MessukeskusMessukeskus

Kevätmessut avasi Helsingin Messukeskuksen tapahtumakauden

Jaa
Helsingin Messukeskuksessa sunnuntaina päättynyt Kevätmessut johdatti kevääseen ja esitteli asumisen, rakentamisen sekä puutarhanhoidon trendejä. Kevätmessut avasi Messukeskuksen tapahtumakauden pitkän tauon jälkeen. Messuilta haettiin ideoita ja inspiraatiota sekä tultiin tutustumaan tuotteisiin ja viettämään aikaa.
Kuva: Emmi Kähkönen
Kuva: Emmi Kähkönen

Vaikka ulkona sää ei ole näyttänyt kevään merkkejä, nautittiin Messukeskuksessa keväisestä tunnelmasta torstaista sunnuntaihin. Sunnuntaina päättyneillä Kevätmessuilla vieraili noin 34 500 henkilöä. Explorin tekemään kävijäkyselyyn vastanneista messukävijöistä useampi kuin yhdeksän kymmenestä oli erittäin tai melko tyytyväisiä messuihin.

”Olemme erittäin iloisia saadessamme tapahtumat käyntiin jälleen. Useat näytteilleasettajat ovat kertoneet kävijöiden hakevan osastoilta tietoa ja asiantuntijuutta ja myös kauppaa on tehty runsaasti”, kertoo Messukeskuksen liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila.

Messukeskuksen tapahtumakauden avannut Kevätmessut kattaa tapahtumat Kevätpuutarha, Asu & Remontoi, Sisusta, OmaMökki ja Lähiruoka & Luomu. Lauantaina ja sunnuntaina tapahtumakokonaisuus täydentyi erityisruokavalioiden Lautasella-tapahtumalla.

Messuille tultiin viihtymään ja hakemaan tietoa tuotteista ja palveluista

Messukävijät tulivat kävijäkyselyn mukaan Kevätmessuille tutustumaan uusiin tuotteisiin ja palveluihin, hakemaan inpiraatiota ja viettämään aikaa. Messuilla näytteilleasettajana olleen Sysmän kunnan matkailu- ja markkinointineuvoja Raija Hänninen oli messuihin tyytyväinen.

”Messuille oli todella kiva tulla. Olemme tavoittaneet paitsi vapaa-ajan asukkaita, myös sellaisia kävijöitä, jotka suunnittelevat maalle muuttoa. Osastollamme oli kunnan työntekijöiden lisäksi paikallisia yrittäjiä, jotka pääsivät keskustelemaan kävijöiden kanssa”, kertoo Hänninen.

Yksi messujen eduista niin yrityksille kuin kävijöille on se, että tuotteisiin pääsee tutustumaan kokonaisvaltaisemmin. Esimerkiksi Gardenan osastolla pääsi kokeilemaan itse laitteita ja tarvikkeita.

”Ihmisiä on ollut paljon liikkeellä ja kävijät ovat olleet kiinnostuneita tuotteista. Messuilla pääsee uniikilla tavalla testaamaan tuotteita, kuten leikkaamaan oksia tai katsomaan, kuinka aurinkoenergialla toimiva lomakastelusarja toimii”, kertoo Gardenan markkinointipäällikkö Henna Korento.

Messuilla jaettiin palkintoja ja tunnustuksia

Kevätmessuilla jaettiin useita palkintoja ja tunnustuksia. Vuoden lähiruokateko -palkinto jaettiin heti torstaina. Maa- ja metsätalousministeriön erityisasiantuntija Kirsi Viljasen luotsaama raati valitsi palkinnon saajaksi petäjävetisen Hakamaan Lammastilan, joka palkittiin Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 2000 € stipendillä. Samassa yhteydessä palkittiin yleisön suosikki, lieksalainen Lihhoo Lieksasta -hanke. Kunniamaininta elämäntyöstään lähiruoan parissa myönnettiin samalla keittiömestari Ulla Liukkoselle.

Messukeskus ja Suomen vapaa-ajan asujien liitto valitsevat vuosittain Vuoden mökkiläisen, joka palkitaan Kevätmessujen yhteydessä. Perjantaina Mökkilavalla kunniamaininta jaettiin juontajapari Marja Hintikalle ja Ile Uusivuorelle.

Lautasella-tapahtumassa jaettiin tunnustuksia Vuoden gluteenittomille tuotteille ja yrityksille. Keliakialiitto valitsi Vuoden 2021 gluteenittomaksi tuotteeksi Moilas Gluten-Free Tumma Pyöreä -palaleivän. Kunniamaininnan sai Valio Jäätelöfabriikki-tuutit. Vuoden 2021 gluteeniton yritys -tunnustuksen on puolestaan saanut Iloiset Ässät Oy. Kunniamaininnan sai Restaurant Aurora Holidays Utsjoelta.

Kevätmessut järjestetään seuraavan kerran 30.3.-2.4.2023. Ensi vuonna tapahtumakokonaisuus täydentyy, kun osittain samaan aikaan Kevätmessujen kanssa järjestetään myös Golfmessut 31.3.-2.4.2023.

Seuraavaksi Messukeskuksessa järjestetään 15.-17.4. American Car Show, jonka järjestää Finnish Hot Rod Association. Lapsimessut järjestetään 22.-24.4.2022

Lisätietoja:

Tiedottaja Marissa Rämänen, Messukeskus, marissa.ramanen@messukeskus.com, puh. 0440467220.

Kuvia tapahtumista: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/

*Kyselytutkimuksen toteutti Messukeskuksen toimeksiannosta Explori. N = 295

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Emmi Kähkönen
Kuva: Emmi Kähkönen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Habitaren Yhdessä/Together-teemanäyttely tuo näkyviin erilaisia yhdessä olemisen tapoja ja arkea kohottavia yksityiskohtia30.5.2023 08:30:00 EEST | Tiedote

Habitaren uusi teemanäyttely nostaa esiin tapahtuman Yhdessä/Together-teemaa monista näkökulmista – ihmisten yhdessäolon tapojen, mutta myös esineiden. Studio Plentyn suunnittelemassa näyttelyssä keskustelevat monumentaalisuus ja arjen pienet detaljit. Näyttely sisältää päivittäin muuttuvan osion, jossa arkea kohottavat, usein huomaamattomiksi jäävät esineet nousevat keskiöön ja vaihtavat omistajaa. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Radical Health Festival Helsinki 2023: Ohjelma on julkistettu29.5.2023 13:09:45 EEST | Tiedote

Radical Health Festival Helsinki 2023 on julkistanut ohjelmansa. Uusi eurooppalainen terveysfestivaali järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 12.-14.6.2023. Tapahtuma kokoaa yhteen niin yksityiset kuin julkiset toimijat sekä terveysalalla toimivat ammattilaiset ja päättäjät mahdollisimman laajasti. Radical Health Festival Helsinki 2023 -tapahtuman ohjelma koostuu inspiroivista keynote-puheenvuoroista, interaktiivisista työpajoista, paneelikeskusteluista ja vierailuista kiinnostaviin tutustumiskohteisiin. Tapahtuman teemoja ovat tekoäly, mielenterveys, ilmastonmuutoksen vaikutukset terveyteen, aktiivinen ikääntyminen, kyberturvallisuus, innovaatiot ja terveysalan digitalisaatio. ”Radical Health Festival Helsinki 2023 -tapahtuman korkeatasoinen ohjelma esittelee laajasti terveysalan innovaatioita, teknologioita ja käytäntöjä. Digitalisoituva toimintaympäristö vaatii terveysalalta radikaalia uudistumista ja ennakkoluulotonta yhteistyötä. Festivaalimme ohjelma kannustaa muutokseen ja haas

Prätkällä töihin -päivän 9.6. teemana moottoripyöräilyn aloittaminen – päivän keulakuvana liikenneopettaja Kai Niukkanen29.5.2023 12:25:43 EEST | Tiedote

Valtakunnallinen Prätkällä töihin -päivä perjantaina 9.6.2023 kannustaa kaikki Suomen moottoripyöräilijät pyörän selkään ja näkymään liikenteessä – ja innostamaan kaikkia moottoripyöräilystä kiinnostuneita ajamaan ajokortin. Päivän kummina toimii tänä vuonna liikenneopettaja ja autokouluyrittäjä Kai Niukkanen Autokoulu Startista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme