MessukeskusMessukeskus

Kevätmessuilla huomioidaan hulevedet ja panostetaan lasten viihtyvyyteen

Jaa

Kevätmessujen mallipihat on suunniteltu täyttämään asukkaiden tavallisia tarpeita. Asu & Remontoi -tapahtuman kotipihalla panostetaan lasten viihtyvyyteen, OmaMökki-tapahtumassa vapaa-ajanasukkaalle on luvassa ripaus ylellisyyttä ja Kevätpuutarhan ideapuutarhassa ohjataan hulevedet hyötykäyttöön. Kevätmessut järjestetään 2.–5.4.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Ensi vuoden huhtikuussa järjestettävien Kevätmessujen mallipihat pursuavat ideoita tavallisten asukkaiden pihojen toteuttamiseen. Asu & Remontoi -osion kotipiha antaa hyviä vinkkejä lapsiperheiden viihtyvyyteen ja peuhailuun. OmaMökin mökkipihasta löytyvät niin spa kuin ulkokino ja Kevätpuutarhan ideapuutarhasta saa parhaat vinkit niin moderniin kuin kukkivaankin puutarhaan. Ideapihat on suunnitellut maisemasuunnitteluhortonomi (AMK) Minna Harju ja toteutuksesta vastaa Rainset Oy yhteistyössä ammattiopisto Liven ja TTS Työtehoseuran kanssa.

Asu & Remontoi puolelle rakentuva kotipiha panostaa lasten viihtymiseen

”Asu & Remontoi -tapahtuman piha koostuu omakotitalon pihan eri osista ja on siten helposti mallinnettavissa omaan käyttöön. Muotokieli on suoraa, jopa kulmikasta, sillä tavalla saadaan kaikki pihan neliöt käyttöön, eikä jää hukkaa”, suunnittelija Minna Harju toteaa.

Kotipihassa on panostettu lasten viihtymiseen, sillä pihalta löytyy jättihiekkalaatikko, leikkimökki sekä turvalaatta-alustainen leikki- ja liikunta-alue. Fitness-alue sopii myös kiireisen perheenäidin tai vaikkapa vireän isoäidin kuntoiluun. Alueella hyödynnetään HB-Betonin monikäyttöisiä, liikenne-esteiksi suunniteltuja ekoblokkeja, jotka valmistetaan vastuullisesti ylijäämä- ja palautusbetonista. Suunnitteilla on myös värikkäitä, kasvien osittain peittämiä muraaleja, jotka tuovat alueelle omaa, persoonallista ilmettä. Muraalit saavat jatkokäyttöä, sillä ne myydään tapahtuman jälkeen eteenpäin.

Kotipiha noudattaa nykytrendiä, jossa itse peruspiha on yksinkertainen ja helppohoitoinen. Kotipihalta pystyy myös poimimaan uudet ideat ruukkupuutarhoihin ja ruukkuistutuksiin, joihin istutetaan niin kesäkukkia kuin ikivihreitä ja heiniä.

Vapaa-ajan asujalle ripaus ylellisyyttä

Mökkipuolelle rakennettava, vapaa-ajanasumiseen soveltuva piha sisältää tavanomaisten elementtien lisäksi ripauksen ylellisyyttä. Pihalle toteutetaan ulko-spa sekä katettu ulkokino. Uniikkia suunnittelua edustava pihasauna on järven rannalla, ja mallipihassa on selkeärajaisten istutusalueiden lisäksi käytetty paljon kunttaa, joka samalla kuvaa rakentamisen yhteydessä säästettyä alkuperäistä maapohjaa. Käytännöllinen ja tunnelmallinen valaistus tuo pihalle turvaa pimeän aikaan.

Kevätpuutarhan ideapuutarhassa on huomioitu vastuullisuus

Kevätpuutarhan ideapuutarha koostuu neljästä samankokoisesta alueesta, jotka kuvaavat modernia pihaa, kukkivaa pihaa, sadepuutarhaa ja hyötypuutarhaa. Modernin pihan väritys on graafisen musta-valko-vihreä ja sen muodot selkeitä. Elävyyttä tuodaan korkoeroilla ja tunnelmallisella valaistuksella.

Kukkiva piha on väritykseltään hempeän romanttinen. Sieltä löytyy viinihuone (huvimaja), jonka sisällä on näyttävä leikkokukkainstallaatio. Viinihuone on kävijälle inspiroiva paikka vaikkapa selfien ottamiseen. Sadepuutarhassa on keskitytty erityisesti hulevesien imeyttämiseen ja hyödyntämiseen.

”Kaupunkiympäristössä käytetään usein pihan päällystämiseen kovia materiaaleja. Ne eivät ime sade- ja valumavesiä, vaan ne täytyy ohjata pois rakennuksista joskus pitkänkin matkan päähän erilaisin viemäröinnein. Tämä rasittaa viemäriverkkoa ja katualueita. Sadepuutarhassa on käytetty paljon vettä läpäiseviä elementtejä, muun muassa koristesoraa ja askelmalaattoja, joiden avulla hulevesiä pystytään imeyttämään maaperään jo paikan päällä”, Minna Harju toteaa. Hyötypuutarhassa ränneiltä valuva vesi hyödynnetään kasvien mahdollisimman tehokkaaseen kasteluun.

Vastuullisuus näkyy ideapihoissa myös kotimaisten valmistajien ja kierrätysmateriaalien hyödyntämisenä. Puumateriaaleissa käytetään kotimaista puuta ja vältetään kyllästeitä, kuorikate on sahateollisuuden ylijäämätuote ja betonielementeissä on palautus- ja ylijäämäbetonia. Myös kotitalouksien kierrätysasiat nousevat esiin messuilla. Hulevesien hyötykäytöstä ja huomioimisesta pihasuunnittelusta järjestetään messuilla myös tietoiskuja.

Kevätmessut järjestetään 2.–5.4.2020 Messukeskuksessa. Kokonaisuudessa ovat Kevätpuutarha, Asu & Remontoi, OmaMökki, Sisusta, Lähiruoka & Luomu-tapahtumat.

Lisätiedot:

Maisemasuunnitteluhortonomi (AMK) Minna Harju, puh. 0400 906156, minna.harju@viherkuutio.fi

tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Kuvia edellisen vuoden tapahtumasta http://messukeskus.mediabank.fi

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää tekemällä kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 65 exhibitions and 1,500 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kansainvälinen kokonaisuus ja laadukas sisältö houkuttelivat Educa-messuille jälleen ennätysmäärän kävijöitä25.1.2020 17:26:06 EETTiedote

Kasvatus- ja opetusalan ammattitapahtuma Educa päättyi tänään Messukeskuksessa. Tapahtuman uusi kansainvälinen kokonaisuus sekä ajankohtainen ja laadukas sisältö houkuttelivat paikalle alustavien tietojen mukaan ennätysyleisön, 19 300 alan ammattilaista. Educa-messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä seuraavan kerran 29.–30.1.2021.

Sairaanhoitajapäivät tuo näkyville hoitotyön arjen uudet haasteet22.1.2020 13:48:01 EETTiedote

Sairaanhoitajapäivät on Suomen suurin hoitotyön koulutus- ja näyttelytapahtuma. Näyttely ja tietoiskuohjelma tuovat esiin työn haasteita ja tarjoavat uutta tietoa ja teknologisia ratkaisuja. Klinikka-lavalla puhutaan muun muassa pelkopotilaiden virtuaalilääkkeestä, terveyshuuhaasta ja uudesta 2020-luvun kansansairaudesta. Sairaanhoitajapäivillä on luvassa myös ajankohtainen katsaus työmarkkinaneuvotteluista. Tapahtuma järjestetään 25.–26.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

MP 20 -messut tekee hyvää21.1.2020 16:31:35 EETTiedote

MP 20 Moottoripyörämessut esittelee vuoden 2020 kuumimmat moottoripyöräuutuudet, nostaa esille kilpamoottoripyöräilyä ja on mukana tukemassa nuorten moottoripajatoimintaa. Messuille myydään hyväntekeväisyyslippuja, joilla osallistuu arvontaan. Voittaja saa omakseen huikean uniikin Indian Scoutin runkoon rakennetun moottoripyörän. MP 20 -messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 31.1. – 2.2.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

MP 20 -messujen media-aika 31.1. klo 8.30-10.0021.1.2020 11:07:06 EETKutsu

Tervetuloa MP 20 -messujen media-aikaan Messukeskukseen Helsinkiin kuulemaan, mitä uutta MP-messut tarjoaa ja miten alalla menee. Lyhyiden puheenvuorojen jälkeen pääsette tutustumaan kuumimpiin uutuusmoottoripyöriin messuosastoille. Mukana ovat kaikki Suomessa edustetut moottoripyörämerkit ja paljon varusteita. Mukana ovat muun muassa Aprilia, BMW, Drac, Ducati, Fantic, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, Keeway, KTM, Moto Guzzi, Vespa, Peugeot, Polaris, Suzuki, Triumph ja Yamaha. MP-messujen rakennettujen moottoripyörien alueella Petrol Circus Custom Bike Show’ssa on 100 pyörää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme