Oulun yliopisto

Kestävän maatalous- ja elintarviketuotannon kansainväliset asiantuntijat koolla Oulussa 8.-9. elokuuta

Jaa

Ensimmäistä kertaa Euroopassa pidettävä kansainvälinen maatalousinnovaatioiden konferenssi IAIC 2019 (International Agriculture Innovation Conference) kokoaa yhteen alan tutkijoita, yrityksiä ja päättäjiä. Oulun yliopistossa pidettävän konferenssin pääteemoja ovat maatalouden innovaatiot, kestävä maatalous sekä maatalous liiketoimintana ja yrittäjyytenä. Ajankohtaisena erityisaiheena on esillä ilmastonmuutoksen vaikutus maataloustuotantoon ja sen ratkaisumahdollisuudet. Kansainväliset vieraat tekevät lisäksi maistelumatkan maakuntaan.

(kuva: Oulun yliopisto)
(kuva: Oulun yliopisto)

IAIC konferenssin Suomessa järjestävät yhdessä maatalouden kestävän kehityksen kansainvälinen järjestö IAAS (International Association for Agricultural Sustainability) ja Oulun yliopisto. IAAS:n tavoitteena on luoda kestävää maataloustuotantoa luonnonvarojen ja ympäristön säilyttämiseksi sekä kehittää turvallista elintarvikejärjestelmää innovaatioiden, tutkimuksen ja päätöksenteon keinoin.

IAIC:n Oulun konferenssin puheenvuoroissa käsitellään mm. ravinnekiertoa, metsänviljelyä, luomuviljelyä, maataloustuotantoa harvaanasutuilla seuduilla ja biotekniikan hyödyntämistä. Esillä on lisäksi yrittäjyyden ja liiketoiminnan tukeminen sekä uudet ruoka-, elintarviketuotanto- ja liiketoimintainnovaatiot. IAAS:n puheenjohtaja Cheng-I Wei Marylandin yliopistosta Yhdysvalloista käsittelee puheenvuorossaan kuinka innovatiivinen maatalous voi edistää ihmisten terveyttä ja ympäristön kestävyyttä. Professori Hely Häggman Oulun yliopistosta kertoo luonnonmarjojen perustutkimuksesta sovelluksiin. Professori Kongkiti Phusavat Thaimaan Kasetsartin yliopistosta puhuu koulutuksen merkityksestä kestävässä kehityksessä.

Maistelumatka maakuntaan

Konferenssivieraat pääsevät tutustumaan henkilökohtaisesti suomalaiseen ruoka-, matkailu- ja elintarviketuotantoon. Siikalatvan alueelle 9. elokuuta klo 12-19 suuntautuvalla kenttämatkalla maistellaan mm. Pyhäsalmen kaivoksessa kasvatettuja sirkkoja sekä vadelmia suoraan pensaasta Mikko Hyvärisen maatilalla Piippolassa. Paikalla on myös muita suomalaisia pienyrittäjiä esittelemässä ja maistattamassa tuotteitaan.

Toimituksenne edustaja on tervetullut seuraamaan IAIC:n konferenssia 8.-9.8 sekä osallistumaan kokemukselliselle kenttämatkalle 9.8. Jälkimmäiseen tapahtumaan pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan ennakkoon viimeistään 7.8 Mirja Väänäselle, mirja.vaananen@oulu.fi, 0400 614 919.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

EU:n edustaja IAAS:ssa, professori Pekka Kess, Oulun yliopisto, puh. 0294 482 932, pekka.kess@oulu.fi
Konferenssin järjestelyt ja mahdolliset haastattelupyynnöt: tohtorikoulutettava Henna Longi, Oulun yliopisto, puh. 050 3755 896, henna.longi@oulu.fi.
Elämysmatka Suomen keskipisteeseen: tutkijatohtori Mirja Väänänen, Kerttu Saalasti Instituutti, Oulun yliopisto, mirja.vaananen@oulu.fi, 0400 614 919. Yrityspalvelupäällikkö Ismo Mäkeläinen, 040 5148 953, ismo.makelainen@siikalatva.fi

Kuvat

(kuva: Oulun yliopisto)
(kuva: Oulun yliopisto)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Väitös: Kohti dataohjattua päätöksentekoa tuoteportfolion hallinnassa – yritystasolta tuotetason analyysiin29.11.2019 07:30:00 EETTiedote

Onnistuneet tuotteet ja palvelut luovat perustan yrityksen menestykselle. Tänään tehdyt tuotepäätökset realisoituvat muutaman vuoden kuluessa, ja väärillä päätöksillä voi olla hyvin vakavia taloudellisia seurauksia. Väitöstutkimus selvittää, miten tunnepohjaisesta päätöksenteosta kyetään siirtymään datapohjaiseen päätöksentekoon pohjautuen yrityksen liiketoimintakriittiseen dataan eri tietojärjestelmissä.

Valuma-alueen ominaisuudet vaikuttavat vesikasvien esiintymiseen järvissä15.11.2019 10:30:00 EETTiedote

Maalla kasvavat kasvit käyttävät yhteyttämiseen ilman hiilidioksidia. Vesikasvien yhteyttäminen riippuu hiilidioksidin lisäksi bikarbonaatista, koska vesistöjen hiilidioksidipitoisuudet ovat luontaisesti alhaiset. Uusi Science-lehdessä julkaistu tutkimus osoittaa maailmanlaajuisesti, että vesikasvien määrä kasvaa järvissä, joiden bikarbonaattipitoisuudet ovat korkeat. Bikarbonaattipitoisuuteen vaikuttavat järven valuma-alueen kivilajit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme