Jyväskylän yliopisto

Keskisuomalainen yhteistyöhanke auttoi ymmärtämään simulaatio-oppimista

Jaa

Torstaina 12.5. järjestettävässä KoKemus-hankkeen päätösseminaarissa päästään tutustumaan fysiologisen mittaustiedon ja älykkäiden järjestelmien avulla kerättyyn tietoon simulaatio-oppimisesta.

Tilaisuus järjestetään Ruusupuistossa ja verkkolähetyksenä. Kuva: Martti Minkkinen / JYU
Tilaisuus järjestetään Ruusupuistossa ja verkkolähetyksenä. Kuva: Martti Minkkinen / JYU

Simulaatiot ovat käytössä jo useilla aloilla ja teknologia-avusteinen oppiminen on aihe, jota on hyvä kehittää edelleen tulevaisuuden tarpeita ajatellen ja ihmisen kokemuksia ja simulaatio-oppimista edelleen ymmärtäen. 

”Jyväskylän yliopiston yhteistyö mm. POKE:n kanssa metsäkonealalla, kuntoutuksen parissa JAMK:in kanssa sekä ilmailualan yhteistyö Ilmasotakoulun ja Patrian kanssa on tuonut meille jo monia oivalluksia. Kerättyjä havaintoja voidaan soveltaa muillekin aloille, joissa ihmisen toiminnan ja oppimisen syitä ja seurauksia halutaan ymmärtää paremmin”, kertoo hankkeen johtaja, opetusteknologian dosentti Mikko Vesisenaho Jyväskylän yliopistolta.

Vesisenaho haastaa lisää yrityksiä ja muita toimijoita mukaan Keski-Suomessa rakentumassa olevaan simulaatio-oppimisen keskittymään. Eri toimijat ovat jo tässä vaiheessa oppineet paljon toisiltaan toimialat ylittävän yhteystyön myötä, Vesisenaho toteaa.

Seminaarissa on mukana myös kansainvälinen ulottuvuus. Professori Patrick Dillon Exeterin yliopistosta on mukana seminaarissa kommentoimassa hankkeen tuotoksia ja alaan liittyviä mahdollisuuksia esityksessään ”A cultural-ecological critique of augmented reality: challenges and opportunities.”

Tapahtuman yhteydessä Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto-rakennuksessa on esillä näyttelypisteitä, joilla voi tutustua simulaatioteknologiaan ja simulaatio-oppimisen mahdollisuuksiin.

Tapahtuman tiedot:    

KoKemus-hankkeen päätösseminaari

12.5.2022 11:30–16:30

Ruusupuiston aula, Jyväskylän yliopisto (Alvar Aallon katu 9, 40600 Jyväskylä) & etätoteutus

http://www.jyu.fi/kokemus/ajankohtaista

Lisätietoja:

Mikko Vesisenaho, KoKemus-hankkeen johtaja, mikko.vesisenaho@jyu.fi, 0400247686

Suvi Karjalainen, KoKemus-hankkeen projektipäällikkö, suvi.k.karjalainen@jyu.fi, 0504717182

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viestinnän asiantuntija
Kirke Hassinen
kirke.m.hassinen@jyu.fi
puh. +358 50 462 6920

Kuvat

Tilaisuus järjestetään Ruusupuistossa ja verkkolähetyksenä. Kuva: Martti Minkkinen / JYU
Tilaisuus järjestetään Ruusupuistossa ja verkkolähetyksenä. Kuva: Martti Minkkinen / JYU
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

SA:n luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta valitsi akatemiatutkijat ja tutkijatohtorit – Jyväskylän yliopistoon rahoitusta neljälle16.5.2022 12:03:00 EEST | Tiedote

Suomen Akatemia on myöntänyt akatemiatutkijan rahoituksen Kalle Auraselle ja Riccardo Marinille Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan. He saavat lähes 450 000 euron rahoituksen vuosille 2022–2027. Lisäksi toimikunta myönsi tiedekuntaan kaksi akatemian tutkijatohtorin rahoitusta Damian Dabrowskille ja Anton Nechaeville. Kolmivuotisen rahoituksen suuruus on noin 240 000–250 000 euroa.

Somevaikuttajat tukivat julkisyhteisöjen koronaviestintää – vaikuttajayhteistyöhön sisältyy kuitenkin myös riskejä16.5.2022 08:10:00 EEST | Tiedote

Yhteistyö somevaikuttajan kanssa on organisaation viestinnälle suuri mahdollisuus, mutta siihen liittyy myös riskejä. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa valmistuneen väitöstutkimuksen mukaan vaikuttajien avulla organisaatioiden on mahdollista luoda yhteisöllisyyttä ja vaalia aineettomia pääomiaan, kuten sidosryhmien luottamusta. Strateginen somevaikuttajaviestintä vaatii kuitenkin myös mahdollisten maineriskien tiedostamista.

Turvallisuus jakaa asenteita uraanin louhintaan Itä- ja Pohjois-Suomessa16.5.2022 01:00:00 EEST | Tiedote

Kielteisyys uraanin louhintaa kohtaan ei maakuntatasolla ole niin voimakasta kuin mitä paikoin kiivaana käyneestä julkisesta keskustelusta olisi voinut päätellä. Suhtautuminen uraanin louhintaan vaihtelee lievästä kielteisyydestä lievään myönteisyyteen. YTM Tuija Jartin väitöstutkimuksen kohdemaakunnissa, varsinkin Kainuussa ja Lapissa, uraanin louhinnan kannattajia ja vastustajia on lähes yhtä paljon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme