Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Kevään valmistujaiset kokosivat yhteen alkuvuoden aikana valmistuneet osaajat – monet valmistuneista työllistyivät jo opiskeluaikana

Jaa
Vaasan ammattikorkeakoulussa vietettiin 26.5.2023 valmistujaisjuhlia kevätlukukauden huipennuksena. Kevään 2023 aikana on valmistunut 200 AMK-tutkinnon ja 14 YAMK-tutkinnon saanutta tuoretta osaajaa.
Topi Kortesoja ja Yasmin Nummela valmistuivat VAMKista.
Topi Kortesoja ja Yasmin Nummela valmistuivat VAMKista.

Valmistujaisjuhlissa Wolffintien kampuksella juhlittiin kaikkia kevään aikana tutkinnon suorittaneita. Tekniikan alalta keväällä valmistui 69 insinööriä, liiketaloudesta tutkinnon suoritti 53 tradenomia ja sosiaali- ja terveysalalta valmistui 78 sairaanhoitajaa, terveydenhoitajaa ja sosionomia.

VAMKin rehtori, toimitusjohtaja Kati Komulainen onnittelee kaikkia valmistuneita: ”Sydämelliset onnittelut tänään valmistuville! Olette onnistuneesti selvinneet poikkeuksellisista ajoista ja valmistutte tänään ammattikorkeakoulusta ammatilliseen asiantuntijarooliin. Työelämässä teitä tarvitaan. Nyt on kuitenkin juhlan aika!”

Myös VAMKin koulutusjohtaja Sanna Eronen iloitsee valmistuneiden puolesta: "Tämä päivä on yksi tärkeä etappi ja pysähtymisen hetki koko korkeakouluyhteisöllemme ja haluamme juhlistaa päivää kaikkien valmistujien kanssa yhdessä. Tulevaisuususkoa ja luottamusta siihen, että elämä kantaa. Sitä toivon ihan jokaiselle. Onnea vielä." 

Yasmin Nummela yhdisti opiskelun ja työnteon

Yasmin Nummela on yksi kevään aikana valmistuneista liiketalouden tradenomeista. Ruotsissa syntynyt, mutta suurimman osan elämästään Lempäälässä asunut Yasmin ei aluksi aikonut jatkaa opiskelua lukion jälkeen, mutta korona ja lomautus innosti palaamaan koulun penkille. Yasmin kiinnostui liiketalouden alasta, haki VAMKiin opiskelemaan markkinointia ja aloitti opintonsa syksyllä 2020.

Yasmin nautti opiskelusta ja kokee saaneensa paljon hyödyllisiä eväitä työelämään. ”Opettajat on olleet aivan mahtavia ja tehtävät monipuolisia sekä työelämälähtöisiä. Mielestäni ryhmälläni ja opettajien kanssa on aina ollut hyvä yhteishenki”, muistelee Yasmin.

Vaikka koronarajoitukset varjostivat lähes koko Yasminin opiskeluaikaa, oli niistä myös hyötyä. Koronan mukanaan tuomat etä- ja hybridiopinnot mahdollistivat Yasminille Vaasan opintojen ja Tampereen työn yhdistämisen. ”Aloitin opintojen aikana kahvilapäällikkönä uudessa kahvilassa Tampereella ja suoritin työharjoittelun työn lomassa. On mahtavaa, että omat työt ja koulun voi yhdistää helposti”, Yasmin kertoo ja jatkaa: ”Pohdin kauan pystynkö ottamaan työtarjouksen kahvilan pyörittämisestä vastaan, mutta tarkistin asian opettajilta ja suurimalle osalle etäopetus sopi hyvin minun kohdallani.”

Haasteen vastaanottaminen kannatti ja valmistumisen jälkeen Yasmin jatkaa työtään kahvilapäällikkönä keskittyen siihen täysillä. Näin on hyvä nyt, mutta tulevaisuudessa mikä vain on Yasminille mahdollista. ”Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, kenties jatko-opiskelua tai ihka oman unelmakahvilan perustamista”, Yasmin sanoo.

Työharjoittelu avasi Topi Kortesojalle oven oman alan töihin

Seinäjoelta kotoisin oleva uunituore insinööri Topi Kortesoja haki VAMKiin, koska alueella on erinomaiset työllistymismahdollisuudet sähköinsinööreille. Topilla on pohjalla sähköalan perustutkinto ja hän halusi jatkaa opintoja toisen asteen jälkeen. VAMKiin Topi pääsi opiskelemaan sähkötekniikkaa ja aloitti opinnot syksyllä 2019. Paras tapa oppia oli Topin mielestä sähkötekniikan laboratoriossa tehdyt harjoitukset.

”Opettajat ovat olleet ammattitaitoisia ja heillä on hyvät yhteydet alueen työelämään. Kaiken kaikkiaan opiskeluajasta ei ole muuta kuin hyviä muistoja, vaikka suuren osan ajasta joutuikin olemaan sattuneesta syystä etänä ja tapahtumiakaan ei ollut. Viimeisenä vuotena pääsi taas käymään opiskelijatapahtumissa ja se oli kyllä erittäin tervetullutta”, Topi muistelee.

Topi on monien VAMKista valmistuneiden tavoin ollut oman alan töissä opintojen aikana. Ensimmäisenä kesänä hän suoritti harjoittelun ABB:llä sähkömoottorien kokoonpanossa. Kesän jälkeen Topi jatkoi tehtävässä osa-aikaisesti opintojen ohella. Toisen harjoittelun hän suoritti Hitachi Energyllä sähköasemien suunnittelu- ja käyttöönottotehtävissä, jonne hän teki myös opinnäytetyönsä.

”Samassa työpaikassa olen edelleen. Vaasassa on hyvät mahdollisuudet päästä alueen isoihin tekniikan alan yrityksiin töihin jo opiskeluaikana. Monesti kesätöiden seurauksena voi olla opinnäytetyöaihe ja myös työpaikka valmistumisen jälkeen”, kertoo Topi.

Näin onnekkaasti kävi Topillekin ja valmistumisen jälkeen hän jatkaa työntekoa tutussa työpaikassa, mutta haaveilee jatko-opinnoista tulevaisuudessa. ”Nyt jatkan nykyisessä työpaikassani Hitachi Energyllä. Tavoitteena on suorittaa diplomi-insinöörin tutkinto tulevaisuudessa”, Topi sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Topi Kortesoja ja Yasmin Nummela valmistuivat VAMKista.
Topi Kortesoja ja Yasmin Nummela valmistuivat VAMKista.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Vetytalous tulee – VAMK ja Turun AMK kouluttavat vetyteknologian osaajia17.4.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Vedystä kaavaillaan energia- ja kestävyyskriisin ratkaisijaa ja Suomessakin on alettu panostamaan vetyinvestointeihin enenevissä määrin. Energiantuotannon rakennemuutos kohti päästöttömiä energiaratkaisuja luo kysyntää vetytalouteen liittyvälle koulutukselle. Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulujen yhdessä verkossa järjestämä maksuton Vedyntuotanto ja vetytalouden arvoketjut – koulutus vastaa osaltaan näihin osaamistarpeisiin.

VAMK Energy Talent – yhteistyö laajenee ja tarjoaa tulevaisuuden asiantuntijoille lisää suoria väyliä Vaasan energiaklusterin yrityksiin6.4.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Maaliskuussa lanseerattu Vaasan ammattikorkeakoulun Energy Talent-ohjelma laajenee. Nyt mukaan on lähtenyt myös kansainvälinen Danfoss, joka on iso työllistäjä Vaasassa. Energy Talent-ohjelma etsii ratkaisuja työvoiman saatavuus ja kohtaanto-ongelmaan rakentamalla opiskelijoille yksilöllisiä oppimis- ja urapolkuja yhteistyössä alueen yritysten kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme