Vaasan kaupunki - Vasa stad

Keskustan yhtenäiskoulun suunnitteluun voi nyt vaikuttaa 

Jaa

Vaasan keskustaan muodostuu vuoteen 2026 mennessä uusi koulukokonaisuus suomenkielisen perusopetuksen luokille 1-9. Vaasalaisilla on nyt mahdollisuus kertoa mielipiteensä uuden koulun rakennushankkeesta.

Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari

Uuteen koulukokonaisuuteen kuuluvat osoitteessa Kauppapuistikko 22 sijaitseva kiinteistö, osoitteeseen Raastuvankatu 33 rakennettava uudisrakennus sekä Keskuskoulun alakoulu.

Uuden yhtenäiskoulun muodostavat Merenkurkun koulu, Keskuskoulu ja Suvilahden koulun kaksikielisen ja englanninkielisen opetuksen luokat.

- Hienoa, että saamme nyt kuntoon ja käyttöön arvotalon osoitteessa Kauppapuistikko 22 sekä tietysti myös aivan uusia tiloja uudelle koululle. Lisäksi keskustaan saadaan kovasti kaivattu iso liikuntatila, joka on myös seurojen iltakäytössä, kertoo koulutoimenjohtaja Kari Nummela.

Uudet tilat otetaan käyttöön alustavan aikataulun mukaan vuonna 2026.

Verkkokyselyyn voi vastata 10.10. saakka osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/050B21680A1AAA1D.

Uusi yhtenäiskoulu muodostuu kolmesta kiinteistöstä

Uuteen koulukokonaisuuteen kuuluu kolme rakennusta:  

  • osoitteessa Kauppapuistikko 22 sijaitseva peruskorjattava arvokiinteistö
  • uudisrakennus, joka rakennetaan osoitteessa Raastuvankatu 33 sijaitsevan, purettavan kiinteistön tilalle
  • Keskuskoulun alakoulu, jonka peruskorjaus valmistui vuonna 2020, rakennus säilyy sellaisenaan.

Uudessa yhtenäiskoulussa Keskuskoulun tiloissa opiskelevat vuosiluokkien 1-5 oppilaat. Uudisrakennukseen sekä peruskorjattavaan rakennukseen keskitetään 6.-9. luokkien oppilaiden opetus. 

Uusien tilojen valmistuttua englanninkielinen alakouluopetus Suvilahden koulusta sekä Merenkurkun yläkoulu kokonaisuudessaan siirtyvät uuden Keskustan yhtenäiskoulun tiloihin. Keskustan koulukampuksen valmistuttua Merenkurkun koulun kiinteistö poistuu koulukäytöstä. 

Kansalaisopisto Alman toiminta jatkuu normaalisti osoitteessa Raastuvankatu 31. 

Uusia liikuntatiloja myös iltakäyttöön

Osoitteeseen Raastuvankatu 33 tuleva uusi koulurakennus sisältää myös liikuntasalin, jonka koko on 600 m2.Lisäksi Kauppapuistikon peruskorjattavassa kiinteistössä on jatkossa käytössä pienempi liikuntatila (150 m2).

- Liikuntasalit tulevat varattavaksi seurojen ja yhdistysten iltakäyttöön, samoin periaattein kuin kaupungin koulujen muutkin liikuntasalit, Nummela kertoo.

Keskustakampuksen rakennusprojektissa on meneillään kaupungin talotoimen vetämä hankesuunnitteluvaihe. Hankesuunnitelma valmistuu syksyn 2021 aikana ja se etenee seuraavaksi kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Päätöksenteon jälkeen voidaan aloittaa rakennussuunnittelu. Muutos vaatii myös kaavamuutoksen, ja kaavaprosessi alkaa vuoden 2021 loppupuolella. 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme