Keusote kutsuu palvelutuottajia mukaan henkilökohtaisen budjetin kokeiluun
Henkilökohtaisen budjetin kokeilu käynnistyy vammaispalvelun ja eri ikäisten omaishoidon tuen asiakkaille. Asiakkaat tarvitsevat erilaisia palveluita arjessa pärjäämisen tueksi. Kokeiluun haetaan nyt mukaan palvelutuottajia tuottamaan asiakkaille heidän tarvitsemia palveluja.
Henkilökohtaisella budjetilla asiakas voi hankkia itselleen palveluita, jotka vastaavat asiakkaan arvioituun palvelutarpeeseen. Palveluita hankitaan toimijoilta, jotka on hyväksytty henkilökohtaisen budjetin palvelutuottajiksi. Kokeilu kohdennetaan vuoden 2022 aikana kehitysvammaisten henkilöiden päiväaikaiseen toimintaan, vaikeavammaisten kuljetuspalveluihin ja omaishoidon tuen asiakkaiden vapaisiin.
-Kokeiluun kannattaa nyt lähteä mukaan, koska henkilökohtainen budjetti on erinomainen tapa mahdollistaa asiakkaan avun ja tuen saaminen joustavasti elämän eri tilanteissa. Jokainen henkilö on ainutlaatuinen ja henkilökohtainen budjetti auttaa henkilöä saamaan hänelle juuri sopivia ja oikeita palveluita, joita te palveluntuottajat voitte heille tarjota, kertoo Mervi Vornanen.
Keusote lähettää kutsukirjeen yli 100 palvelutuottajalle ja kutsuu palvelutuottajia mukaan kokeiluun. Kokeilusta järjestetään infotilaisuus 20.4. klo 16–17 Teams-yhteyden kautta.Kutsu lähetetään alueen palveluntuottajille ennen pääsiäistä sähköpostilla. Mikäli sähköposti ei tavoita juuri teitä, voit olla yhteydessä Mervi Vornaseen, jolta saa linkin tilaisuuteen viimeistään 20.4.2022. Infotilaisuudessa palvelutuottajille tarjotaan lisätietoa kokeilusta.
Henkilökohtainen budjetti osa ministeriön hanketta
Keusote sai sosiaali- ja terveysministeriön (STM) myöntämää hankerahaa vammaisten henkilöiden henkilökohtaisen budjetoinnin hankkeeseen vuosille 2020–2021. Valtakunnallisena tavoitteena oli luoda malli, joka vahvistaa vammaisen henkilön itsemääräämisoikeutta, osallisuutta ja valinnanmahdollisuuksia siten, että apua ja tukea on saatavissa joustavasti elämän eri tilanteisiin ja tarpeisiin kullekin henkilölle parhaiten sopivalla toteutustavalla.
Hanke päättyi vuoden 2021 loppuun. Hankkeessa luotiin ehdotus rahoitus- ja toimintamallista sekä asiakasohjauksen toimintamallista valtakunnalliseen jatkotyöstämiseen sekä kirjattiin ehdotuksia tarvittavasta lainsäädännöstä. Hanke toteutettiin alueellisesti vahvalla tutkimusotteella ja yhteistyössä keskeisten sidosryhmien kanssa. Nyt vuoden 2022 alusta tätä hankkeessa kehitettyä mallia päästään testaamaan käytännössä. Kokeilun tavoitteena on kerätä tietoa toimintamallin kehittämiseksi.
Lisätiedot Mervi Vornanen, mervi.vornanen@keusote.fi, p. 050 497 1922.
Avainsanat
Tietoja julkaisijasta
Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Aluevaltuusto päätti Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen johtajan kelpoisuusehdoista19.5.2022 19:44:16 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto käsitteli kokouksessaan 19.5.22 tulevan hyvinvointialueen johtajan rekrytointiprosessia ja kelpoisuusehtoja. Aluehallitus on jo aiemmin huhtikuussa käynnistänyt viran valmistelutoimet.
Haasteellisesta koronavuodesta huolimatta asiakas- ja potilasturvallisuutta ja laadunhallintaa kehitetty merkittävästi18.5.2022 12:41:13 EEST | Tiedote
Keusoten ensimmäinen moniammatillisesti laadittu raportti laadunhallinnan sekä asiakas- ja potilasturvallisuuden toteutumisesta on julkaistu. Raporttia käsiteltiin yhtymähallituksen kokouksessa 17.5.22.
Keusoten nuorisoasemien ikärajat yhdenmukaistuvat18.5.2022 12:02:11 EEST | Tiedote
Keusoten alueen nuorisoasemat palvelevat jatkossa kaikkia 13–17-vuotiaita nuoria ja heidän perheitään aina 18 ikävuoteen asti. Ikärajat yhdenmukaistuvat 16. kesäkuuta lähtien.
Professori Lylesiltä arvokkaat vinkit hyvinvointialueelle siirtymiseen13.5.2022 09:32:53 EEST | Tiedote
Arvostettu yliopiston professori Alan Lyles on parhaillaan Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (Keusote) ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen vieraana arvioimassa ja kehittämässä Keusoten nykyistä toimintaa ja yhteistyömalleja sekä siirtymää hyvinvointialueelle. Lyles antoi Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen seminaarissa arvokkaat vinkit muutoksen eteenpäin viemiseen.
Keusote laajentaa sähköisen palvelukanavan Omaolon käyttöä12.5.2022 19:05:31 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä on laajentanut sähköisen palvelukanavan Omaolon käyttöä kahdella uudella oirearviolla. Maaliskuussa käyttöön tulleiden yleisen oirearvion ja koronaoirearvion lisäksi Keusoten alueen asukkaat voivat jatkossa hyödyntää myös virtsatietulehduksen ja seksitautiepäilyjen oirearvioita.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme