MessukeskusMessukeskus

Kevätmessut avasi Helsingin Messukeskuksen tapahtumakauden

Jaa

Helsingin Messukeskuksessa sunnuntaina päättynyt Kevätmessut johdatti kevääseen ja esitteli asumisen, rakentamisen sekä puutarhanhoidon trendejä. Kevätmessut avasi Messukeskuksen tapahtumakauden pitkän tauon jälkeen. Messuilta haettiin ideoita ja inspiraatiota sekä tultiin tutustumaan tuotteisiin ja viettämään aikaa.

Kuva: Emmi Kähkönen
Kuva: Emmi Kähkönen

Vaikka ulkona sää ei ole näyttänyt kevään merkkejä, nautittiin Messukeskuksessa keväisestä tunnelmasta torstaista sunnuntaihin. Sunnuntaina päättyneillä Kevätmessuilla vieraili noin 34 500 henkilöä. Explorin tekemään kävijäkyselyyn vastanneista messukävijöistä useampi kuin yhdeksän kymmenestä oli erittäin tai melko tyytyväisiä messuihin.

”Olemme erittäin iloisia saadessamme tapahtumat käyntiin jälleen. Useat näytteilleasettajat ovat kertoneet kävijöiden hakevan osastoilta tietoa ja asiantuntijuutta ja myös kauppaa on tehty runsaasti”, kertoo Messukeskuksen liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila.

Messukeskuksen tapahtumakauden avannut Kevätmessut kattaa tapahtumat Kevätpuutarha, Asu & Remontoi, Sisusta, OmaMökki ja Lähiruoka & Luomu. Lauantaina ja sunnuntaina tapahtumakokonaisuus täydentyi erityisruokavalioiden Lautasella-tapahtumalla.

Messuille tultiin viihtymään ja hakemaan tietoa tuotteista ja palveluista

Messukävijät tulivat kävijäkyselyn mukaan Kevätmessuille tutustumaan uusiin tuotteisiin ja palveluihin, hakemaan inpiraatiota ja viettämään aikaa. Messuilla näytteilleasettajana olleen Sysmän kunnan matkailu- ja markkinointineuvoja Raija Hänninen oli messuihin tyytyväinen.

”Messuille oli todella kiva tulla. Olemme tavoittaneet paitsi vapaa-ajan asukkaita, myös sellaisia kävijöitä, jotka suunnittelevat maalle muuttoa. Osastollamme oli kunnan työntekijöiden lisäksi paikallisia yrittäjiä, jotka pääsivät keskustelemaan kävijöiden kanssa”, kertoo Hänninen.

Yksi messujen eduista niin yrityksille kuin kävijöille on se, että tuotteisiin pääsee tutustumaan kokonaisvaltaisemmin. Esimerkiksi Gardenan osastolla pääsi kokeilemaan itse laitteita ja tarvikkeita.

”Ihmisiä on ollut paljon liikkeellä ja kävijät ovat olleet kiinnostuneita tuotteista. Messuilla pääsee uniikilla tavalla testaamaan tuotteita, kuten leikkaamaan oksia tai katsomaan, kuinka aurinkoenergialla toimiva lomakastelusarja toimii”, kertoo Gardenan markkinointipäällikkö Henna Korento.

Messuilla jaettiin palkintoja ja tunnustuksia

Kevätmessuilla jaettiin useita palkintoja ja tunnustuksia. Vuoden lähiruokateko -palkinto jaettiin heti torstaina. Maa- ja metsätalousministeriön erityisasiantuntija Kirsi Viljasen luotsaama raati valitsi palkinnon saajaksi petäjävetisen Hakamaan Lammastilan, joka palkittiin Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 2000 € stipendillä. Samassa yhteydessä palkittiin yleisön suosikki, lieksalainen Lihhoo Lieksasta -hanke. Kunniamaininta elämäntyöstään lähiruoan parissa myönnettiin samalla keittiömestari Ulla Liukkoselle.

Messukeskus ja Suomen vapaa-ajan asujien liitto valitsevat vuosittain Vuoden mökkiläisen, joka palkitaan Kevätmessujen yhteydessä. Perjantaina Mökkilavalla kunniamaininta jaettiin juontajapari Marja Hintikalle ja Ile Uusivuorelle.

Lautasella-tapahtumassa jaettiin tunnustuksia Vuoden gluteenittomille tuotteille ja yrityksille. Keliakialiitto valitsi Vuoden 2021 gluteenittomaksi tuotteeksi Moilas Gluten-Free Tumma Pyöreä -palaleivän. Kunniamaininnan sai Valio Jäätelöfabriikki-tuutit. Vuoden 2021 gluteeniton yritys -tunnustuksen on puolestaan saanut Iloiset Ässät Oy. Kunniamaininnan sai Restaurant Aurora Holidays Utsjoelta.

Kevätmessut järjestetään seuraavan kerran 30.3.-2.4.2023. Ensi vuonna tapahtumakokonaisuus täydentyy, kun osittain samaan aikaan Kevätmessujen kanssa järjestetään myös Golfmessut 31.3.-2.4.2023.

Seuraavaksi Messukeskuksessa järjestetään 15.-17.4. American Car Show, jonka järjestää Finnish Hot Rod Association. Lapsimessut järjestetään 22.-24.4.2022

Lisätietoja:

Tiedottaja Marissa Rämänen, Messukeskus, marissa.ramanen@messukeskus.com, puh. 0440467220.

Kuvia tapahtumista: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/

*Kyselytutkimuksen toteutti Messukeskuksen toimeksiannosta Explori. N = 295

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Emmi Kähkönen
Kuva: Emmi Kähkönen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

PulPaper 2022 -tapahtuman koko ohjelma julkaistu24.5.2022 13:43:38 EEST | Tiedote

Metsäteollisuuden kansainvälinen PulPaper 2022 -tapahtuma järjestetään tiistaista torstaihin 7. – 9.6.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma koostuu näyttelystä, johon osallistuu noin 250 yritystä ja ohjelmasta, joka on kokonaisuudessaan englanniksi. Ohjelmaa järjestetään messualueen Future Squarella ja tapahtumassa on kaksi maksullista seminaaria PulPaper Conference ja Green Economy Business Summit. Tapahtuma tarjoaa lisäksi paljon verkostoitumistilaisuuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme