Keskuskauppakamari

Keskuskauppakamari mukaan ICC:n ilmastorintamaan

Jaa

Keskuskauppakamari on allekirjoittanut sitoumuksen, jossa se sitoutuu Kansainvälisen kauppakamarin ilmastotavoitteisiin. Kauppakamareiden ilmastorintaman nimellä laaditussa julkilausumassa sitoudutaan edistämään toimia, joilla ilmaston lämpeneminen rajoitetaan 1,5 asteeseen tämän vuosisadan loppuun mennessä.

Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Eero Yrjö-Koskinen. Kuva: Kimmo Penttinen.
Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Eero Yrjö-Koskinen. Kuva: Kimmo Penttinen.

Lisäksi julistuksessa tavoitellaan hiilineutraaliutta, tehdään yhteistyötä julkisten ja yksityisten tahojen kanssa tehokkaiden ilmastoratkaisujen kehittämiseksi sekä sovelletaan ilmaston lämpenemisen torjuntaan liittyvää ohjeistusta kauppakamareiden oman hiilijalanjäljen pienentämiseksi. 

Keskuskauppakamari linjasi kesäkuussa tavoittelevansa hiilineutraaliutta vuoteen 2035 tai viimeistään vuoteen 2040 mennessä. Se käynnistää syksyllä yrityskentälle suunnatut, päästövähennyksiä koskevat koulutukset, joita järjestetään kuudella paikkakunnalla (Helsinki, Turku, Tampere, Oulu, Vaasa ja Kuopio). 

Keskuskauppakamarin vastuullisuustyö jatkuu seuraavan vuoden aikana ihmisoikeuksien, sosiaalisen vastuun ja ympäristövastuun kysymyksillä, joiden osalta määritellään tavoitteet vastuullisuuslautakunnan toimesta. 

***** 

Kauppakamareiden ilmastorintaman julistus suomeksi: 

Kauppakamareiden ilmastorintama 

Ilmastonmuutos uhkaa ruoka- ja vesivarastojamme, tuhoaa infrastruktuuria ja aiheuttaa merkittäviä haasteita menestykselle ja hyvinvoinnille maapallolla. 

Laajasti hyväksytyt tieteelliset arviot vahvistavat, että ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen torjunta on vastuullisin ja viisain keino ehkäistä ongelmia. 

Tähän liittyen kannatamme Pariisin ilmastosopimuksen kaiken kattavaa tavoitetta rajoittaa ilmaston lämpeneminen selvästi alle kahden asteen esiteolliseen aikaan verrattuna sekä jatkaa toimia lämpenemisen rajoittamiseksi 1,5 asteeseen, tunnustaen että se vähentäisi huomattavasti ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja riskejä. 

Tämä tavoite voidaan saavuttaa ainoastaan kansainvälisen yhteistyön tuloksena – varmistaen että ilmastoratkaisut on toteutettu tavalla, joka mahdollistaa siirtymisen puhtaampaan ja kestävämpään talouteen. 

Ilmastotoimet ovat jokaisen asia, minkä vuoksi Kauppakamareiden ilmastorintama on valmis ryhtymään määrätietoisiin toimiin. 

Kauppakamareiden johtajina sitoudumme seuraaviin tavoitteisiin: 

  • Edistää ilmastotoimia omissa verkostoissamme sekä tukea perusteltuja toimia maapallon lämpötilan nousun rajoittamiseksi 1,5 asteeseen 
  • Tukea hiilineutraaliuden saavuttamista kansainvälisesti vuoteen 2050 mennessä 
  • Soveltaa läpileikkaavasti ilmaston lämpenemisen ehkäisyyn ja torjuntaan liittyvää ohjeistusta kauppakamareiden toimintaan 
  • Työskennellä yhteistyössä julkisten ja yksityisten toimijoiden kanssa ja tukea tehokkaita ilmastoratkaisuja toimivan muutoksen aikaansaamiseksi ihmisille ja koko planeetalle 
  • Pienennetään kauppakamareiden toiminnan synnyttämää hiilijalanjälkeä ilman viivytyksiä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Eero Yrjö-Koskinen. Kuva: Kimmo Penttinen.
Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Eero Yrjö-Koskinen. Kuva: Kimmo Penttinen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari työskentelee valtakunnallisesti elinkeinoelämän hyväksi, elinvoimaisen Suomen puolesta. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Pk-yritykset rohkeasti maailmalle16.7.2019 07:00:00 EESTTiedote

Keskuskauppakamarin ja Finnveran tänään järjestämässä Suomi Areenan tilaisuudessa keskusteltiin laajasti viennistä ja yritysten kansainvälistymisestä. Mukana keskustelemassa olivat Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuoren ja Finnveran johtaja Titta Mantilan lisäksi Konecranesin johtaja Matti Malminen, Tactic Gamesin hallituksen puheenjohtaja Markku Heljakka ja taitoluisteluvalmentaja Virpi Horttana. Lisäksi keskustelua elävöittivät porilaiset jääkiekkotähdet Tomi Taimi, Juha Lammikko ja Joel Armia.

Suositus elintarvikkeen raaka-aineen alkuperän merkitsemisestä3.7.2019 07:00:00 EESTTiedote

Elintarvikeketjun kauppatapalautakunta suosittaa, että elintarviketeollisuus ja kauppa kiinnittävät huomiota pakattujen lihajalosteiden raaka-aineen alkuperää osoittaviin merkintöihin. Lautakunta korostaa erityisesti sitä, ettei tuotteen alkuperää osoittava merkintä tai sellaiseksi tulkittava ilmaisu saa antaa harhaanjohtavaa kuvaa tuotteen raaka-aineen alkuperästä. Raaka-aineen alkuperästä on annettava totuudenmukainen kuva niin elintarvikepakkauksessa kuin yrityksen nettisivuillakin. Suositus on annettu 27.6.2019.

Tarkkana autokaupoilla - vältä vaaralliset kolarikorjaukset28.6.2019 08:00:00 EESTTiedote

Autokaupassa myyjä on velvollinen kertomaan ostajalle kaikki tiedossaan olevat ostopäätökseen oleellisesti vaikuttavat asiat, kuten kolaroinnit. Yksityisten välisissä kauppatilanteissa ei ole kuluttajansuojalaki mukana, ja asia on sen vuoksi mutkikkaampi. Ajoneuvoihin erikoistunut Keskuskauppakamarin hyväksymä tavarantarkastaja (HTT) Heikki Nurmela muistuttaa olemaan erityisen valppaana silloin, kun autoon on tehty kolarikorjauksia ulkomailla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme