MessukeskusMessukeskus

Kestävän kehityksen perjantai 16.2. Vene 18 Båt -messuilla

Jaa

Vesistöjen puhtaus ja uudet innovaatiot puhtauden edistämiseksi ovat esillä Vene 18 Båt -messuilla perjantaina 16.2. Purjehdussatamassa. Uuden ohjelmakokonaisuuden kautta venemessut tahtoo tuoda esille Itämeren ja muiden vesistöjen surkeaa tilaa ja tekoja, joilla niiden tilaa voidaan parantaa.

Panu Villanen
Panu Villanen

Sinilevälautat Itämeren alueella ovat olleet konkreettisin hälytysmerkki siitä, että toimet vesistöjen suojelemiseksi on aloitettava. Itämeri ei ole ainut alue maailmalla, joka on ajautunut kriittiseen tilaan, vaan saasteet ja jätteet uhkaavat kaikkia maailman vesistöjä. Veneilijät ovat parhaita puhtauden lähettiläitä ja valvojia, sillä he haluavat nauttia tulevaisuudessakin puhtaasta luonnosta.

Kestävän kehityksen perjantai 16.2. klo 15-19 kerää Purjehdussatamaan venemessuille loistavia esiintyjiä puhumaan paremman ja puhtaamman tulevaisuuden puolesta.

klo 15.00 Elämän on tarkoitus ylläpitää elämää, Panu Villanen
Näkökulmia siihen, mitä voisimme tehdä toisin. Miten voimme omalta osaltamme edistää vesistön hyvinvointia, vähentää kemikalisoitumista ja edesauttaa myös omaa hyvinvointiamme ollessamme vesillä.
klo 16.00 Kestävän kehityksen perjantai -avaus
klo 16.30 Wärtsilä ja Seabin Project -yhteistyö: Taistelu valtamerten muovijätettä vastaan – uiva meriroskis Seabin.
klo 17.00 Ålandsbankenin Itämeriprojektin voittajien julkistaminen, Anne-Maria Salonius, johtaja Ålandsbanken Suomi
klo 17.30 Puhtaamman saariston puolesta vuodesta 1969, Pidä Saaristo Siistinä, Aija Kaski
klo 18.00 Menneitä sää- ja merihavaintoja, omia kansalaishavaintoja, Ilmatieteen laitos, Pauli Jokinen

”Vene 18 Båt -messuilla vierailee paljon veneilijöitä kaikista Pohjoismaista. Venemessut on paras kanava vaikuttaa käyttäytymiseen puhtaiden vesistöjen puolesta niin veneilijöiden kuin veneteollisuudenkin keskuudessa. Tämän vuoksi olemme nostaneet nyt aiheen esille omana kokonaisuutenaan venemessuille. Tämä on ensimmäinen kerta, mutta ohjelmakokonaisuus saa aivan varmasti jatkoa myös ensi vuonna”, kertoo tapahtumasta vastaava Niko Kantola Messukeskuksesta. ”Tulevaisuudessa teema saattaa laajeta niin, että kestävää kehitystä tukeville yrityksille, tuotteille, innovaatioille sekä keksijöille varataan oma alue venemessuille.” 

Vene 18 Båt -messujen Purjehdussataman tuottaja Samuli Leisti kehittää kestävän kehityksen ympärillä olevaa toimintaa yhdessä Messukeskuksen kanssa. Leisti on suomalainen ammattipurjehtija, joka kilpailee ympäri maailmaa ja näkee maapallon hyvinvoinnin laajasti.

”Meille purjehtijoille kuten myös kaikille veneilijöille tämä on aihe, jota emme yksinkertaisesti voi sivuuttaa. Meidän vastuullinen toimintamme ja esimerkkinä toimimisemme on keino, jolla opetamme lapsemme käyttäytymään entistä vastuullisemmin. Venemessut on luontainen paikka viestiä keinoista ja tavoista, joilla parannamme omalla käytöksellämme tulevaisuutta ja pystymme takaamaan kauniin ja puhtaan luonnon ikäpolviksi eteenpäin”, tiivistää Leisti.

 

Puhdas Itämeri -asiaa myös la 17.2. klo 14-16 Itämeri klinikalla Puhdas Itämeri -kahvilassa.

Kesä on Messukeskuksessa vielä loppuviikon

Venemessut on avoinna vielä avoinna ke-pe 14. – 16.2. klo 11-19 ja viikonloppuna la-su 17. – 18.2. klo 10-18. Pääsyliput ovelta 19 e/12 e.Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 18 Båt -messut Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta 9.–18.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Venemessut järjestetään nyt 49. kertaa. Vuonna 2018 venemessut tuo esille John Nurmisen Säätiön toimintaa nostamalla messujen teemaksi Puhdas Itämeri. Messujen pääyhteistyökumppani on Volvo Car Finland Oy Ab.

Vene 18 Båt -messut mukana tukemassa Itämeren suojelua
www.puhdasitameri.fi #puhdasitameri
Aukioloajat:
ke-pe 14. – 16.2. klo 11-19
la-su 17. – 18.2. klo 10-18.
www.venemessut.fi #venemessut
Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804,
teija.armanto@messukeskus.com
Kuvia venemessuista
http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Panu Villanen
Panu Villanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

ELO-säätiö ja Messukeskus tiivistävät yhteistyötään16.8.2018 14:00Tiedote

Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö ja Messukeskus tiivistävät yhteistyötään. Uusi yhteistyösopimus kattaa vuodet 2019-2022, joiden aikana Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -suomenmestaruuskilpailut sekä Suomen Bocuse d’Or karsintakilpailut kilpaillaan Messukeskuksessa. Pitkän tähtäimen tavoitteena on saada Bocuse d’Or Europe 2022 -kokkikilpailu Suomeen ja pidettäväksi Messukeskuksessa.

Kuka ansaitsee Rakkaudesta kirjaan -tunnustuksen vuonna 2018?2.8.2018 12:10Tiedote

Helsingin Kirjamessuilla jaetaan vuosittain Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä tärkeästä työstä. Palkinnon saaja voi olla yksityishenkilö tai yhteisö, joka on pitkään ja ansiokkaasti edistänyt lukemisharrastuksen ja kirjallisuuden asemaa tai muuten omalla toiminnallaan tehnyt kirjallisuutta tunnetuksi. Tunnustuksen saaja julkistetaan Helsingin Kirjamessujen avajaisissa 25.10.2018 nyt jo 18. kerran.

Kirjamessut onnittelee opiskelupaikan saaneita ja kutsuu 9000 fuksia kirjamessuille28.6.2018 01:00Tiedote

Helsingin Kirjamessut kutsuu Helsingin yliopistosta, Aalto-yliopistosta ja Helsingin Taideyliopistosta opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat, fuksit ja mursut, kirjamessuille ja jakaa heille yliopistojen kautta veloituksettomat kutsukortit. Tavoitteena on saada pääkaupunkiseutulaiset ja seudulle muuttavat uudet opiskelijat tulemaan Suomen suurimpaan kirjallisuustapahtumaan ja löytämään sen rikkaan tarjonnan. Helsingin Kirjamessut järjestetään 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

11 uutta sisustusratkaisua ja tuoteideaa Habitaressa26.6.2018 13:01Tiedote

Habitare esittelee 11 uutta tuoteideaa valmistajille ja yleisölle Protoshop-näyttelyssä. Nuorten suunnittelijoiden alueelle sijoittuvassa Protoshopissa esiteltävät prototyypit vastaavat hyvin tämän hetken kodin sisustamisen trendeihin. Fiksut, pienten tilojen säilytysratkaisut näkyvät tämän vuoden kokonaisuudessa. Tuotteet ovat teemoiltaan ajankohtaisia, mutta muotokieleltään ja materiaaleiltaan ajattomia. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.-16.9.2018

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme