Henley Business School

KHO:n uusi päätös vapautti Henley Business Schoolin MBA-ohjelman arvonlisäverosta

Jaa

Korkein hallinto-oikeus (KHO) antoi 11.5.2017 uuden ennakkoratkaisun, joka vapautti Henley Business Schoolin Suomessa järjestämän MBA-koulutusohjelman arvonlisäverosta. Henley Business School on osa britannialaista Readingin yliopistoa. KHO:n tekemä ratkaisu mahdollistaa Suomessa entistä helpomman pääsyn huippulaadukkaaseen koulutukseen samalla kun se lisää suomalaisen koulutusmarkkinan houkuttelevuutta muiden eurooppalaisten yliopistojen joukossa.

Henleyssä suoritettu MBA-tutkinto vastaa yliopistotutkintoa. Tämä johtuu siitä, että Henleyn MBA-tutkinto kuuluu Iso-Britannian viralliseen tutkintojärjestelmään, jossa MBA-tutkinto vastaa yliopistossa suoritettavaa korkeakoulututkintoa. Suomalaisen koulutusjärjestelmän mukaan suomalainen MBA-tutkinto luokitellaan vastaavasti lisäopinnoiksi korkeakoulututkinnon sijaan.

KHO totesi ratkaisun perusteluissa, että EU-oikeuden periaatteiden mukaan Henley Business Schoolin Suomessa järjestettävää MBA-koulutusta tulisi pitää samassa asemassa suomalaisten yliopistojen tarjoaman koulutuksen kanssa, jolloin koulutus on arvonlisäverolain 39 ja 40 §:ssä tarkoitettua verosta vapautettua koulutuspalvelua. KHO:n mukaan Henleyn MBA-ohjelman arvonlisäverotuksen eri asema Suomessa olisi EU-oikeuden mukaisen yhdenvertaisuus- ja syrjimättömyysperiaatteen vastainen.

KHO:n ratkaisun mukaan Henley Business Schoolin MBA-koulutusohjelmat Suomessa on arvonlisäverosta vapautettua koulutuspalvelua. Nyt tehty ratkaisu merkitsee myös sitä, että kaikki Henley Business Schoolin MBA-ohjelman opiskelijat ovat tasa-arvoisessa asemassa maailmanlaajuisesti.

”KHO:n päätös on merkittävä Readingin yliopistolle ja Henley Business Schoolille. Lisäksi tämä on erinomainen ennakkopäätös, joka viestittää myös muille eurooppalaisille yliopistoille ja kouluille mahdollisuudesta avoimeen kilpailuun suomalaisella koulutusmarkkinalla entistä tasa-arvoisemmalla tavalla”, toteaa KPMG:n veroasiantuntija ja oikeustieteen tohtori Kristiina Äimä. ”Pitkällä tähtäimellä tämä on myös hyvä uutinen suomalaiselle talouselämälle.”

”KHO:n ratkaisu on hyvä uutinen sekä Henleylle, joka on yksi maailman suurimmista liikkeenjohdonkouluttajista, että Suomelle. Suomessa oleville opiskelijoille, joista noin puolet maksavat itse MBA-opintonsa, tämä merkitsee parempaa mahdollisuutta aloittaa korkealaatuiset opinnot”, johtaja Anna Matula Suomen Henley Business Schoolista sanoo. ”Tämä ennakkoratkaistu nostaa varmasti Suomessa tarjottavien tutkinnon jälkeisten opintojen laatua nykyiseen verrattuna.”


Henley Business School on osa Readingin yliopistoa ja johtavia liikkeenjohdon kouluja maailmassa. Henley on maailmanlaajuisesti yksi harvoista alan oppilaitoksista, jolla on kolmen merkittävän arviointilaitoksen hyväksyntä (brittiläinen AMBA, eurooppalaisen EQUIS ja amerikkalainen AACSB). Alumni-verkostoomme kuuluu 70 000 jäsentä 150 maasta. Suomessa Henley Business School on tarjonnut MBA-koulutusta jo vuodesta 1986. Nykyisin koulutustarjontaamme Suomessa kuuluu Henley Flexible Executive MBA sekä räätälöityjä ja avoimia johdon koulutusohjelmia. Tavoitteemme on mahdollistaa yksilöitä kehittymään erinomaisiksi ammattilaisiksi ja yritysjohtajiksi, jotka ajattelevat selkeästi sekä toimivat määrätietoisesti ja omia näkemyksiään noudattaen.
www.henley.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Sabine Doms, Henley Business School,
Puh. 050 912 6955, sähköposti: sabine.doms@henley.fi

Kristiina Äimä, veroasiantuntija, OTT,
Puh.020 760 3698, sähköposti: kristiina.aima@kpmg.fi

Tietoja julkaisijasta

Henley Business School
Henley Business Schoolhttp://www.henley.fi

Henley Business School on tarjonnut Suomessa MBA-koulutusta jo vuodesta 1986 alkaen. Henley Executive MBA on kansainvälinen maisteritutkinto. Suomessa Henley Business School oli ensimmäinen koulu, joka sai kolme akkreditointia. Koulutusohjelmissa opettavat professorit Henleyn Britannian yksiköstä ja kansainvälisestä verkostosta. Tavoitteena on tuoda Suomeen maailmanluokan tutkimusta ja osaamista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Henley Business School

Financial Timesin johdon koulutusohjelmien arviointi vuodelle 2018 on julkaistu - Henleyn johdon koulutusohjelmat saavuttivat huippusijoja maailmanlaajuisessa arvioinnissa14.5.2018 12:00Tiedote

Henley Business Schoolin asiantuntemuksen ja koulutusohjelmien korkea taso ja ajankohtaisuus nousevat jälleen esiin Financial Timesin tänään julkistamassa johdon koulutuksen vuotuisessa arvioinnissa. Tulos on merkittävä, koska johdon kehittämiseen tähtäävän koulutuksen tarjonnassa kilpailu on erittäin kovaa.

Financial Timesin Executive MBA -arviointi 2017 - Henley Business School 25 parhaan joukossa koulutusosaamisessa ja uranäkymissä16.10.2017 12:15Tiedote

Kilpailun koventuessa koulutusmarkkinoilla Henley Business School on saavuttanut Financial Timesin Executive MBA -arvioinnissa vahvan aseman maailmanlaajuisesti, Euroopassa ja Britanniassa. Koulutus oli maailman 25 parhaan joukossa useilla uranäkymiin ja akateemiseen osaamiseen liittyvillä mittareilla arvioituna. Henley Business School on jatkuvasti myös Britannian 10 parhaan ja Euroopan 20 parhaan business-koulun joukossa.

Maailmanlaajuinen tutkimus valottaa hyvän arvon tuottamista - Helsingin Henley Business Schoolin järjestämässä kansainvälisessä seminaarissa pohditaan tulevaisuuden johtamista8.9.2016 09:00Tiedote

Poikkeuksellisina aikoina tarvitaan poikkeuksellista johtajuutta. Miten suomalaiset johtajat voivat lisätä yrityksensä arvoa ja ylläpitää kilpailukykyä nykyisessä epävarmuudessa ja turbulenssissa? Henley Business Schoolin tämänpäiväisessä tilaisuudessa suomalainen yritysjohto ja huippuluokan puhujat Britanniasta, Yhdysvalloista ja Suomesta pohtivat tulevaisuuden johtajuuden menestystekijöitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme