Keskuskauppakamari

Keskuskauppakamari: OECD:n digiveromalli vaikuttaa toteuttamiskelpoiselta

Jaa

OECD julkaisi digiveroehdotuksensa tänään. Ehdotuksella pyritään vastaamaan digitalouden verohaasteisiin. Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää pitää ehdotusta lähtökohtaisesti toteuttamiskelpoisena.

Keskuskauppakamarin veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää. Kuva: Kimmo Penttinen.
Keskuskauppakamarin veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää. Kuva: Kimmo Penttinen.

Teollisuusmaiden yhteistyöjärjestö OECD:n ehdotuksessa yritykset maksaisivat veroja aikaisempaa enemmän sinne, missä niiden palveluita käytetään. Tällä hetkellä digitaalisia palveluita tuottavia yrityksiä verotetaan pääsääntöisesti yrityksen sijaintivaltiossa. Kujanpää pitää OECD:n tänään julkaisemaa digiveroehdotusta odotettua maltillisempana kuin aikaisempaa komission digiveromallia.

”On hyvä, että OECD: painottaa yksinkertaisuutta ja oikeusvarmuutta. Pidän sitä positiivisena, jos nykyisiä sääntöjä muutetaan vain siltä osin, kuin se on välttämätöntä”, Kujanpää sanoo.

OECD:n vero-osaston varajohtaja Grace Perez-Navarro esitteli OECD:n uunituoreen digiveroehdotuksen keskiviikkona Keskuskauppakamarin järjestämässä Suuressa Veropäivässä. Perez-Navarron mukaan Suomi ei lähtökohtaisesti menettäisi verotuloja.

”OECD:n mallissa on avoimia kysymyksiä, joita pyritään täsmentämään lausuntokierroksella. Jos tätä mallia sovelletaan vain suuriin yrityksiin, ei se lähtökohtaisesti vaikuttaisi suomalaisten pk-yritysten verotuksee. OECD työstää digiveron soveltamisalaa edelleen. Jatkotyössä selviää, mitä malli suomalaisten yritysten ja Suomen kansantalouden kannalta tarkoittaa”, Kujanpää sanoo.

Keskuskauppakamarin järjestämän Suuren Veropäivän avauspuheenvuoron piti pääministeri Antti Rinne. Rinne puolusti puheenvuorossa hallituksen verolinjaa ja sanoi hallituksen keskittyvän siihen, mitä verorahoilla saa. Rinteen puhe löytyy täältä: https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/paaministeri-antti-rinteen-puhe-suuri-veropaiva-tilaisuudessa-9-10-

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Keskuskauppakamarin veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää. Kuva: Kimmo Penttinen.
Keskuskauppakamarin veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää. Kuva: Kimmo Penttinen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari työskentelee valtakunnallisesti elinkeinoelämän hyväksi, elinvoimaisen Suomen puolesta. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Suomen pitäisi ottaa Virosta mallia startup-yritysten toimintaedellytysten kehittämiseen2.10.2019 10:03:41 EESTTiedote

Startup-yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi Suomi voisi ottaa monessa asiassa esimerkkiä Virosta, sanoo Keskuskauppakamarin lakimies Erkko Meri. Viro on ollut viime vuosina useissa kansainvälisissä vertailuissa Suomen yläpuolella, kun arvioitavana on ollut, mikä Euroopan maa on paras kasvuyritysten toiminnan näkökulmasta. Ei ole sattumaa, että Viro on kärkisijoilla myös tarkasteltaessa startup-yritysten määrää suhteessa väkilukuun.

Työperäisellä maahanmuutolla korjausliike väestöennusteeseen30.9.2019 16:13:41 EESTTiedote

Keskuskauppakamari vaatii hallitukselta nopeita toimia työ- ja koulutusperäisen maahanmuuton edistämiseksi. Vaatimusta tukee tänään julkaistu Tilastokeskuksen uusi väestöennuste, jonka sanoma on karu. Syntyvyys laskee entisestään ja Suomen väkiluku kääntyy laskuun jo vuonna 2031. Hallituksen on syytä tarttua toimeen, jotta joskus tulevaisuudessa voidaan osoittaa ennusteen olleen väärä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme