Suomen Keskusta r.p.

Keskustan Markus Lohen arvio PS:n talouslinjasta: Leikkausmyönteisyys ja kasvuvastaisuus yhdistyvät Perussuomalaisten linjassa

Jaa
Olen arvioinut niin SDP:n kuin kokoomuksenkin talouslinjaukset, nyt on perussuomalaisten vuoro. PS:n ohjelman hyvä puoli on se, että PS ei rajaa suurimpia hallinnonaloja säästöjen ulkopuolelle. Viime vaalikausina kaikki puolueet ovat leikanneet kaikilta hallinnonaloilta, eikä nytkään millään puolueella ole uskottavuutta puhua suurien pääluokkien ”erityissuojelusta”.

Perussuomalaisten talouslinjan iso ongelma on se, että heidän näkemyksensä ovat talouskasvua hylkiviä. Talouden tasapainottaminen nimittäin edellyttää menojen hillintää ja talouden kasvua.

Suomen kehno ikärakenne ja työvoimapula edellyttävät työntekijöiden saamista myös ulkomailta. PK-yritykset ympäri maata valittavat työvoimapulaa, ongelma piinaa myös julkista sektoria. Kansantalous tarvitsee enemmän ”kakun leipojia”, työtätekeviä veronmaksajia ja yrittäjiä. Vihamielinen kanta työperäiseen maahanmuuttoon on vihamielisyyttä yrittäjien ja talouden tarpeisiin.

Julkista taloutta vahvistavissa työllisyystoimissa Perussuomalaiset ovat SDP:n konservatiivisia aatetovereita. Puolue suhtautuu torjuvasti Keskustan ja Kokoomuksen uudistuslinjaan. Linja ei ole yllätys: Kun tällä hallituskaudella poistimme eläkeputken ja kiristimme työnhakuvelvoitetta, vastusti PS molempia päätöksiä.
Perussuomalaisten tiukka suhtautuminen kaikkiin työllisyystoimiin synnyttää epäilyksen siitä, että heidän kanssaan työllisyyspäätökset olisivat vähintään yhtä vaikeita kuin SDP:nkin kanssa.

Toinen ongelma PS:n linjassa on kielteinen suhtautuminen kotimaiseen uusiutuvaan energiaan ja uusiutuviin luonnonvaroihin nojaavaan yrittäjyyteen. Vuosikymmeniä Keskusta on puhunut ja tehnyt työtä vihreän teollistamisen ja biotalouden puolesta, nykyisin tästä puhutaan ”vihreänä siirtymänä”. Suomelle tämä on merkinnyt lisää työtä ja yrittäjyyttä, kasvavaa omavaraisuutta energiassa ja pienempiä päästöjä.

Ulkomainen fossiilibisnes sheikkeineen ja oligarkkeineen taistelee suomalaista uusiutuvaa energiaa ja vihreää teollistamista vastaan. Keskusta on uuden suomalaisen työn puolella, perussuomalaiset puolustavat menneisyyden ulkomaista vaihtoehtoa.

Perussuomalaiset eivät näe ideologisten silmälappujensa läpi, että lähes kaikki merkittävät teolliset investointisuunnitelmat eri puolilla Suomea pohjautuvat puhtaan uusiutuvan energian hyödyntämiseen. Pohjois-Ruotsissa käynnissä on jopa sadan miljardin euron investointibuumi ympäristöystävällisempään energiaan, teollisuuteen, raaka-aineisiin, väyliin ynnä muihin tulevaisuuden talouden moottoreihin. Meidänkin pitää ottaa maailmalta rahat pois kuleksimasta, katsoa eteenpäin eikä haaveilla hiilenmustasta menneisyydestä.

Lopputulema onkin kaksijakoinen. Perussuomalaisille leikkaukset palveluihin, sosiaaliturvaan ja muihin menoihin ei tuota ongelmia, mutta työllisyyttä, yrittäjyyttä ja kasvua vauhdittava politiikka perussuomalaisten kanssa on erittäin vaikeaa. PS:n työtä ja kasvua vastustava, menneisyyteen katsova linja vaikeuttaa merkittävästi hyvinvointi-Suomen taloudellisen pohjan kuntoon laittamista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Keskusta r.p.
Suomen Keskusta r.p.
Apollonkatu 11 a
00100 Helsinki

010 289 7000http://www.keskusta.fi

Keskusta. Rohkeutta. Ratkaisuja. Keskusta on yli 110-vuotias kansanliike, joka rakentaa politiikkansa ihmisen, ei järjestelmän tarpeille.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Keskusta r.p.

Mediatiedote: Annika Saarikon Vastuuta koko Suomesta - kiertue tulevana viikonloppuna 25.3.–26.3.23.3.2023 09:38:15 EET | Tiedote

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kiertää Oulun, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Hämeen, Uudenmaan ja Helsingin vaalipiireissä tulevana viikonloppuna, osallistuen yhteentoista yleisötilaisuuteen. Kierros on osa Saarikon laajaa kotimaan kiertuetta. Tapahtumissa ohjelmana on mm. koko perheen karnevaaleja. Mukana on kunkin vaalipiirin kansanedustajaehdokkaita. Kiertueen ohjelma: La 25.3. klo 9.00 Oulu, Rotuaari klo 11.30 Kärsämäki, Laaksojen Rauta (piha-alue: Keskuskatu 8, 86710 Kärsämäki) klo 14.15 Viitasaari, Ravintola Lyhty (Haapasaarentie 5, 44500 Viitasaari) klo 16.30 Jyväskylä, Kahvila Elo (Kauppakatu 22, 40100 Jyväskylä) klo 18.15 Jämsä, Partalan koulu (Partalantie 212 42100 Jämsä) Su 26.3. klo 10.00 Ylöjärvi Juustoportti (Kumitie 2, 33470 Ylöjärvi) klo 11.00 Tampereen keskustori klo 12.00 Lempäälä Ideapark, Aitoleipä klo 14.30 Loppi, tori klo 16.30 Vantaa, Myyrmanni klo 18.00 Helsinki, paikka tarkentuu Saarikon haastattelupyynnöt erityisavustaja Hanna Markkasen kautta, puh. 050 43

Rakennusten energiatehokkuus: Keskustan mepit erittäin pettyneitä parlamentin äänestystulokseen14.3.2023 14:05:55 EET | Tiedote

Euroopan parlamentti äänesti tiistaina 14.3. täysistunnossa parlamentin neuvottelukannasta rakennusten energiatehokkuusdirektiiviin, joka sisältää ehdotuksia rakennusten energiakulutuksen ja päästöjen leikkaamisesta. Keskustan mepit Elsi Katainen ja Mauri Pekkarinen ovat erittäin pettyneitä parlamentin äänestystulokseen 343 puolesta, 216 vastaan, 78 tyhjää. Ehdotus on tämän hetkisessä muodossaan joustamaton ja aiheuttaisi huomattavia kustannuksia kotitalouksille.

Keskustan Honkonen tyrmää EU-parlamentin haaveet kotien pakkoremonteista7.3.2023 12:55:10 EET | Tiedote

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen torjuu jyrkästi EU-parlamentissa virinneet haaveet pakkoremonteista ihmisten koteihin. Kiinteistöliitto varoitti tiistaina, että mikäli EU:ssa syntynyt ehdotus kotien pakollisista energiaremonteista aikanaan etenisi päätökseksi, olisi lasku suomalaisille kodeille tuntuva. Keskusta ei tällaista hyväksy, Honkonen sanoo. - Suomessa koteja pitää remontoida kun omistajat niin päättävät, ei Brysselin pillin soidessa, Honkonen sanoo. - Suomalaiset rakentavat ja remontoivat kotejaan energiatehokkaiksi omaan tahtiinsa, sekä säästö- että ympäristösyistä. Kotien remonttipäätöksiin ei unionion viisastelijoita tarvita mestaroimaan. Honkonen muistuttaa, että tavallisten ihmisten elinkustannukset ovat sodan seurauksena nousseet jyrkästi. Kansalaisten arkitodellisuutta ei kuitenkaan EU-parlamentin pitkillä käytävillä ymmärretä. Tuloksena on kuolleena syntyneitä ehdotuksia, jotka eivät johda muuhun kuin EU:n arvovallan murenemiseen jäsenmaissa. - Mikäli EU-par

Keskustan nuorisolinjaus tarjoaa ratkaisuja nuorten talouteen ja syrjäytymisen ehkäisyyn7.3.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Keskusta haluaa varmistaa, että kaikilla nuorilla on avaimet tulevaisuuteen. Haluamme auttaa kaikkia löytämään reitin kohti omia unelmia osana yhteiskuntaa. Keskusta haluaa tukea nuoria kasvavan velkamäärän kanssa, vahvistaa omistajuutta ja mahdollistaa opiskelun kaikille. Näihin Keskusta tarjoaa ratkaisuiksi opintolainan korkokattoa, ASP-lainan muutoksia sekä ensikertalaiskiintiön poistamista opiskelijavalinnoista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme