Kustannusosakeyhtiö Otava

Kevään kotimaiset kuvakirjat nostavat esiin arjen vaikeita aiheita

Jaa

Hipstereitä kaupunkilaisia, erilaisia sankareita, tarinoita tarinoiden takana. Kotimaisten tekijöiden kuvakirjauutuudet avaavat uusia maailmoja ja kertovat ihan tavallisesta arjesta.

Veera Salmi ja Matti Pikkujämsä: Sorsa Aaltonen ja lentämisen oireet (ilm. 9.5.)

Voisiko tavallinen pullasorsa sittenkin nousta arjen yläpuolelle ja lentää kuin joutsen?

Kaikkien muiden elämässä on lentämistä ja muuta jännittävää, mutta Sorsa Aaltonen vain seisoo pullajonossa. Silloin tällöin lentopelkoinen Sorsa käy Töölönlahdella ihailemassa joutsenten tanssia ja uljasta lentoa. Se tekee itselleen tyllihameen ja matkii joutsenten uljaita liikkeitä, ihan salassa puun takana.

Mutta ei sorsa osaa lentää – se tupsahtaa nokalleen. Lääkäri tutkii Sorsan ja toteaa, että sillä on lentämisen oireet. Olisiko lentäminen sittenkin sen juttu?
Viisas, urbaani kuvakirja lapsille ja aikuisille.

Ikäsuositus: 5+

Jenni Pääskysaari ja Matti Pikkujämsä: Hetki ennen kuin maailma muuttui (ilm. 16.5.)

Mitä tapahtui, kun esiintymiskammoinen poika sai lahjaksi kitaran ja voitti pelkonsa? Miten tottelematon tyttö bussissa tuli aloittaneeksi taistelun ihmisoikeuksien puolesta? Mitkä olivatkaan ensimmäiset olennot Kuun pimeällä puolella?

Hetki ennen kuin maailma muuttui taustoittaa maailmanhistorian todellisia tapahtumia ja saa näkemään, miten jokainen voi itse vaikuttaa maailman kulkuun. Se on kirja ratkaisevista, tärkeistä teoista, oivalluksista ja kannanotoista, jotka ovat edeltäneet historiallisia käännekohtia ja sysänneet muutoksen liikkeelle. Teos kertoo tuntemattomat tarinat tuttujen tarinoiden takaa.

Ikäsuositus: kaiken ikäisille

Nina Pirhonen: Leo leijona sanoo ei! (ilm. 20.5.)

Mainio uusi kotimainen lastenkirjasankari uhmakauden myrskyisistä tunteista. 

Leolla on tänään ei-päivä. Mikään ei huvita! Kaikki on ihan nurinkurin: aamupalaksi on väärää puuroa, ulos pitäisi pukea ulkohousut, eväsretkellä ei saisi heti syödä munkkia vaikka mieli tekisi. Miksi kaikki kielletään, miksi Leo ei saa päättää ITSE?

Ikäsuositus: 3+

Johanna Lestelä: Tuikun tärkeä tehtävä (ilm. 31.5.)

Päiväkodissa sattunut kahnaus painaa Tuikun mieltä. Uuden valloittavan kuvakirjasarjan avaus.

Tuikku on yleensä hyvällä mielellä päiväkodin jälkeen, mutta ei tänään. Tuikulla on nimittäin huoli, joka kääntää suupielet alaspäin ja kipristää mahassa. Edes lempiruoka makaroni ei maistu. Huolesta on päästävä eroon. Tuikku ei onnistu siinä yksin, vaikka kuinka yrittää. Tarvitaan äiti apuun. Tuikku paljastaa tiuskineensa parhaalle kaverilleen Oivalle. Äiti tietää heti, mikä auttaa Tuikkua: anteeksipyyntö, jonka Tuikku on Oivalle velkaa.

Ikäsuositus: 3+

Anttu Harlin ja Joonas Utti: Kikattava Kakkiainen ja herra Hirven hiekkalinna (ilm. 31.5.)

Ihana iltasatu kateuden tunteista televisiosta tutun Kakkiaisen faneille. 

Havunhelman väki osallistuu innoissaan hiekkalinnakilpailuun. Herra Hirvikin rakentaa omaa linnaansa kieli keskellä suuta. Se on aikaansaannokseensa tyytyväinen, kunnes huomaa, että viereinen linna on paljon isompi ja upeampi. Hirveä harmittaa niin, että se töytäisee kilpakumppaninsa linnaa, ja linnan torni romahtaa…

Hirveä alkaa heti kaduttaa. Se on tosi nolona. Miten se voisi hyvittää tekonsa? Onneksi Kikattavalla Kakkiaisella on siihen ratkiriemukas ratkaisu.

Ikäsuositus: 3+

Inka Nousiainen ja Satu Kettunen: Karkumatka (ilm. 31.5.)

Karkumatka on kertomus lähtemisestä ja löytämisestä, kohtaamisesta ja luopumisesta, ensimmäisestä ihastumisesta ja matkasta joka on vain tehtävä.

Pois, sanoo Piin jokainen askel, sillä tänään Pii on päättänyt lähteä karkuun kodin tuttuja juttuja. Askeleet johdattavat hänet ihmeelliseen Pensionaatti Paradaisiin, jossa voi tapahtua mitä tahansa. Siellä asuu yllättäen Piin vanha tuttu, mutta myös eläinhuppariin pukeutuva Peik, joka ei oikein osaa jutella ihmisten kanssa. Mutta Peik saa Pii vatsassa tuntumaan siltä kuin sinne olisi uinut parvi pieniä kaloja.

Ikäsuositus: 5+

Arvostelukappaleet ja tekijöiden haastattelupyynnöt: Hannele Tavi hannele.tavi@otava.fi puh. 044 531 2225

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Sorsa Aaltonen ja lentämisen oireet
Sorsa Aaltonen ja lentämisen oireet
Lataa
Hetki ennen kuin maailma muuttui
Hetki ennen kuin maailma muuttui
Lataa
Kikattava Kakkiainen ja Herra Hirven hiekkalinna
Kikattava Kakkiainen ja Herra Hirven hiekkalinna
Lataa
Tuikun tärkeä tehtävä
Tuikun tärkeä tehtävä
Lataa
Leo leijona sanoo ei!
Leo leijona sanoo ei!
Lataa
Karkumatka
Karkumatka
Lataa
Matti Pikkujämsä ja Jenni Pääskysaari
Matti Pikkujämsä ja Jenni Pääskysaari
Lataa
Veera Salmi
Veera Salmi
Lataa
Anttu Harlin ja Joonas Utti
Anttu Harlin ja Joonas Utti
Lataa
Johanna Lestelä
Johanna Lestelä
Lataa
Inka Nousiainen ja Satu Kettunen
Inka Nousiainen ja Satu Kettunen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme