www.finanssivalvonta.fi/

Finanssivalvonta on rahoitus- ja vakuutusvalvontaviranomainen, jonka valvottavia ovat muun muassa pankit, vakuutus- ja eläkeyhtiöt sekä muut vakuutusalalla toimivat, sijoituspalveluyritykset, rahastoyhtiöt ja pörssi. Edistämme finanssimarkkinoiden vakautta ja luottamusta sekä asiakkaiden, sijoittajien ja vakuutettujen suojaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssivalvonta

Financial sector’s capital position as at 31 March 2022: Finnish financial sector’s good capital position increasingly important – uncertainty marks the operating environment and risks are elevated9.6.2022 09:45:00 EEST | Press release

The impacts of Russia’s war, the pick-up in inflation and slowdown in economic growth are creating a high level of uncertainty, accompanied by a rise in interest rates and decline in share values. The preparedness of supervised entities for the consequences of these developments and for possible cyber attacks requires sufficiently large capital buffers for all situations and voluntary contingency plans.

Kapitaltäckning och solvens i den finansiella sektorn 31.3.2022: Allt viktigare att den finländska finansiella sektorn hålls kapitalstark – omvärlden präglas av osäkerhet och riskerna ligger kvar på en hög nivå9.6.2022 09:45:00 EEST | Tiedote

Effekterna av Rysslands anfallskrig, inflationsökningen och den avtagande ekonomiska tillväxten skapar stor osäkerhet samtidigt som räntorna stiger och aktievärdena sjunker. Beredskap för konsekvenserna av dessa fenomen och även för eventuella cyberattacker kräver att aktörernas kapitalbuffertar är tillräckligt stora i alla situationer och de frivilliga beredskapsåtgärderna tillräckliga.

Finanssisektorin vakavaraisuus 31.3.2022: Suomen finanssisektorin hyvä vakavaraisuus entistä tärkeämpää – epävarmuus leimaa toimintaympäristöä ja riskit pysyneet korkealla tasolla9.6.2022 09:45:00 EEST | Tiedote

Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset, kiihtynyt inflaatio ja hidastuva talouskasvu luovat suurta epävarmuutta, samaan aikaan kun korot nousevat ja osakkeiden arvot laskevat. Toimijoiden varautuminen näiden ilmiöiden seurauksiin ja myös mahdollisiin kyberhyökkäyksiin edellyttää kaikissa tilanteissa riittävän suuria vakavaraisuuspuskureita ja omaehtoisia varautumistoimenpiteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme