Suomen Keskusta r.p.

Keskustan Ovaska: SDP:n esittämät lisäverot myrkkyä työlle ja kasvulle

Jaa

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jouni Ovaska tyrmää SDP:n esitykset veronkiristyksistä pienille ja keskisuurille yrityksille. SDP-puheenjohtaja Marin kertoi ykkösaamussa SDP:n ajavan veronkiristyksiä pörssilistaamattomille suomalaisille yrityksille. Juuri pienet yritykset ovat useimmiten listaamattomia. Ovaska muistuttaa, että suurin osa uusista työpaikoista syntyy nimenomaan pieniin ja keskisuuriin yrityksiin.

- Pörssin ulkopuoliset yhtiöt ovat tavallisia suomalaisia pk-yrityksiä: hoiva-alaa, parturi-kampaamoja, putkifirmoja, pajoja ja palveluja. Pienyrittäjien kurittaminen heikentäisi kasvun ja työllisyyden mahdollisuuksia koko maassa, Ovaska varoittaa.

- SDP on vaatinut myös työnantajamaksujen korottamista, eli suomalaisten palkkaamisesta tehtäisiin vähemmän kannattavaa. SDP:n ehdotus olisi raju isku etenkin pienyrittäjien mahdollisuuksille työllistää suomalaisia.

- Viimeiset kahdeksan vuotta on Keskustan johdolla huolehdittu siitä, ettei pk-yritysten verotus kiristy. Jotta työtä ja kasvua riittäisi, on tällä linjalla jatkettava ja SDP:n lisäverot pienyrittäjille torjuttava.

Ovaska ihmettelee myös SDP:n ehdotuksesta ottaa mallia Tanskan veromallista. Tanskassa on vain yksi arvonlisäverokanta, 25%, kun taas Suomessa etenkin lääkkeiden, ruoan ja palvelujen ALV on paljon tuota pienempi. Suomessa yleinen ALV on 24%, ruoan ALV on 14%, ja mm lääkkeiden, kulttuurin, kirjojen, lehtien, joukkoliikenteen ja taksien ALV on 10%.

- Esittääkö SDP Tanskan mallin mukaisesti ruoan ja lääkkeiden verotukseen kiristyksiä, vai mitä ihmettä puolue tarkoittaa Tanskan verolinjan soveltamisella Suomeen?

- Hintojen nousu aiheuttaa vakavia ongelmia suomalaisille jo nyt. Tanskan malliin siirtyminen arvonlisäverotuksessa nostaisi etenkin ruoan ja lääkkeiden hintaa, onko SDP todellakin tällä linjalla, kysyy Jouni Ovaska.

Lisätietoja: Jouni Ovaska, puh. 040 717 1145

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Keskusta r.p.
Suomen Keskusta r.p.
Apollonkatu 11 a
00100 Helsinki

010 289 7000http://www.keskusta.fi

Keskusta. Rohkeutta. Ratkaisuja. Keskusta on yli 110-vuotias kansanliike, joka rakentaa politiikkansa ihmisen, ei järjestelmän tarpeille.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Keskusta r.p.

Mediatiedote: Annika Saarikon Vastuuta koko Suomesta - kiertue tulevana viikonloppuna 25.3.–26.3.23.3.2023 09:38:15 EET | Tiedote

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kiertää Oulun, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Hämeen, Uudenmaan ja Helsingin vaalipiireissä tulevana viikonloppuna, osallistuen yhteentoista yleisötilaisuuteen. Kierros on osa Saarikon laajaa kotimaan kiertuetta. Tapahtumissa ohjelmana on mm. koko perheen karnevaaleja. Mukana on kunkin vaalipiirin kansanedustajaehdokkaita. Kiertueen ohjelma: La 25.3. klo 9.00 Oulu, Rotuaari klo 11.30 Kärsämäki, Laaksojen Rauta (piha-alue: Keskuskatu 8, 86710 Kärsämäki) klo 14.15 Viitasaari, Ravintola Lyhty (Haapasaarentie 5, 44500 Viitasaari) klo 16.30 Jyväskylä, Kahvila Elo (Kauppakatu 22, 40100 Jyväskylä) klo 18.15 Jämsä, Partalan koulu (Partalantie 212 42100 Jämsä) Su 26.3. klo 10.00 Ylöjärvi Juustoportti (Kumitie 2, 33470 Ylöjärvi) klo 11.00 Tampereen keskustori klo 12.00 Lempäälä Ideapark, Aitoleipä klo 14.30 Loppi, tori klo 16.30 Vantaa, Myyrmanni klo 18.00 Helsinki, paikka tarkentuu Saarikon haastattelupyynnöt erityisavustaja Hanna Markkasen kautta, puh. 050 43

Rakennusten energiatehokkuus: Keskustan mepit erittäin pettyneitä parlamentin äänestystulokseen14.3.2023 14:05:55 EET | Tiedote

Euroopan parlamentti äänesti tiistaina 14.3. täysistunnossa parlamentin neuvottelukannasta rakennusten energiatehokkuusdirektiiviin, joka sisältää ehdotuksia rakennusten energiakulutuksen ja päästöjen leikkaamisesta. Keskustan mepit Elsi Katainen ja Mauri Pekkarinen ovat erittäin pettyneitä parlamentin äänestystulokseen 343 puolesta, 216 vastaan, 78 tyhjää. Ehdotus on tämän hetkisessä muodossaan joustamaton ja aiheuttaisi huomattavia kustannuksia kotitalouksille.

Keskustan Honkonen tyrmää EU-parlamentin haaveet kotien pakkoremonteista7.3.2023 12:55:10 EET | Tiedote

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen torjuu jyrkästi EU-parlamentissa virinneet haaveet pakkoremonteista ihmisten koteihin. Kiinteistöliitto varoitti tiistaina, että mikäli EU:ssa syntynyt ehdotus kotien pakollisista energiaremonteista aikanaan etenisi päätökseksi, olisi lasku suomalaisille kodeille tuntuva. Keskusta ei tällaista hyväksy, Honkonen sanoo. - Suomessa koteja pitää remontoida kun omistajat niin päättävät, ei Brysselin pillin soidessa, Honkonen sanoo. - Suomalaiset rakentavat ja remontoivat kotejaan energiatehokkaiksi omaan tahtiinsa, sekä säästö- että ympäristösyistä. Kotien remonttipäätöksiin ei unionion viisastelijoita tarvita mestaroimaan. Honkonen muistuttaa, että tavallisten ihmisten elinkustannukset ovat sodan seurauksena nousseet jyrkästi. Kansalaisten arkitodellisuutta ei kuitenkaan EU-parlamentin pitkillä käytävillä ymmärretä. Tuloksena on kuolleena syntyneitä ehdotuksia, jotka eivät johda muuhun kuin EU:n arvovallan murenemiseen jäsenmaissa. - Mikäli EU-par

Keskustan nuorisolinjaus tarjoaa ratkaisuja nuorten talouteen ja syrjäytymisen ehkäisyyn7.3.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Keskusta haluaa varmistaa, että kaikilla nuorilla on avaimet tulevaisuuteen. Haluamme auttaa kaikkia löytämään reitin kohti omia unelmia osana yhteiskuntaa. Keskusta haluaa tukea nuoria kasvavan velkamäärän kanssa, vahvistaa omistajuutta ja mahdollistaa opiskelun kaikille. Näihin Keskusta tarjoaa ratkaisuiksi opintolainan korkokattoa, ASP-lainan muutoksia sekä ensikertalaiskiintiön poistamista opiskelijavalinnoista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme