MessukeskusMessukeskus

Kevätmessujen ideapuutarha sukeltaa satuun

Jaa

Kevätpuutarha-messujen ideapuutarhan aihe vie kävijän sisälle satuun. Liisa Ihmemaassa -tarinasta Messukeskukseen muotoutuvat hullut teekutsut, ruusupuutarha, kaninkolo ja peilisali. Ideapuutarhan suunnittelevat Puutarhaetsivät eli maisemasuunnittelija Tanja Nieminen (ylempi AMK) ja arkkitehti, maisema-arkkitehti Tiina Holmberg (SAFA, MARK).

Kevätpuutarha-messujen teema vuonna 2018 on satu ”Liisa Ihmemaassa”. Se näkyy messuilla upeana väri-iloitteluna ja fantasiamaisena ideapuutarhana, josta löytyvät Liisa, Irvikissa, kani, hatuntekijän nurkka, hullut teekutsut, peilisali ja ruusupuutarha.

”Satu ”Liisa Ihmemaassa” on inspiroinut meitä ihanaan värien käyttöön ja fantasiamaailmaan, mutta siten, että perusasiat on helppo toteuttaa myös käytännössä. Olemme tällä kertaa satsanneet erityisesti kukkiviin ja syötäviin kasveihin”, kertoo maisemasuunnittelija Tanja Nieminen Puutarhaetsivistä. ”Kevätmessujen ihailua herättävät sipuli-istutukset on toteutettu tänä vuonna inspiroivina kukkasipulisekoituksina siten, että ne muodostavat erityisen tunnelmallisen ja kauniin kokonaisuuden. Messuilta saa myös ohjeet saman kukkasipulisekoituksen toteuttamiseen”, Nieminen jatkaa.  

Eri värejä ja kukkia onkin poikkeuksellisen runsaasti. Kukkasipuleita käytetään yli 24 000 kpl ja ruusujakin on satoja, muita lajeja ovat muun muassa magnoliat, liljat ja kymmenet kukkivat, säleikköön kasvatetut hedelmäpuut. Kukkamerta täydentävät kuusimetsät, kuntta, vesialtaat, suihkulähteet cottage garden ja erilaiset ruokapuutarhat niin varjoon kuin kasvihuoneeseenkin. Kaikissa tuotteissa ja kasveissa on suosittu kotimaisia vaihtoehtoja.

”Vaikka ideapuutarhan teemana onkin satu, on kaikki entistä enemmän totta: minkä näet, voit myös itsellesi hankkia. Perheen pikkuväki on otettu erityisesti huomioon. Alueelle saavutaan liukumäkeä pitkin ja puitten alta, pienten silmille sopivalta korkeudelta löytyy kaikenlaisia pieniä yllätyksiä. Koko alue opastetaan teemaan sopivin, frakkipukuisin leikkikanein”, toteaa Tiina Holmberg Puutarhaetsivistä.

OmaMökki-messujen mökkipiha keskittyy rantaelämään

OmaMökki-messujen mökkipihalta löytyvät iso laituri ja kulkusilta, riippumatto, vesialtaat, sauna ja jopa juhlien viettoon sopiva rantavaja. Kaikki kootaan valmiista tuotteista tai elementeistä, joten idean voi viedä helposti kotimökillekin. Satumetsässä voi käydä poimimassa ideoita kierrätystavarasta rakennetuista turvetuolista, kylpyrinteestä, lepokatoksesta ja nuotiopiiristä. Alueet on rajattu klapimuurein ja koristeltu kalaverkoin ja myrskylyhdyin. OmaMökki-messujen mökkipiha-alue toteutetaan tänä vuonna toista kertaa.

”Rakennamme mökkipiha-alueelle sekä valmiina ostettavia että helposti itse tehtäviä ihanuuksia. Kierrätämme uuteen käyttöön tavaraa, jota saattaa löytyä aivan omistakin nurkista. Niitä voi mainiosti käyttää kahvinurkan rajaamiseen, kesäkeittiön pystytykseen tai katoksen rakenteiksi. Kierrätyspuutarhahan on suomalaista luovuutta parhaimmillaan.” Tiina Holmberg valottaa.

Toteutuksessa mukana ammattilaisten lisäksi vapaaehtoisia sekä opiskelijoita

Kevätmessujen ideapuutarhan ja mökkipihan suunnittelusta vastaa Puutarhaetsivät Oy, rakentamisesta Rainset Oy yhdessä Työtehoseuran aikuisopiskelijoiden ja Lyhty ry:n kanssa.

Kevätmessut järjestetään 12.–15.4.2018 Messukeskuksessa. Kokonaisuudessa ovat Kevätpuutarha, Oma Koti, OmaMökki, Lähiruoka & Luomu ja Sisusta-tapahtumat.

Lisätiedot:

maisemasuunnittelija (ylempi AMK) Tanja Nieminen, Puutarhaetsivät, puh. 040 534 0723, tanja@puutarhaetsivat.fi

tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Kuvia edellisestä tapahtumasta: http://messukeskus.mediabank.fi

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Autokorjaamo-messuilla Marilyn, Nuuskija ja Formula Student -autot16.10.2018 15:30Tiedote

Autokorjaamo-messujen demoalueella kurkistetaan tulevaisuuteen ja tutustutaan robottiauto Marilyniin, liikenteenkin päästöjä mittaavaan Nuuskijaan ja alan oppilaitosten kehittämiin upeisiin Formula Student -autoihin. Tietovarikon tietoiskut päivittävät korjaamo-alan ammattilaisten tiedot ja tubettaja Lakko ottaa nuorison haltuunsa. Autokorjaamo-messut järjestetään perjantaista lauantaihin 9. – 10.11. Messukeskuksessa Helsingissä. Käytössä on Messukeskuksen kolme hallia.

Nuoria kiinnostaa ilmastonmuutos, tasa-arvo, mielenterveys ja vaikuttaminen16.10.2018 13:02Tiedote

Kallion lukion opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat jo seitsemättä kertaa nuortenohjelman Helsingin Kirjamessuille 25.-28.10.2018. Tänä vuonna opiskelijoiden suunnittelemaa ja toteuttamaa ohjelmaa voi seurata uudistuneella Kallio-lavalla. Ohjelmassaan KirjaKallio uppoutuu kirjallisuuden maailmaan ja käy ajankohtaista keskustelua ympäröivästä maailmasta. Neljällä messupäivällä on kullakin oma teemansa. Aiheita pohditaan messupäivien kirjahaastatteluissa ja niihin syvennytään kunkin päivän paneelikeskustelussa klo 12.

FinnBuild Highlightsien Highlightsiksi nettipohjainen työturvallisuusperehdytysohjelma ePerehdytys11.10.2018 18:00Tiedote

FinnBuild Highlights esittelee FinnBuildin mielenkiintoisimmat tuotteet, järjestelmät, menetelmät ja palvelut. Kisan parhaimmaksi tuotteeksi valittiin rakennustyömaiden turvallisuuteen liittyvä nettikoulutus, ePerehdytys, jonka ovat tuottaneet Suomen Rakennusmedia Oy ja Rakennusteollisuus RT ry. Palkinto jaettiin FinnBuild-tapahtuman Rakennuslehti Awards -tilaisuudessa 11.10.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme