Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Keusoten nuorisoasemien ikärajat yhdenmukaistuvat

Jaa

Keusoten alueen nuorisoasemat palvelevat jatkossa kaikkia 13–17-vuotiaita nuoria ja heidän perheitään aina 18 ikävuoteen asti. Ikärajat yhdenmukaistuvat 16. kesäkuuta lähtien.

Nuorisoasemien ikärajat ovat poikenneet toisistaan kunnittain. Ikärajojen yhdenmukaistamisesta päätettiin Keusoten yhtymähallituksessa vuonna 2020 kahden vuoden siirtymäajalla. Muutoksen tavoitteena on tarjota yhdenvertaiset nuorisoasemapalvelut alueemme asukkaille. Nyt tapahtuva muutos koskettaa Hyvinkään ja Tuusulan nuorisoasemien asiakkaita. Sama toimintamalli on jo käytössä Keusoten muissa jäsenkunnissa. 

- Nuorisoasemapalvelut pyrkivät jatkossa keskittymään entistä vahvemmin avun ja tuen antamiseen alle 18-vuotiaille, jotta heille mahdollistuisivat hyvät eväät tasapainoiseen aikuisuuteen, kommentoi koordinoiva esimies Johanna Alajoutsijärvi. 

Nuorisoasemat tukevat koko perhettä 

Nuorisoasemat tarjoavat nuorille ja heidän perheilleen ohjausta, tukea ja hoitoa erilaisiin haastaviin elämäntilanteisiin, kuten mielenterveys- ja päihdeasiat, ahdistus ja masennus, liiallinen pelaaminen, elämäntilanteen aiheuttamat kriisit, perheen sisäiset vuorovaikutusongelmat tai nuoren kasvuun ja kehitykseen liittyvät asiat.   

Palvelu on maksutonta, eikä palvelun saamiseksi tarvita lähetettä. Yhteydenotto voi tulla nuorelta itseltään, vanhemmalta tai läheiseltä, jolla herää huoli nuoresta. Nuorisoasemat toimivat alueellamme Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Mäntsälässä. Pornaislaisia palvellaan Mäntsälän nuorisoaseman toimesta Pornaisissa. 

18-vuotiaille ja sitä vanhemmille nuorille vastaavaa tukea tarjotaan aikuisten mielenterveys- ja päihdepalveluiden kautta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme