MessukeskusMessukeskus

Kevätmessuilla huomioidaan hulevedet ja panostetaan lasten viihtyvyyteen

Jaa

Kevätmessujen mallipihat on suunniteltu täyttämään asukkaiden tavallisia tarpeita. Asu & Remontoi -tapahtuman kotipihalla panostetaan lasten viihtyvyyteen, OmaMökki-tapahtumassa vapaa-ajanasukkaalle on luvassa ripaus ylellisyyttä ja Kevätpuutarhan ideapuutarhassa ohjataan hulevedet hyötykäyttöön. Kevätmessut järjestetään 2.–5.4.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Ensi vuoden huhtikuussa järjestettävien Kevätmessujen mallipihat pursuavat ideoita tavallisten asukkaiden pihojen toteuttamiseen. Asu & Remontoi -osion kotipiha antaa hyviä vinkkejä lapsiperheiden viihtyvyyteen ja peuhailuun. OmaMökin mökkipihasta löytyvät niin spa kuin ulkokino ja Kevätpuutarhan ideapuutarhasta saa parhaat vinkit niin moderniin kuin kukkivaankin puutarhaan. Ideapihat on suunnitellut maisemasuunnitteluhortonomi (AMK) Minna Harju ja toteutuksesta vastaa Rainset Oy yhteistyössä ammattiopisto Liven ja TTS Työtehoseuran kanssa.

Asu & Remontoi puolelle rakentuva kotipiha panostaa lasten viihtymiseen

”Asu & Remontoi -tapahtuman piha koostuu omakotitalon pihan eri osista ja on siten helposti mallinnettavissa omaan käyttöön. Muotokieli on suoraa, jopa kulmikasta, sillä tavalla saadaan kaikki pihan neliöt käyttöön, eikä jää hukkaa”, suunnittelija Minna Harju toteaa.

Kotipihassa on panostettu lasten viihtymiseen, sillä pihalta löytyy jättihiekkalaatikko, leikkimökki sekä turvalaatta-alustainen leikki- ja liikunta-alue. Fitness-alue sopii myös kiireisen perheenäidin tai vaikkapa vireän isoäidin kuntoiluun. Alueella hyödynnetään HB-Betonin monikäyttöisiä, liikenne-esteiksi suunniteltuja ekoblokkeja, jotka valmistetaan vastuullisesti ylijäämä- ja palautusbetonista. Suunnitteilla on myös värikkäitä, kasvien osittain peittämiä muraaleja, jotka tuovat alueelle omaa, persoonallista ilmettä. Muraalit saavat jatkokäyttöä, sillä ne myydään tapahtuman jälkeen eteenpäin.

Kotipiha noudattaa nykytrendiä, jossa itse peruspiha on yksinkertainen ja helppohoitoinen. Kotipihalta pystyy myös poimimaan uudet ideat ruukkupuutarhoihin ja ruukkuistutuksiin, joihin istutetaan niin kesäkukkia kuin ikivihreitä ja heiniä.

Vapaa-ajan asujalle ripaus ylellisyyttä

Mökkipuolelle rakennettava, vapaa-ajanasumiseen soveltuva piha sisältää tavanomaisten elementtien lisäksi ripauksen ylellisyyttä. Pihalle toteutetaan ulko-spa sekä katettu ulkokino. Uniikkia suunnittelua edustava pihasauna on järven rannalla, ja mallipihassa on selkeärajaisten istutusalueiden lisäksi käytetty paljon kunttaa, joka samalla kuvaa rakentamisen yhteydessä säästettyä alkuperäistä maapohjaa. Käytännöllinen ja tunnelmallinen valaistus tuo pihalle turvaa pimeän aikaan.

Kevätpuutarhan ideapuutarhassa on huomioitu vastuullisuus

Kevätpuutarhan ideapuutarha koostuu neljästä samankokoisesta alueesta, jotka kuvaavat modernia pihaa, kukkivaa pihaa, sadepuutarhaa ja hyötypuutarhaa. Modernin pihan väritys on graafisen musta-valko-vihreä ja sen muodot selkeitä. Elävyyttä tuodaan korkoeroilla ja tunnelmallisella valaistuksella.

Kukkiva piha on väritykseltään hempeän romanttinen. Sieltä löytyy viinihuone (huvimaja), jonka sisällä on näyttävä leikkokukkainstallaatio. Viinihuone on kävijälle inspiroiva paikka vaikkapa selfien ottamiseen. Sadepuutarhassa on keskitytty erityisesti hulevesien imeyttämiseen ja hyödyntämiseen.

”Kaupunkiympäristössä käytetään usein pihan päällystämiseen kovia materiaaleja. Ne eivät ime sade- ja valumavesiä, vaan ne täytyy ohjata pois rakennuksista joskus pitkänkin matkan päähän erilaisin viemäröinnein. Tämä rasittaa viemäriverkkoa ja katualueita. Sadepuutarhassa on käytetty paljon vettä läpäiseviä elementtejä, muun muassa koristesoraa ja askelmalaattoja, joiden avulla hulevesiä pystytään imeyttämään maaperään jo paikan päällä”, Minna Harju toteaa. Hyötypuutarhassa ränneiltä valuva vesi hyödynnetään kasvien mahdollisimman tehokkaaseen kasteluun.

Vastuullisuus näkyy ideapihoissa myös kotimaisten valmistajien ja kierrätysmateriaalien hyödyntämisenä. Puumateriaaleissa käytetään kotimaista puuta ja vältetään kyllästeitä, kuorikate on sahateollisuuden ylijäämätuote ja betonielementeissä on palautus- ja ylijäämäbetonia. Myös kotitalouksien kierrätysasiat nousevat esiin messuilla. Hulevesien hyötykäytöstä ja huomioimisesta pihasuunnittelusta järjestetään messuilla myös tietoiskuja.

Kevätmessut järjestetään 2.–5.4.2020 Messukeskuksessa. Kokonaisuudessa ovat Kevätpuutarha, Asu & Remontoi, OmaMökki, Sisusta, Lähiruoka & Luomu-tapahtumat.

Lisätiedot:

Maisemasuunnitteluhortonomi (AMK) Minna Harju, puh. 0400 906156, minna.harju@viherkuutio.fi

tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Kuvia edellisen vuoden tapahtumasta http://messukeskus.mediabank.fi

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kirjamessut vie kirjallisuuskeskustelut oppilaitoksiin16.9.2020 02:01:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut verkossa tarjoaa yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa 3000 luokalle kirjallisuusohjelmaa messujen aikana 22. – 25.10.2020 ja kaksi viikkoa niiden jälkeen. Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto tekevät yhteistyössä erilaisia vinkkilistoja ohjelmasta oppilaitoksille ja mahdollistavat oppilaitosten osallistumisen veloituksetta. Poikkeuksellinen vuosi ja uusi toimintatapa tekevät tapahtumasta entistä valtakunnallisemman oppilaitostenkin näkökulmasta.

Helsingin Kirjamessut vie lukupiirit verkkoon7.9.2020 13:05:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit ovat tänä vuonna kaikkien seurattavissa veloituksetta tapahtuman verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma tarjoaa makupaloja jo ennen varsinaista tapahtuma-ajankohtaa 22. – 25.10.2020. Lokakuun alusta alkaen järjestetään viisi lukupiiriä. Ensimmäisessä lukupiirissä keskustellaan kirjailija Kari Hotakaisen kanssa uutuusteoksesta Tarina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme