Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusoten kuljetuspalvelujen kilpailuttaminen etenee

Jaa
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) kuljetuspalvelujen kilpailuttaminen etenee hyvää vauhtia. Tavoite on, että ohjauskeskuksen ja kuljetuspalvelujen kokonaisuutta päästään aloittamaan vaiheittain tämän vuoden aikana.

Hyvinvointialueen hankintaa on valmisteltu dynaamisena hankintana jo pitkään ja muun muassa kuljetuspalveluja tuottavia liikennöitsijöitä on hyväksytty hankintajärjestelmän eri luokkiin ensimmäisen kerran jo vuoden 2021 loppupuolella.

– Kuljetuspalvelujen toimintaympäristö ja -tavat ovat muuttuneet niin paljon viime vuosina, että hankinnan valmistelu on kestänyt valitettavan pitkään. Valitulla hankintamenettelyllä olemme halunneet varmistaa, että voimme hyväksyä uusia liikennöitsijöitä mukaan kuljetuspalvelujen tuottajiksi tarpeellinen määrä koko hankintakauden ajalle, kertoo Keusoten vammaispalvelujen päällikkö Olli-Pekka Alapiessa.

Tavoitteena asiakkaiden erilaiset tarpeet huomioiva palvelu

Samassa yhteydessä kilpailutetaan myös tilausvälitys- ja ohjauskeskuspalvelu, josta asiakas tilaa tarvittavat kyydit. Ohjauskeskuspalvelujen hankinnalla halutaan turvata palvelun käyttäjille monipuoliset yhteydenottokanavat, koska käyttäjissä on mm. eri tavoin vammaisia sekä ikääntyneitä henkilöitä. Keskukseen on tarkoitus liittää myös henkilökunnan tarvitsemien kuljetusten ohjaaminen.

– Ei ole yhtä oikeaa tai parasta mallia olemassa, ja olemmekin halunneet vertailemalla eri malleja ja kokemuksia etsiä Keusotelle toimivinta tapaa näihin palveluihin, pohdiskelee hankintaryhmää vetävä hankejohtaja Erja Pentti.

Kuljetuspalvelujen sekä tilausvälitys- ja ohjauskeskuspalveluiden kilpailuttamisen valmistelussa ovat mukana myös vammais- ja vanhusneuvosto sekä asiakasraati. Tällä halutaan varmistaa, että hankinnassa huomioidaan asiakkaiden erilaiset tarpeet.

Kuljetuspalvelujen hankinnan kokonaisuutta esiteltiin tammikuussa hyvinvointialueen aluehallitukselle, ja hallituksen jäsenet antoivat tukensa hankinnan valmistelun jatkamiselle. Hankinnan valmistelu jatkuu markkinavuoropuheluilla niin ohjauskeskuspalvelun tuottajien kuin liikennöitsijöiden kanssa kevättalven aikana. Tavoitteena on tehdä hankintapäätökset alkusyksyn aikana niin, että ohjauskeskuksen ja kuljetuspalvelujen kokonaisuutta päästään aloittamaan vaiheittain vielä tämän vuoden puolella.

Lisätiedot:

hankejohtaja Erja Pentti, p. 050 497 2650, erja.pentti@keusote.fi
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Suutarinkatu 2
05900 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme