Aalto-yliopisto

Kestävyysraportointikilpailussa arvioidaan yritysten ekologisen ja sosiaalisen kestävyyden sekä ilmastonmuutoksen taloudellisten vaikutusten raportointia

Jaa

Yritykset ja julkishallinnon organisaatiot voivat osallistua kilpailuun 2.5.–17.6.2022.

Kestävyysraportointikilpailu kehittää yritysten raportointia ja kestävyystyötä, tuo esiin hyviä käytäntöjä ja antaa tunnustusta erityisen ansioituneille kestävyysraportoijille. 

”Kestävyysraportoinnista on tullut entistä kriittisempi keino tuottaa informaatiota kaikkien organisaatioiden – niin pienten ja suurten yritysten kuin julkisen sektorin eri toimijoiden – sidosryhmille. Lisäksi EU:lla on käynnissä kestävyysraportointia koskevan direktiivin ja mahdollisten standardien päivitys. Tällä kilpailulla, joka tunnettiin aiemmin Vastuullisuusraportointikilpailuna, haluamme antaa tunnustusta Suomen parhaiden kestävyysraporttien tekijöille”, sanoo Eila Kreivi, Euroopan investointipankin Chief Sustainable Finance Advisor, joka toimii Kestävyysraportointikilpailun tuomariston puheenjohtajana.

Kestävyysraportointikilpailun järjestäjäryhmän puheenjohtajan, PwC:n Yritysvastuun raportointi- ja varmennuspalvelujen vetäjän Tiina Puukkoniemen mukaan kiinnostus yritysten kestävää liiketoimintaa ja erityisesti arvonluontimahdollisuuksia kohtaan on kasvanut eri sidosryhmien keskuudessa voimakkaasti. ”Yritysten vastuullisuuden ja kestävän liiketoiminnan osalta myös raportoinnin merkitys kasvaa entisestään. Ei ainoastaan jo voimassa olevan ja tulevan regulaation myötä, vaan raportit vaikuttavat yhä enemmän esimerkiksi rahoituspäätöksiin ja yritysjärjestelyihin. Jos kestävyyden raportointiin ei ole yrityksessä vielä kiinnitetty huomiota, nyt on aika toimia.”

Kilpailuun osallistuville arvokasta palautetta ja hyvää mainetta

Suomalaisten organisaatioiden ympäristökestävyyden, sosiaaliseen kestävyyden ja hyvän hallintotavan raportointia kehittävässä kestävyysraportointikilpailussa on jaossa useita palkintoja. Kokonaiskilpailun voittajan lisäksi tuomaristo palkitsee parhaat raportoijat neljässä kategoriassa: ilmastonmuutos, biodiversiteetti, sosiaalinen vastuu sekä parhaan raportin tuottanut pk-yritys.

Kilpailuun voivat osallistua sekä yksityisen sektorin yritykset että julkishallinnon organisaatiot. Siihen osallistutaan itsearviointilomakkeella, jonka pisteytyksen vahvistaa riippumaton tilintarkastajaryhmä. Lopulliset voittajat valitsee Eila Kreivin johtama tuomaristo. Kilpailun voittajat julkistetaan marraskuussa palkintojenjakotilaisuudessa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululla.

”Uskomme, että kestävyysraportoinnista palkitseminen tuo kilpailuun osallistuville positiivista energiaa ja hyvää mainetta. Järjestäjille kilpailu avaa näköalapaikan suomalaisen kestävyysraportoinnin laajaan analysointiin ja sen kehittämiseen”, sanoo kestävyysraportointia tutkiva ja kehittävä apulaisprofessori Hanna Silvola Hanken Svenska handelshögskolanilta.

Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1996 ja se järjestetään vuosittain. Kokonaiskilpailun voittajia ovat viime vuosina olleet Stora Enso, Nokia Oyj Oyj ja Kesko Oyj. Suuryritysten ohella kilpailussa ovat loistaneet myös pienemmät yritykset. Viime vuonna pk-yritys-sarjan voitti Oy Soya Ab.

Lisätietoja ja osallistuminen kilpailuun Suomen Tilintarkastajat ry:n sivuilta: https://tilintarkastajat.fi/toimintamme/kestavyysraportointikilpailu/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Puukkoniemi, Kestävyysraportointikilpailun järjestäjäryhmän puheenjohtaja, Partner, Yritysvastuun raportointi- ja varmennuspalvelujen vetäjä, PwC, Tiina.puukkoniemi@pwc.com

Piia Korri, Kestävyysraportointikilpailun koordinaattori, vastuullisuus@tilintarkastajat.fi

Kestävyysraportointikilpailun järjestävät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Climate Leadership Coalition ry, Yritysvastuuverkosto FIBS ry, Vastuullisen sijoittamisen yhdistys Finsif ry, Hanken, Nasdaq Helsinki, Suomen Tilintarkastajat ry, Ympäristöjohtamisen yhdistys YJY ry ja ympäristöministeriö. Sitra toimii kilpailun yhteistyökumppanina.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Miten vauhditetaan innovaatioita, saadaan ruoka riittämään ja tehdään kaupungeista vihreitä? Sustainability Science Days etsii vastauksia aikamme isoihin kestävyysongelmiin18.5.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Sustainability Science Days on Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston vuosittain järjestämä, Suomen suurin kestävän kehityksen tiedekonferenssi. Kaksipäiväinen tapahtuma keskittyy tänä vuonna globaaleihin systeemitason ratkaisuihin esimerkiksi ruoan, kaupunkien ja hallinnon osalta.

Aalto-yliopisto perustajaosakkaaksi ekologista tekstiilikuitua kehittävään Ioncell-yhtiöön18.5.2022 07:33:57 EEST | Tiedote

Vastaperustetun yhtiön tavoitteena on kaupallistaa Ioncell®-teknologia, jonka avulla tekstiilijätteestä ja puusta voidaan valmistaa ekologisesti kestävällä tavalla korkealaatuista tekstiilikuitua. Ioncell Oy tavoittelee 10 vuoden aikana 5–10 prosentin osuutta kansainvälisestä yli 200 miljardin euron tekstiilikuitumarkkinasta, mikä toisi yhtiölle satojen miljoonien vuosittaiset lisensiointitulot.

Mediakutsu: Product Design Gala 13.5. – ekologinen kotimaisesta puusta valmistettu sähkövene, supertarkka tehdasnosturi, syötävä pakkausmateriaali ja paljon muuta9.5.2022 09:56:37 EEST | Kutsu

Aalto-yliopiston Product Development Project -kurssi (PDP) viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlaa. Monialaiset tiimit ovat syyskuusta lähtien paneutuneet yrityskumppanien esittämiin haasteisiin, ja Gala-tapahtumassa perjantaina 13.5. on aika näyttää tulokset ja prototyypit maailmalle. Tapahtuma on avoinna klo 9.00-17.00 kaikille kiinnostuneille, ja sinne odotetaan satoja kävijöitä sekä yliopisto- että yritysmaailmasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme