Korkein hallinto-oikeus

KHO on palauttanut afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden kansainvälistä suojelua koskevia hakemuksia Maahanmuuttovirastolle uudelleen käsiteltäväksi

Jaa

Korkein hallinto-oikeus on myöntänyt lähes 80 afganistanilaiselle turvapaikan hakijalle valitusluvan, kumonnut Maahanmuuttoviraston ja hallinto-oikeuden päätökset ja palauttanut asiat Maahanmuuttovirastolle uudelleen käsiteltäväksi.

Afganistanissa olot ovat merkittävästi muuttuneet verrattuna siihen ajankohtaan, kun Maahanmuuttovirasto ja hallinto-oikeus olivat ratkaisseet asiat. Näin ollen turvapaikan hakijoiden hakemustensa tueksi esittämien seikkojen hyväksyttävyys ja merkitys heidän kansainvälisen suojelun tarpeeseensa on arvioitava ajantasaisen maatiedon perusteella kokonaan uudelleen. Maatiedon mukaan tilanne Afganistanissa ei ole vielä vakiintunut ja se on ennakoimaton.

Korkein hallinto-oikeus on katsonut, että arviota kansainvälisen suojelun tarpeesta ei ole syytä tehdä ensiasteena korkeimmassa hallinto-oikeudessa ja on sen vuoksi palauttanut mainitut asiat Maahanmuuttovirastolle uudelleen käsiteltäväksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Korkein hallinto-oikeus
Korkein hallinto-oikeus
Paasivuorenkatu 3 / Paasivuorigatan 3
00530 Helsinki / Helsingfors

029 56 40200http://www.kho.fi

Korkein hallinto-oikeus (KHO) käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. www.kho.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein hallinto-oikeus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme