MessukeskusMessukeskus

Kevätmessuilta konkreettiset ideat kotipihasta malliparvekkeisiin ja sisustuksesta kunnon remonttiin

Jaa

Huhtikuun alkupuolella järjestettävä Kevätmessut on ideasampo oman pihan, parvekkeen ja puutarhan toteutukseen sekä tietolaari oman mökin tai kodin pieneen pintaremonttiin. Messut tarjoaa myös lähiruoka- ja luomuherkkuja sekä ajankohtaista asiaa erityisruokavaliota noudattaville. Kevätmessut järjestetään 4.-7.4.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Huhtikuun alkupuolella järjestettävän Kevätmessut-kokonaisuuden ohjelma on julkistettu. Neljän päivän ajan Messukeskus on täynnä puutarhaihanuuksia, käytännöllisiä ja toimivia piha- ja malliparveketoteutuksia sekä runsaasti ajankohtaista ja asiantuntevaa ohjelmaa asumisen käytännön pulmista remontointiin ja sisustukseen.

Ideapuutarhan ohjelmalavalla puutarhasuunnittelija Tanja Nieminen esittelee kevään puutarhatrendejä ja palkittu floristi Saija Sitolahti kertoo ekologisuuden ja lähikukkien merkityksestä kukkiensidonnassa. Eija Keckman (ent. Klaucke) kertoo puutarhaterapiasta ja puutarhan voimaannuttavasta vaikutuksesta ja biologi Leena Luoto avaa sitä, miten puutarhanhoidossa voi päästä helpommalla ottamalla luonnon apuun. Kotipuutarha-lehden suosittu kyselytunti järjestetään jälleen lauantaina.

Kevätpuutarha-messujen ideapihat ovat tällä kertaa suunnattu lapsiperheelle, koiran omistajille, city-ekoilijoille sekä ihanan rakkausretriitin toteuttajille. Valtaosasta kokonaisuuksia löytyvät hinta- ja tuotetiedot. Puutarhaetsivät on jälleen suunnitellut Mökkipihan pilke silmäkulmassa ja messuilta löytyy iso mökkikylä erilaisine ulkorakennuksineen.

Kaikki tämä mahtuu kotipihaan

Kevätmessujen asumisen alueen nimi on vaihtunut aluetta paremmin kuvaavaksi nimeksi Asu & Remontoi. Se sisältää ohjelmaa, ideoita ja vinkkejä kaikille ”asujille” kerrostaloasunnon kunnostajasta omakotitaloremppaajaan.

Asu & Remontoi -tapahtuman halliin 3 rakennetaan ensimmäistä kertaa Kotipiha etu- ja takapihoineen sekä kasveineen. Se tehdään valmiista, suoraan toimittajilta hankittavista elementeistä ja taimista, joten kokonaisuuden tai sen osien toteuttaminen omaan pihaan on helppoa. Mallipihasta saa selkeän käsityksen siitä, mitä kaikkea kaikkein pienimmällekin omakotitontille mahtuu, miten se on hyvä toteuttaa ja mitä kaikki maksaa.

Uudistetussa Raksanurkassa järjestetään erilaisia työnäytöksiä ja tietoiskuja. Raksanurkan isäntänä toimii TV:stä tuttu, remonttipiiskurinakin tunnettu Perttu Sirviö ja aiheina ovat muun muassa erilaiset pintakäsittelyt, päästöttömät ekomaalit, vanhojen puupintojen uudistaminen terassiöljyllä sekä valaistusvinkit led-valoille. Sisustussuunnittelija Malla Tapio kertoo sekä siitä, miten kodista saa harmonisen ja kodikkaan värisuunnittelun keinoin ja siitä, miten nykytrendien värejä voi poimia sisustukseen laittamatta kaikkea uusiksi. Sissareiden osastolta saa veloituksetonta sisustusneuvontaa.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija valitaan Kevätmessuilla

Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija -kilpailujen semifinaalit käydään messujen avajaispäivänä torstaina. Tarjoilijakilpailu huipentuu perjantaina ja kokkikilpailu lauantaina järjestettäviin finaaleihin. Lauantain päätteeksi julistetaan ja palkitaan kummankin kilpailusarjan voittajat. Kokkikilpailun kilpailujohtajana toimii keittiömestari ja Vuoden Kokki 2014 Heikki Liekola ja tarjoilijakilpailun kilpailujohtajana Vuoden Tarjoilija 2013 Maria Suihkonen.

Kevätmessut eli Kevätpuutarha, OmaMökki, Asu & Remontoi, Sisusta ja Lähiruoka & Luomu järjestetään 4.–7.4.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Perjantaina ja lauantaina kokonaisuutta täydentää erityisruokavaliota noudattaville suunnattu Lautasella-tapahtuma.

Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com

Lisätietoja:

tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Kuvia edellisen vuoden tapahtumasta: http://messukeskus.mediabank.fi

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Musiikkia, vanhemmuusvinkkejä ja maaseudun eläimiä – Lapsimessut kokoaa perheet Messukeskukseen huhtikuussa15.2.2019 09:53:26Tiedote

Perheen pienimmille, vanhemmille ja perheen perustamista suunnitteleville on luvassa tietoa, hauskaa tekemistä ja paljon ohjelmaa Lapsimessuilla 12.–14.4. Helsingin Messukeskuksessa. Mukana kokonaisuudessa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös maaseudun eläimiä ja kädentaitoja esittelevä ELMA. Lapsimessujen ensimmäiset ohjelmanumerot ovat vahvistuneet, ja ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan maaliskuun alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme