Kestävyysraportointikilpailu jää tauolle
Kestävyysraportointikilpailun järjestäjätahot ovat yhdessä tuumin päättäneet laittaa kilpailun tauolle toistaiseksi. Kilpailun sijaan järjestäjäryhmä suuntaa voimavaransa kestävyysraportoinnin kehittämiseen ja uuden direktiivin mukaisten raportointivalmiuksien kasvattamiseen.
Vuodesta 1996 lähtien järjestetty kestävyysraportointikilpailu jää tauolle. Vuosittain järjestettävässä kilpailussa on palkittu Suomen parhaat kestävyysraportit. Kilpailun järjestäjät pitävät edelleen kestävyysraportoinnin kehitystä tärkeänä. Kilpailun sijaan koetaan tässä hetkessä tärkeämmäksi antaa yritysten keskittyä uuden kestävyysraportoinnin haltuunottoon.
”Haluamme kestävyysraportoinnin onnistuvan, joten osaajia ja osaamisen kehittämistä sekä hyvien käytäntöjen kasvattamista tarvitaan. Puhumme siis edelleen, ehkä jopa entistä vahvemmin, asian puolesta, mutta kilpailun sijaan suuntamme voimavaramme uuden sääntelyn mukaisten valmiuksien kasvattamiseen”, täsmentää Suomen Tilintarkastajat ry:n toiminnanjohtaja Sanna Alakare.
”Yli 20 vuotta sitten, kun kilpailu käynnistettiin, sen tavoitteena oli lisätä yritysten tietoisuutta kestävyysraportoinnista. Nyt sitä koskeva direktiivi on hyväksytty ja kestävyysraportointi on kaikkien huulilla, joten voimme todeta onnistuneemme tässä tavoitteessa”, lisää Hankenin apulaisprofessori Hanna Silvola.
CLC:n pääekonomisti Timo Tyrväinen kertoo, että Climate Leadership Coalition on osallistunut kestävyysraportointikilpailun kehittämiseen usean viime vuoden ajan. ”Tänä aikana olemme todistaneet kestävyysraportoinnin laadullisen tason huimaa nousua. Se vahvistaa suomalaisten yritysten valmiutta uuden EU-regulaation kohtaamiseen.”
”Pidämme tärkeänä, että edelleen yhdessä kehitämme suomalaisten yritysten raportointia kestävyydestä. Mahdollisesti jatkossa on tarkoituksenmukaisempaa pohtia keinoja etenkin pk-yritysten tukemiseksi kestävyysasioissa”, kertoo yritysvastuuverkosto FIBSin johtaja Helena Kekki.
Kestävyysraportointikilpailun järjestäjätahot jatkavat pohdintaa siitä, millaisia toimia tarvitaan suomalaisten yritysten kestävyyden ja sen raportoinnin tukemiseksi. ”Järjestäjäryhmä näkee, että hyvällä kestävyystietojen raportoinnilla voidaan osaltaan edistää suomalaisen elinkeinoelämän kansainvälistä kilpailukykyä ja parantaa mm. rahoituksen saannin edellytyksiä”, kiteyttää Finsif ry:n varapuheenjohtaja Markus Lindqvist.
Kestävyysraportointikilpailun järjestäjäryhmään kuuluvat Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Climate Leadership Coalition ry, Yritysvastuuverkosto FIBS ry, Vastuullisen sijoittamisen yhdistys Finsif ry, Hanken, Nasdaq Helsinki, Suomen Tilintarkastajat ry, Ympäristöjohtamisen yhdistys YJY ry ja ympäristöministeriö. Sitra on kilpailun yhteistyökumppani.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Suomen Tilintarkastajat ry:n toiminnanjohtaja Sanna Alakare
sanna.alakare@tilintarkastajat.fi
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto
Tutkimus: Lisääntyneet sään ääri-ilmiöt heikentävät eri viljelykasvien satoja maailmanlaajuisesti, vehnä suurin kärsijä23.3.2023 14:55:16 EET | Tiedote
Viljelijöiden riski kohdata sään ääri-ilmiö kasvoi tutkimusjaksolla joka puolella maailmaa.
Aalto-yliopiston akateeminen tulos pysyi hyvällä tasolla vuonna 2022 rahoituksen vähenemisestä huolimatta17.3.2023 12:30:06 EET | Tiedote
Aalto-yliopiston hallitus hyväksyi kokouksessaan 15.3.2023 hallituksen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vuodelta 2022.
Tutkijat pääsivät kvanttiturbulenssin jäljille – turbulenssin ymmärtämisestä voi olla apua niin sään ennustamisessa kuin autojen suunnittelussakin14.3.2023 09:54:25 EET | Tiedote
Tutkijat ovat onnistuneet ensimmäistä kertaa osoittamaan energian katoamisen tavan kvanttiturbulenssissa lähellä absoluuttista nollapistettä.
Kutsu: Quantum Art Jam kokoaa kvanttifyysikot ja taiteilijat Oodiin perjantaina 17.3.13.3.2023 11:11:00 EET | Kutsu
Yli sata vuotta sitten keksitty kvanttifysiikka on mullistanut käsityksemme todellisuudesta. Jatkuvasti yllätyksiä tarjoava kvanttimaailma on monilta osin kuitenkin edelleen hämärän peitossa. Voiko taide auttaa meitä ymmärtämään kvanttifysiikkaa? Miltä kvanttitaide voisi näyttää?
Miten vety oikeasti toimii polttoaineena? 1,7 miljoonaa euroa saanut tutkimushanke pureutuu vedyn palamisen fysiikkaan ja kemiaan9.3.2023 12:48:53 EET | Tiedote
Business Finlandin rahoittaman hankkeen tavoitteena on vauhdittaa muun muassa päästöttömän meritekniikan kehittämistä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme