Vaasan kaupunki - Vasa stad

Keskustan varhaiskasvatuspalvelut keskittyvät kasarmialueelle

Jaa

Vaasan keskustan alueen varhaiskasvatuspalvelut pyritään turvaamaan muuttamalla kasarmialueen tiloista miehistökasarmit 13 ja 14 päiväkotitiloiksi. Myös kasarmi 12:n rakennuksen esitetään säilyvän päiväkotikäytössä.

Koulukadun viereiset miehistökasarmit 13 ja 14 remontoidaan varhaiskasvatuksen käyttöön. Näiden kahden tilan osalta tilojen tarveselvitys on tehty ja hankesuunnitelma tilojen peruskorjaamisesta varhaiskasvatuksen käyttöön on käynnistymässä.

Tällä hetkellä kaupunki vuokraa kasarmi 13:n tiloja vapaan kentän kulttuuritoimijoille. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kulttuuritoimijat olisivat siirtyneet kasarmi 12:n eli nykyisen Pikku kasarmin päiväkodin tiloihin. Varhaiskasvatuksen tilatarpeiden kasvaessa suunnitelmia on kuitenkin muutettu, ja lautakunnalle esitetään nyt, että Pikku kasarmin päiväkoti jää nykyiselle paikalleen ja kaupunki luopuu kasarmialueen tilojen vuokraamisesta kulttuuritoimijoille.

Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää asiasta kokouksessaan 17.8. Myös kulttuuri- ja liikuntalautaunta käsittelee asiaa kokouksessaan 18.8.

96 lisäpaikkaa keskustan alueelle

Varhaiskasvatusjohtaja Anne Savola-Vaaraniemi kertoo, että väestömäärä keskustan alueella kasvaa, ja tulevaisuudessa tarvitaan yhä lisää varhaiskasvatuspaikkoja kaupungin keskustaan.

- Osoitteessa Raastuvankatu 33 toimii tällä hetkellä väliaikainen päiväkoti. Rakennus puretaan, kun keskustan yhtenäiskoulun rakentaminen alkaa, joten Raastuvankadun päiväkodilla on toiminta-aikaa jäljellä enää pari vuotta.

Kasarmialueen lisärakennuksien avulla saadaan keskustaan 96 lisäpaikkaa ja Raastuvankadun päiväkodin lapset, 54 lasta voidaan myös sijoittaa keskustan alueelle. Kasarmialueelle siirtyisi myös Gustavsborgin päiväkoti.

Kulttuuritoimijoille lisää vuokra- ja toiminta-avustuksia

Ehdotuksen mukaan kulttuuri- ja kirjastopalvelut luopuisi tilojen vuokraamisesta kulttuuritoimijoille kasarmialueella. Kulttuuri- ja kirjastopalvelut saisi kuitenkin käyttöönsä nykyisen kasarmirakennuksen vuokrasta vapautuvan noin 90 000 euron määrärahan.

Esityksen mukaan tämä määräraha kohdennettaisiin vapaan kentän kulttuuritoimijoiden vuokra- ja toiminta-avustuksiin vuodesta 2024 lähtien.

Kasarmialueen tilat:

  • Kasarmi 11: Vaasan kaupungin taiteen perusopetus Taikon, säilyy tässä käytössä
  • Kasarmi 12: Pikku kasarmin päiväkoti: esitetään säilytettävän tässä käytössä
  • Kasarmi 13: remontoidaan päiväkotitiloiksi
  • Kasarmi 14: remontoidaan päiväkotitiloiksi
  • Soittokunnan talo: päiväkoti Pikku kasarmin tiloja, säilyy tässä käytössä

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme