MessukeskusMessukeskus

Kevätmessujen ideapuutarha sukeltaa satuun

Jaa

Kevätpuutarha-messujen ideapuutarhan aihe vie kävijän sisälle satuun. Liisa Ihmemaassa -tarinasta Messukeskukseen muotoutuvat hullut teekutsut, ruusupuutarha, kaninkolo ja peilisali. Ideapuutarhan suunnittelevat Puutarhaetsivät eli maisemasuunnittelija Tanja Nieminen (ylempi AMK) ja arkkitehti, maisema-arkkitehti Tiina Holmberg (SAFA, MARK).

Kevätpuutarha-messujen teema vuonna 2018 on satu ”Liisa Ihmemaassa”. Se näkyy messuilla upeana väri-iloitteluna ja fantasiamaisena ideapuutarhana, josta löytyvät Liisa, Irvikissa, kani, hatuntekijän nurkka, hullut teekutsut, peilisali ja ruusupuutarha.

”Satu ”Liisa Ihmemaassa” on inspiroinut meitä ihanaan värien käyttöön ja fantasiamaailmaan, mutta siten, että perusasiat on helppo toteuttaa myös käytännössä. Olemme tällä kertaa satsanneet erityisesti kukkiviin ja syötäviin kasveihin”, kertoo maisemasuunnittelija Tanja Nieminen Puutarhaetsivistä. ”Kevätmessujen ihailua herättävät sipuli-istutukset on toteutettu tänä vuonna inspiroivina kukkasipulisekoituksina siten, että ne muodostavat erityisen tunnelmallisen ja kauniin kokonaisuuden. Messuilta saa myös ohjeet saman kukkasipulisekoituksen toteuttamiseen”, Nieminen jatkaa.  

Eri värejä ja kukkia onkin poikkeuksellisen runsaasti. Kukkasipuleita käytetään yli 24 000 kpl ja ruusujakin on satoja, muita lajeja ovat muun muassa magnoliat, liljat ja kymmenet kukkivat, säleikköön kasvatetut hedelmäpuut. Kukkamerta täydentävät kuusimetsät, kuntta, vesialtaat, suihkulähteet cottage garden ja erilaiset ruokapuutarhat niin varjoon kuin kasvihuoneeseenkin. Kaikissa tuotteissa ja kasveissa on suosittu kotimaisia vaihtoehtoja.

”Vaikka ideapuutarhan teemana onkin satu, on kaikki entistä enemmän totta: minkä näet, voit myös itsellesi hankkia. Perheen pikkuväki on otettu erityisesti huomioon. Alueelle saavutaan liukumäkeä pitkin ja puitten alta, pienten silmille sopivalta korkeudelta löytyy kaikenlaisia pieniä yllätyksiä. Koko alue opastetaan teemaan sopivin, frakkipukuisin leikkikanein”, toteaa Tiina Holmberg Puutarhaetsivistä.

OmaMökki-messujen mökkipiha keskittyy rantaelämään

OmaMökki-messujen mökkipihalta löytyvät iso laituri ja kulkusilta, riippumatto, vesialtaat, sauna ja jopa juhlien viettoon sopiva rantavaja. Kaikki kootaan valmiista tuotteista tai elementeistä, joten idean voi viedä helposti kotimökillekin. Satumetsässä voi käydä poimimassa ideoita kierrätystavarasta rakennetuista turvetuolista, kylpyrinteestä, lepokatoksesta ja nuotiopiiristä. Alueet on rajattu klapimuurein ja koristeltu kalaverkoin ja myrskylyhdyin. OmaMökki-messujen mökkipiha-alue toteutetaan tänä vuonna toista kertaa.

”Rakennamme mökkipiha-alueelle sekä valmiina ostettavia että helposti itse tehtäviä ihanuuksia. Kierrätämme uuteen käyttöön tavaraa, jota saattaa löytyä aivan omistakin nurkista. Niitä voi mainiosti käyttää kahvinurkan rajaamiseen, kesäkeittiön pystytykseen tai katoksen rakenteiksi. Kierrätyspuutarhahan on suomalaista luovuutta parhaimmillaan.” Tiina Holmberg valottaa.

Toteutuksessa mukana ammattilaisten lisäksi vapaaehtoisia sekä opiskelijoita

Kevätmessujen ideapuutarhan ja mökkipihan suunnittelusta vastaa Puutarhaetsivät Oy, rakentamisesta Rainset Oy yhdessä Työtehoseuran aikuisopiskelijoiden ja Lyhty ry:n kanssa.

Kevätmessut järjestetään 12.–15.4.2018 Messukeskuksessa. Kokonaisuudessa ovat Kevätpuutarha, Oma Koti, OmaMökki, Lähiruoka & Luomu ja Sisusta-tapahtumat.

Lisätiedot:

maisemasuunnittelija (ylempi AMK) Tanja Nieminen, Puutarhaetsivät, puh. 040 534 0723, tanja@puutarhaetsivat.fi

tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Kuvia edellisestä tapahtumasta: http://messukeskus.mediabank.fi

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Messukeskus begins its jubilee year with light-hearted fun: Slide your way to exhibitions and fairs17.1.2019 07:30Tiedote

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre’s centenary gets off to a playful start with a slide set up in its facilities. You can slide your way to the largest hall in Messukeskus, starting with the Matka Travel Fair. The slide was a great audience attraction already at the country’s first fair a hundred years ago. Messukeskus will also celebrate its hundred-year-long story with its redesigned logo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme