Keskuskauppakamari

Keskuskauppakamarin välimieskoulu saa jatkoa - tänä vuonna 35 uutta diplomia

Jaa

Keskuskauppakamarin Finnish Arbitration Academy (FAI) -välimieskoululla Keskuskauppakamari varmistaa, että elinkeinoelämällä on tulevaisuudessakin saatavilla runsaasti osaavia välimiehiä ja asiamiehiä. Koulutuksen on suorittanut tähän mennessä jo yli 183 suomalaista juristia.

Välimieslautakunnan (FAI) pääsihteeri Santtu Turunen. Kuva: Kimmo Penttinen.
Välimieslautakunnan (FAI) pääsihteeri Santtu Turunen. Kuva: Kimmo Penttinen.

Keskuskauppakamarin ja välimieslautakunnan järjestämä välimieskoulu järjestettiin tänä vuonna kuudetta kertaa. Välimieslautakunnassa ja sitä myötä myös välimieskoulussa on kiinnitetty viime vuosina erityistä huomiota välitystuomioiden ja välimiesmenettelyn laatuun.

“Haluamme tarjota mahdollisimman hyödyllisen ja käytännönläheisen koulutuskokonaisuuden, joka auttaa välimiehiä ja asiamiehiä myös sellaisten kysymysten ratkaisemisessa, joissa kokemus ja tilannetaju usein korostuvat. Välimieskoulu jatkuu ja päätämme seuraavan vuosikurssin ajankohdasta käytyämme läpi saamamme palautteet. Seitsemäs vuosikurssi järjestetään vuoden 2021 aikana”, sanoo välimieslautakunnan pääsihteeri Santtu Turunen.

Koulutuksen painopisteenä oli erityisesti Keskuskauppakamarin välimiesmenettelysääntöihin liittyvän tietotaidon lisääminen. Koulutuksen aikana perehdyttiin lisäksi muun muassa välimiesmenettelyn keskeisiin periaatteisiin sekä välityssopimusten ja välitystuomioiden laadintaan.

Keskuskauppakamarin välimiesmenettelysääntöjä ja nopeutettua välimiesmenettelyä koskevia sääntöjä uudistettiin 1.1.2020 voimaantulleilla muutoksilla. Uudistukset olivat yksittäisiä parannuksia toimiviksi osoittautuneisiin sääntöihin ja niiden tavoitteena oli entisestään nopeuttaa ja tehostaa välimiesmenettelyä.

Turusen mukaan välimieskoulussa otettiin huomioon myös sääntöuudistuksen vaikutukset.

Päätöstilaisuus oli yksi välimieskoulun kuudesta koulutuskerrasta, joissa alustusten ja keskusteluiden avulla kehitettiin osallistujien käytännön välimies- ja asiamiestaitoja sekä kotimaisissa että kansainvälisissä välimiesmenettelyissä. Sijaa annettiin myös verkostoitumiselle, joka pystyttiin järjestämään turvallisesti koronatilanne huomioon ottaen.

Lue lisää: https://arbitration.fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Välimieslautakunnan (FAI) pääsihteeri Santtu Turunen. Kuva: Kimmo Penttinen.
Välimieslautakunnan (FAI) pääsihteeri Santtu Turunen. Kuva: Kimmo Penttinen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari edustaa yli 20 000 suomalaista yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin miljoona työntekijää. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme