Keskuskauppakamari

Keskuskauppamakamari järjestää mentorointiohjelman naisjohtajille neljättä kertaa

Jaa

Haku Keskuskauppakamarin suosittuun naisjohtajien mentorointiohjelmaan on avattu. Ohjelma käynnistetään nyt neljättä kertaa aiempien kierrosten positiivisten palautteiden kannustamana. Keskuskauppakamarin selvitysten mukaan naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituspaikoista nousi keväällä ennätystasolle, 27 prosenttiin ja suurissa pörssiyhtiöissä 33 prosenttiin. Pörssiyhtiöiden johtoryhmistä 20 prosenttia on naisia, mutta liiketoimintoja johtavista vain 10 prosenttia. Naisten nousua yritysjohtoon Keskuskauppakamari tukee kansainvälisesti palkitulla naisjohtajaohjelmallaan.

Leena Linnainmaa / Kuva: Pasi Murto
Leena Linnainmaa / Kuva: Pasi Murto

Ohjelmalla vauhditetaan osaavien naisten etenemistä yhtiöiden liiketoiminnan johtotehtäviin ja hallituksiin. Se on suunnattu etenkin keskijohdossa toimiville naisjohtajille, jotka haluavat kehittää osaamistaan tai pohtia uravaihtoehtojaan. Ohjelmaan voi hakea 29.9–29.10.2017.  

“Naisten vähäisyyteen liikkeenjohdossa on monia syitä alkaen naisten koulutusvalinnoista ja liiasta itsekriittisyydestä. Lisäksi työnantajien passiivisuus luoda naisille vastaavia urapolkuja kuin miehille vaikuttaa asiaan, kuten myös mentorien ja käytännön roolimallien puute. Pyrimme mentorointiohjelmallamme edistämään naisten etenemistä yritysten ylimpään johtoon”, Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa kertoo.

Ohjelma on saanut tunnustusta myös kansainvälisesti. Vuonna 2015 se voitti “kauppakamarien maailmanmestaruuden” sijoittumalla ensimmäiseksi World Chambers Competition -kilpailun yhteiskuntavastuuhankkeiden sarjassa.

Liike-elämän kokeneet johtajat mentoreina

Jokaisella aktorilla on ohjelmassa mentorinaan Suomen liike-elämän kokenut johtaja. Viime vuosina mentoreina ovat toimineet muun muassa Maija-Liisa Friman, Kirsi Komi, Pertti Korhonen ja Timo Ritakallio. Ohjelmaan kuuluu mentoriparien tapaamisten lisäksi seminaareja ja verkostoitumistilaisuuksia.

Keskuskauppakamarin johtaja Anne Horttanaisen mukaan aiemmilla ohjelmilla on ollut vaikutusta niin osallistujien urakehitykseen kuin työhön ja elämään liittyvään ajattelutapaan laajemminkin.

“Seurantatutkimuksen mukaan kaksi vuotta ohjelman jälkeen kolme neljästä osallistujista on edennyt uuteen tehtävään samassa tai toisessa organisaatiossa ja 86 prosenttia kertoo saavuttaneensa mentoroinnille asetetun tavoitteen.”

Monille verkostoituminen ja kokemusten jakaminen on ollut ohjelmassa yhtä arvokasta kuin itse mentorointi.

“Yli 90 prosenttia kertoi seurantatutkimuksessa mentorointiohjelman laajentaneen heidän verkostoaan”, sanoo Horttanainen.

Tarkemmat tiedot ja hakemus mentoriohjelmaan löytyvät osoitteesta https://naisjohtajat.fi/mentorointiohjelma/.  Hakuaika päättyy 29.10.2017. Hakijoille ilmoitetaan valinnoista 12.12.2017 mennessä. Ohjelma on puolitoistavuotinen, ja avausseminaari järjestetään tammikuussa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Leena Linnainmaa / Kuva: Pasi Murto
Leena Linnainmaa / Kuva: Pasi Murto
Lataa
Anne Horttanainen / Kuva: Pasi Murto
Anne Horttanainen / Kuva: Pasi Murto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari työskentelee valtakunnallisesti elinkeinoelämän hyväksi, elinvoimaisen Suomen puolesta. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Yhtenäinen ja aktiivinen EU paras lääke USA:n kauppatoimille25.7.2018 16:31Tiedote

Kauppasodan keskellä Euroopan unioni hakee nyt viisaasti yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa, ettei terästulleista alkanut kierre syvenisi. “On tärkeää, että EU käy yhtenäisenä ja ratkaisuhakuisena neuvotteluita USA:n kanssa ja samalla jatkaa määrätietoisia kauppaneuvotteluita muiden maiden kanssa”, arvioi Keskuskauppakamarin johtaja ja Kansainvälisen kauppakamarin maajohtaja Timo Vuori tulevaa EU–USA-kauppatapaamista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme