MessukeskusMessukeskus

Kestävän kehityksen perjantai 16.2. Vene 18 Båt -messuilla

Jaa

Vesistöjen puhtaus ja uudet innovaatiot puhtauden edistämiseksi ovat esillä Vene 18 Båt -messuilla perjantaina 16.2. Purjehdussatamassa. Uuden ohjelmakokonaisuuden kautta venemessut tahtoo tuoda esille Itämeren ja muiden vesistöjen surkeaa tilaa ja tekoja, joilla niiden tilaa voidaan parantaa.

Panu Villanen
Panu Villanen

Sinilevälautat Itämeren alueella ovat olleet konkreettisin hälytysmerkki siitä, että toimet vesistöjen suojelemiseksi on aloitettava. Itämeri ei ole ainut alue maailmalla, joka on ajautunut kriittiseen tilaan, vaan saasteet ja jätteet uhkaavat kaikkia maailman vesistöjä. Veneilijät ovat parhaita puhtauden lähettiläitä ja valvojia, sillä he haluavat nauttia tulevaisuudessakin puhtaasta luonnosta.

Kestävän kehityksen perjantai 16.2. klo 15-19 kerää Purjehdussatamaan venemessuille loistavia esiintyjiä puhumaan paremman ja puhtaamman tulevaisuuden puolesta.

klo 15.00 Elämän on tarkoitus ylläpitää elämää, Panu Villanen
Näkökulmia siihen, mitä voisimme tehdä toisin. Miten voimme omalta osaltamme edistää vesistön hyvinvointia, vähentää kemikalisoitumista ja edesauttaa myös omaa hyvinvointiamme ollessamme vesillä.
klo 16.00 Kestävän kehityksen perjantai -avaus
klo 16.30 Wärtsilä ja Seabin Project -yhteistyö: Taistelu valtamerten muovijätettä vastaan – uiva meriroskis Seabin.
klo 17.00 Ålandsbankenin Itämeriprojektin voittajien julkistaminen, Anne-Maria Salonius, johtaja Ålandsbanken Suomi
klo 17.30 Puhtaamman saariston puolesta vuodesta 1969, Pidä Saaristo Siistinä, Aija Kaski
klo 18.00 Menneitä sää- ja merihavaintoja, omia kansalaishavaintoja, Ilmatieteen laitos, Pauli Jokinen

”Vene 18 Båt -messuilla vierailee paljon veneilijöitä kaikista Pohjoismaista. Venemessut on paras kanava vaikuttaa käyttäytymiseen puhtaiden vesistöjen puolesta niin veneilijöiden kuin veneteollisuudenkin keskuudessa. Tämän vuoksi olemme nostaneet nyt aiheen esille omana kokonaisuutenaan venemessuille. Tämä on ensimmäinen kerta, mutta ohjelmakokonaisuus saa aivan varmasti jatkoa myös ensi vuonna”, kertoo tapahtumasta vastaava Niko Kantola Messukeskuksesta. ”Tulevaisuudessa teema saattaa laajeta niin, että kestävää kehitystä tukeville yrityksille, tuotteille, innovaatioille sekä keksijöille varataan oma alue venemessuille.” 

Vene 18 Båt -messujen Purjehdussataman tuottaja Samuli Leisti kehittää kestävän kehityksen ympärillä olevaa toimintaa yhdessä Messukeskuksen kanssa. Leisti on suomalainen ammattipurjehtija, joka kilpailee ympäri maailmaa ja näkee maapallon hyvinvoinnin laajasti.

”Meille purjehtijoille kuten myös kaikille veneilijöille tämä on aihe, jota emme yksinkertaisesti voi sivuuttaa. Meidän vastuullinen toimintamme ja esimerkkinä toimimisemme on keino, jolla opetamme lapsemme käyttäytymään entistä vastuullisemmin. Venemessut on luontainen paikka viestiä keinoista ja tavoista, joilla parannamme omalla käytöksellämme tulevaisuutta ja pystymme takaamaan kauniin ja puhtaan luonnon ikäpolviksi eteenpäin”, tiivistää Leisti.

 

Puhdas Itämeri -asiaa myös la 17.2. klo 14-16 Itämeri klinikalla Puhdas Itämeri -kahvilassa.

Kesä on Messukeskuksessa vielä loppuviikon

Venemessut on avoinna vielä avoinna ke-pe 14. – 16.2. klo 11-19 ja viikonloppuna la-su 17. – 18.2. klo 10-18. Pääsyliput ovelta 19 e/12 e.Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 18 Båt -messut Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta 9.–18.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Venemessut järjestetään nyt 49. kertaa. Vuonna 2018 venemessut tuo esille John Nurmisen Säätiön toimintaa nostamalla messujen teemaksi Puhdas Itämeri. Messujen pääyhteistyökumppani on Volvo Car Finland Oy Ab.

Vene 18 Båt -messut mukana tukemassa Itämeren suojelua
www.puhdasitameri.fi #puhdasitameri
Aukioloajat:
ke-pe 14. – 16.2. klo 11-19
la-su 17. – 18.2. klo 10-18.
www.venemessut.fi #venemessut
Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804,
teija.armanto@messukeskus.com
Kuvia venemessuista
http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Panu Villanen
Panu Villanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Maatalouskonemessuilla hurjasti koneuutuuksia ja koeajoalue18.10.2018 12:40Tiedote

Ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävät MaatalousKonemessut esittelee maatalouskoneuutuudet ja maatalouden tuotantopanokset. Tapahtumaan osallistuu yli 250 yritystä. Konekeskon ilmoittauduttua messuille, kaikki suuret konekauppiaat ovat mukana tapahtumassa. Suurimmassa alan sisänäyttelyssä voi tutustua uusiin maatalouskoneisiin ja ulkona koeajoalueella voi ottaa tuntumaa uusiin traktoreihin. MaatalousKonemessut järjestetään 15. – 17.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Autokorjaamo-messuilla Marilyn, Nuuskija ja Formula Student -autot16.10.2018 15:30Tiedote

Autokorjaamo-messujen demoalueella kurkistetaan tulevaisuuteen ja tutustutaan robottiauto Marilyniin, liikenteenkin päästöjä mittaavaan Nuuskijaan ja alan oppilaitosten kehittämiin upeisiin Formula Student -autoihin. Tietovarikon tietoiskut päivittävät korjaamo-alan ammattilaisten tiedot ja tubettaja Lakko ottaa nuorison haltuunsa. Autokorjaamo-messut järjestetään perjantaista lauantaihin 9. – 10.11. Messukeskuksessa Helsingissä. Käytössä on Messukeskuksen kolme hallia.

Nuoria kiinnostaa ilmastonmuutos, tasa-arvo, mielenterveys ja vaikuttaminen16.10.2018 13:02Tiedote

Kallion lukion opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat jo seitsemättä kertaa nuortenohjelman Helsingin Kirjamessuille 25.-28.10.2018. Tänä vuonna opiskelijoiden suunnittelemaa ja toteuttamaa ohjelmaa voi seurata uudistuneella Kallio-lavalla. Ohjelmassaan KirjaKallio uppoutuu kirjallisuuden maailmaan ja käy ajankohtaista keskustelua ympäröivästä maailmasta. Neljällä messupäivällä on kullakin oma teemansa. Aiheita pohditaan messupäivien kirjahaastatteluissa ja niihin syvennytään kunkin päivän paneelikeskustelussa klo 12.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme