Espoon kaupunki - Esbo stad

Keskisuomalaisen Kino Metson toiminta kiinnostaa valtakunnallisesti – Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävä tutustuu elokuvatoimintaan Petäjävedellä

Jaa

Keski-Suomen elokuvakeskuksen ylläpitämä kiertävä elokuvateatteri Kino Metso tuo elokuvia niihin kuntiin, joissa ei ole omaa elokuvateatteria. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävä ja kuntien edustajat eri puolilta Suomea tutustuvat Petäjävedellä Kino Metson toimintaan keskiviikkona 21.10.

Kino Metson elokuvatoiminta parantaa elokuvien saatavuutta Keski-Suomen kunnissa. Petäjävedellä elokuvayhteistyötä on tehty jo kuusi vuotta. Petäjäveden kunta tarjoaa tilat elokuvien esittämiselle ja Kino Metso hoitaa ohjelmistosuunnittelun, teknisen toteutuksen ja lipunmyynnin.

– Kiinnostuimme Kino Metson toiminnasta, sillä kiertävän elokuvateatterin toimintamalli on ainutlaatuinen ja se mahdollistaa monipuolisen kulttuuritarjonnan. Uuden kulttuuritoimintalain mukaisesti Kino Metson malli lisää elokuvien saatavuutta kunnissa. Vierailu Petäjävedellä tarjoaa hienon mahdollisuuden oppia toimintamallista lisää, kehittämistehtävän projektikoordinaattori Teemu Hokkanen kertoo.

Keskiviikkona 21.10. järjestettävälle kuntavierailulle osallistuu kuntien kulttuuripalvelujen edustajia Kittilästä ja Paltamosta sekä kehittämistehtävän kumppanikaupungeista Turusta ja Rovaniemeltä.

Torstaina 22.10. vierailijat työstävät työpajassa mahdollisuuksia hyödyntää toimintamallia kunnissa Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen tutkija Minna Ruusuvirran johdolla. Ruusuvirta odottaa innolla kuntavierailun oppeja, joista Cupore laatii raportin vierailun jälkeen.

– Kiertävien tai liikkuvien kulttuuripalvelujen tarjoaminen on hyvä tapa saada palveluja helpommin saataville ja lähemmäksi asukkaita. Kino Metson toimintamallia on mahdollista hyödyntää ja soveltaa myös muissa kunnissa, Ruusuvirta sanoo.

Kehittämistehtävä on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama, ja sitä koordinoi Espoon kaupunki yhteistyössä kumppanikaupunkien Turun ja Rovaniemen kanssa. Yhteistyötä tehdään myös Kuntaliiton ja Taiteen edistämiskeskuksen kanssa.

Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävä kokoaa yhteen kuntien kulttuuripalvelujen hyviä käytänteitä kehittämistehtävän verkkosivuille (www.yhteistuumin.fi). Kehittämistehtävän tavoitteena on tukea kulttuuripalvelujen laatua, vahvistaa kulttuurialan työntekijöiden osaamista ja lisätä kuntien välistä yhteistyötä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Teemu Hokkanen
Projektikoordinaattori | Projektkoordinator | Project Coordinator
Kulttuuria yhteistuumin – valtakunnallinen kehittämistehtävä
040 639 3325
teemu.hokkanen@espoo.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Kulttuurin tulosyksikkö vastaa Espoon kulttuuritarjonnasta ja kulttuuriprofiilista. Tulosyksikköön kuuluu neljä palvelualuetta: kaupunginkirjasto, kaupunginmuseo, kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta sekä tapahtuma- ja kulttuuripalvelut.

www.kulttuuriespoo.fi | www.espoo.fi/kulttuuri

#kulttuuriespoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Influenssarokotuksissa priorisoidaan riskiryhmäläisiä 30.11. alkaen26.11.2020 15:25:09 EETTiedote

Espoo on saamassa influenssarokotteita saman määrän kuin viime vuonna, mutta rokotteiden kysyntä on ollut aiempaa vilkkaampaa. Tästä syystä rokotetta ei ehkä valitettavasti riitä kaikille halukkaille. Työskentelemme lisärokotusten hankkimiseksi, mutta toistaiseksi rokotteita priorisoidaan siten, että mahdollisimman moni korkean riskin ryhmään kuuluva saa suojan influenssaa vastaan.

Kunderna åter nöjda med servicetorget i Iso Omena25.11.2020 14:09:59 EETTiedote

Tjänsterna på servicetorget i Iso Omena motsvarar de förväntningar kunderna har på offentliga tjänster, ansåg 87 procent av dem som svarat på servicetorgets kundnöjdhetsenkät i september–oktober. Hela 79 procent av dem som svarat anser att servicetorget ligger lägligt i köpcentret. Dessa siffror som mäter hur nöjda kunderna är i helhet har legat på samma nivå under de fyra år som servicetorget funnits.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme