Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Keusote ja Hyria kehittävät yhdessä sosiaali- ja terveysalan johtamista

Jaa

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) ja Hyria Koulutus pilotoivat sosiaali- ja terveysalan lähiesihenkilöiden valmentamista Keusoten sisäisenä koulutusryhmänä. Yhteistyöstä hyötyvät niin opiskelijat, työnantaja kuin kouluttajakin.

Keusote ja Hyria ovat tehneet ansiokasta yhteistyötä koko sote-kuntayhtymän olemassaolon ajan. Monipuolinen yhteistyö on tarjonnut Hyrian opiskelijoille erinomaisia mahdollisuuksia työelämäjaksojen toteutukseen ja esimerkiksi työvaltaisen lähihoitajan koulutuksen suorittamiseen sekä Keusoten henkilöstölle tavoitteellisia kehittymismahdollisuuksia.

Johtamisen opit suoraan käytäntöön – kaikki hyötyvät

Uusimpana yhteistyön muotona Keusoten lähiesihenkilöillä ja tiiminvetäjillä on ollut mahdollisuus vahvistaa johtamisosaamistaan suorittamalla tutkintoon tähtäävää koulutusta Hyriassa Keusoten omassa opiskeluryhmässä. Pilottiryhmä keusotelaisia aloitti huhtikuussa 2022 lähiesimiestyön ammattitutkinnon (Leat), ja myöhemmin tulee mahdollisuus suorittaa myös johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto (JYEAT). Koulutukset järjestetään oppisopimuskoulutuksena, jota raamittaa Hyrian johtamiskouluttajien ja Keusoten asiantuntijoiden yhdessä suunnittelemat ja toteuttamat valmennuspäivät.

– Keusoten omassa opiskelijaryhmässä keusotelaiset saavat tutkinnon perussisältöjen lisäksi tärkeää osaamisen jakamisen kokemusta toisiltaan. Millaista on toimia lähiesihenkilönä juuri Keusotessa? Miten viemme johtamisen opit käytäntöön sote-alalla? On mahtava etu sekä opiskelijoille itselleen että Keusotelle kokonaisuutena, että kehitymme ja kehitämme yhdessä, kehuu Keusoten henkilöstöjohtaja Monica Hostio.

Kehittämisprosessi inspiroi ja innosti

Keusoten henkilöstölle räätälöityä koulutusta valmisteltiin muotoiluajattelun ideologiaa hyödyntäen. Lähtökohtana kehittämisessä toimivat Keusoten strategia sekä keskeiset strategiset kyvykkyydet. Kehittämisprosessi oli molemmin puolin inspiroiva ja innostava.

– Kun tarkastelimme yhdessä esimerkiksi Keusoten strategisia kyvykkyyksiä, huomasimme heti, miten hienosti ne peilautuvat johtamistutkintojen opetussuunnitelmien perusteisiin. Keusoten opiskeluryhmät siis suorittavat johtamistutkinnot kaikille yhteisten opetussuunnitelmien perusteiden mukaan, ja tämän yhteistyön ansiosta käytännön oppiminen ja osaamisen osoittaminen on helppo sijoittaa nimenomaan Keusoten kontekstiin, kertoo Hyrian asiakasvastaava Liisa Nuutinen.

Keusotelle tutkintokoulutus on osa laajempaa johtamisosaamisen kehittämistä organisaation kaikilla tasoilla. Vaikuttavuuden varmistamiseksi tänä keväänä alkaneeseen johtamiskoulutukseen sisältyy myös ”Kehittäjänä Keusotessa” -kokonaisuus, jossa opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat kehittämishankkeen nimenomaan Keusoten toimintaympäristössä. Tässä Lean-johtamisfilosofiaa soveltaen, itse- ja yhteisöohjautuvuutta vahvistaen ja osallisuus mukana kulkien viedään koulutuksen anti arjen toimintojen tasolle. Koko johtamiskoulutukseen onkin sisällytetty nämä Keusoten kulttuurinmuutoksen kulmakivet.

– Hyrialle tämä on huikea mahdollisuus vahvistaa ja syventää johtamisen kouluttajien ymmärrystä sosiaali- ja terveysalan johtamisen substanssista ja sen sisällä olevasta laajasta kehittämistyöstä. Keusoten asiantuntijat puolestaan saavat tuoretta näkemystä johtamisen maailmasta ja pääsevät peilaamaan oman asiantuntijuutensa yhtymäkohtia vastuukouluttajien tuomaan tutkimustietoon ja käytännön kokemukseen perustuvaan näkökulmaan. Molemmat osapuolet siis kehittyvät yhdessä ja jakavat asiantuntijuuttaan jatkuvan oppimisen hengessä. Tämä toimintamalli on sovellettavissa laajemminkin sote-alan johtamisen kehittämiseen, kehuu Nuutinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ville Saarikoski
henkilöstön kehittämispäällikkö
ville.saarikoski@keusote.fi
puh. 050 497 7116
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä

Liisa Nuutinen
asiakasvastaava
liisa.nuutinen@hyria.fi
puh. 050 4153 478
Hyria Koulutus

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme