MessukeskusMessukeskus

Kestävän kehityksen perjantai 16.2. Vene 18 Båt -messuilla

Jaa

Vesistöjen puhtaus ja uudet innovaatiot puhtauden edistämiseksi ovat esillä Vene 18 Båt -messuilla perjantaina 16.2. Purjehdussatamassa. Uuden ohjelmakokonaisuuden kautta venemessut tahtoo tuoda esille Itämeren ja muiden vesistöjen surkeaa tilaa ja tekoja, joilla niiden tilaa voidaan parantaa.

Panu Villanen
Panu Villanen

Sinilevälautat Itämeren alueella ovat olleet konkreettisin hälytysmerkki siitä, että toimet vesistöjen suojelemiseksi on aloitettava. Itämeri ei ole ainut alue maailmalla, joka on ajautunut kriittiseen tilaan, vaan saasteet ja jätteet uhkaavat kaikkia maailman vesistöjä. Veneilijät ovat parhaita puhtauden lähettiläitä ja valvojia, sillä he haluavat nauttia tulevaisuudessakin puhtaasta luonnosta.

Kestävän kehityksen perjantai 16.2. klo 15-19 kerää Purjehdussatamaan venemessuille loistavia esiintyjiä puhumaan paremman ja puhtaamman tulevaisuuden puolesta.

klo 15.00 Elämän on tarkoitus ylläpitää elämää, Panu Villanen
Näkökulmia siihen, mitä voisimme tehdä toisin. Miten voimme omalta osaltamme edistää vesistön hyvinvointia, vähentää kemikalisoitumista ja edesauttaa myös omaa hyvinvointiamme ollessamme vesillä.
klo 16.00 Kestävän kehityksen perjantai -avaus
klo 16.30 Wärtsilä ja Seabin Project -yhteistyö: Taistelu valtamerten muovijätettä vastaan – uiva meriroskis Seabin.
klo 17.00 Ålandsbankenin Itämeriprojektin voittajien julkistaminen, Anne-Maria Salonius, johtaja Ålandsbanken Suomi
klo 17.30 Puhtaamman saariston puolesta vuodesta 1969, Pidä Saaristo Siistinä, Aija Kaski
klo 18.00 Menneitä sää- ja merihavaintoja, omia kansalaishavaintoja, Ilmatieteen laitos, Pauli Jokinen

”Vene 18 Båt -messuilla vierailee paljon veneilijöitä kaikista Pohjoismaista. Venemessut on paras kanava vaikuttaa käyttäytymiseen puhtaiden vesistöjen puolesta niin veneilijöiden kuin veneteollisuudenkin keskuudessa. Tämän vuoksi olemme nostaneet nyt aiheen esille omana kokonaisuutenaan venemessuille. Tämä on ensimmäinen kerta, mutta ohjelmakokonaisuus saa aivan varmasti jatkoa myös ensi vuonna”, kertoo tapahtumasta vastaava Niko Kantola Messukeskuksesta. ”Tulevaisuudessa teema saattaa laajeta niin, että kestävää kehitystä tukeville yrityksille, tuotteille, innovaatioille sekä keksijöille varataan oma alue venemessuille.” 

Vene 18 Båt -messujen Purjehdussataman tuottaja Samuli Leisti kehittää kestävän kehityksen ympärillä olevaa toimintaa yhdessä Messukeskuksen kanssa. Leisti on suomalainen ammattipurjehtija, joka kilpailee ympäri maailmaa ja näkee maapallon hyvinvoinnin laajasti.

”Meille purjehtijoille kuten myös kaikille veneilijöille tämä on aihe, jota emme yksinkertaisesti voi sivuuttaa. Meidän vastuullinen toimintamme ja esimerkkinä toimimisemme on keino, jolla opetamme lapsemme käyttäytymään entistä vastuullisemmin. Venemessut on luontainen paikka viestiä keinoista ja tavoista, joilla parannamme omalla käytöksellämme tulevaisuutta ja pystymme takaamaan kauniin ja puhtaan luonnon ikäpolviksi eteenpäin”, tiivistää Leisti.

 

Puhdas Itämeri -asiaa myös la 17.2. klo 14-16 Itämeri klinikalla Puhdas Itämeri -kahvilassa.

Kesä on Messukeskuksessa vielä loppuviikon

Venemessut on avoinna vielä avoinna ke-pe 14. – 16.2. klo 11-19 ja viikonloppuna la-su 17. – 18.2. klo 10-18. Pääsyliput ovelta 19 e/12 e.Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 18 Båt -messut Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta 9.–18.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Venemessut järjestetään nyt 49. kertaa. Vuonna 2018 venemessut tuo esille John Nurmisen Säätiön toimintaa nostamalla messujen teemaksi Puhdas Itämeri. Messujen pääyhteistyökumppani on Volvo Car Finland Oy Ab.

Vene 18 Båt -messut mukana tukemassa Itämeren suojelua
www.puhdasitameri.fi #puhdasitameri
Aukioloajat:
ke-pe 14. – 16.2. klo 11-19
la-su 17. – 18.2. klo 10-18.
www.venemessut.fi #venemessut
Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804,
teija.armanto@messukeskus.com
Kuvia venemessuista
http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Panu Villanen
Panu Villanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MP-messut täyttää motoristin viikonlopun22.1.2019 10:58Tiedote

MP 19 -moottoripyörämessut esittelee uudet moottoripyörät ja järjestää motoristeille ohjelmaa 1. – 3.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Messuilla esitellään kaikki 2019 uutuusmallit. Koeajoaikoja on varattuna entistä enemmän Euroopan pisimmällä asfaltoidulla koeajoradalla. Ensimmäistä kertaa vietetään MP häitä ja valitaan MP Starsit. Messuilla kruunataan Miss MP19 ja palkitaan Petrol Circus Custom Bike Show'n parhaat pyörät. Ohjelmassa on matkakertomuksia, stunt-ajoa sekä nuorille suunnattu sunnuntai, jolloin koeajot ajetaan mopoilla ja kevytmoottoripyörillä.

Teknologiaa ei ole ilman ihmistä – Teknologia 19 -messujen teema nostaa esille ihmisen ja vastuullisuuden merkityksen teknologian eri aloilla  22.1.2019 10:21Tiedote

Pohjoismaiden johtava teknologiatapahtuma Teknologia 19 järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä ensi marraskuussa. Tapahtuman teemana on Ihminen, vastuullisuus ja teknologia, ja se nostaa esille ihmisen tekemän työn ja älyn merkitystä sekä erilaisia vastuullisuus- ja ympäristönäkökulmia tulevaisuuden teknologioiden kehittämisessä.

MP 19 -messujen media-aika 1.2.2019 klo 8.30-10.0021.1.2019 14:25Kutsu

Tervetuloa MP 19 -messujen media-aikaan Messukeskukseen Helsinkiin kuulemaan, mitä uutta MP-messut tarjoaa ja miten alalla menee. Lyhyiden puheenvuorojen jälkeen pääsette tutustumaan kuumimpiin uutuusmoottoripyöriin messuosastoille. Meillä on hyviä uutisia: Moottoripyörien myynti on 2018 noussut pitkästä aikaan. MP Stars -hanke jakaa tukea kilpamoottoripyöräilylle 170 000 arvosta ja MP- messuilla on mukana kaikki moottoripyöräuutuudet!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme