Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusoten virka-ajan ulkopuolinen puhelinpalvelu siirtyy Päivystysavulle

Jaa
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) virka-ajan ulkopuolisen puhelinpalvelun hoitaa 16.1. alkaen Päivystysapu. Muutos selkeyttää virka-ajan ulkopuolista puhelinasiointia. Virka-ajan ulkopuolella hoidetaan potilaat, joilla avun tarve on kiireellinen.

Muutoksen myötä kiireellinen hoito tapahtuu terveysasemien ollessa suljettuina soittamalla Päivystysapuun p. 116 117.

Päivystysapu on tähän asti ollut Keusoten alueen asukkaiden yhteydenottokanava kiireellisen hoidon tarpeessa yöaikaan. Tammikuussa tapahtuva muutos selkeyttää yhteydenottotapoja: aina, kun kiireellistä hoitoa tarvitsee virka-ajan ulkopuolella, Päivystysapu on oikea puhelinnumero.

Päivystysapu on sairaanhoitopiirien järjestämä neuvonta- ja ohjauspalvelu. Päivystysavun puheluihin vastaavat terveydenhuollon ammattilaiset, jotka tekevät arvion kiireellisen hoidon tarpeesta ja tarvittaessa ohjaavat potilaan vastaanotolle.

Päivystysapu palvelee kiireellisissä asioissa virka-ajan ulkopuolella

Päivystysapuun soitetaan virka-ajan ulkopuolella, kun oman terveysaseman puhelinpalvelut eivät ole saatavilla ja avun tarve on kiireellinen.

Kiireellisellä hoidolla tarkoitetaan tilanteita, joissa ei ole välitöntä hengenvaaraa, mutta tilanne vaatii arviota ja mahdollisesti hoitoa, eikä hoito voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Päivystysapu ohjaa asiakkaat oikean hoidon äärelle, tekee hoidon kiireellisyyden arvioinnin sekä antaa itsehoito-ohjeita, jos se tilanteessa riittää.

Kiireellinen hoito toteutetaan joko etä- tai läsnävastaanottona Keusoten Akuutissa Järvenpäässä tai Hyvinkään sairaalan yhteispäivystyksessä.

Terveysasemien aukioloaikoina arkisin klo 8–16 kiireellistä hoitoa saa soittamalla omalle hoitovastaavalle tai keskitettyyn puhelinpalveluun, jos hoitovastaavaa ei ole vielä nimetty. Asiakkaiden käytettävissä on myös vuorokauden ympäri Omaolo-palvelu, jonka oirearvioilla voi selvittää, millaista apua asia vaatii, ja jättää tarvittaessa yhteydenottopyynnön terveysasemalle.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa tulee soittaa hätänumeroon 112 välittömän avun saamiseksi.

Lisätietiedot:

Päivi Mäkelä-Bengs
avopalvelujen päällikkö
p. 050 4972 478
paivi.makela-bengs@keusote.fi
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Suutarinkatu 2
05900 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme