Mellakka Helsinki

KICKS-kosmetiikkaketju nostaa esille nuorten naisten mielenterveysongelmat

Jaa

Nuoret naiset kärsivät enenevässä määrin mielenterveysongelmista. Kuitenkin vain harvat uskaltavat puhua asiasta. Tämän vuoksi Pohjoismaiden johtava kosmetiikkaketju KICKS on ollut mukana käynnistämässä pitkäkestoista S.H.A.R.E -hanketta, jonka avulla halutaan edistää tietoa mielenterveysongelmista, jotta yhä useammat uskaltaisivat puhua asiasta – sekä pyytä apua. S.H.A.R.E käynnistettiin menestyksekkäästi Ruotsissa keväällä 2016. Nyt KICKS tuo yhdessä Suomen Mielenterveysseuran kanssa S.H.A.R.E -hankkeen myös Suomeen.

Suomessa yli kaksikymmentä prosenttia nuorista naisista kärsii jonkinlaisesta mielenterveysongelmasta. Ellei itse kärsi tai ole kärsinyt mielenterveysongelmista, mitä suuremmalla todennäköisyydellä tuntee jonkun, joka voi pahoin.

"Meille on tärkeää, että panostamme sellaiseen, johon monet työtekijöistämme ja asiakkaistamme voivat samaistua ja missä uskomme, että voimme tehdä muutoksen. Tämän takia meistä tuntui luonnolliselta aloittaa S.H.A.R.E -hanke. On hienoa, että S.H.A.R.E on nyt myös Suomessa, näin saamme mahdollisuuden auttaa yhä useampia apua tarvitsevia", sanoo Pontuz Bjelfman, KICKS:n toimitusjohtaja.

Suomen Mielenterveysseuralle tarjoamansa taloudellisen tuen lisäksi KICKS tarjoaa mentoroitua harjoittelua työpaikoillaan. Suomessa tämä mentorointiohjelma on juuri alkamassa, ja kuusi harjoittelijaa on jo töissä eri KICKS myymälöissä. KICKS käyttää myös omia viestintäkanaviaan puhuakseen mielenterveydestä sekä siitä, miten voi tehdä ennaltaehkäisevää työtä. Pohjoismaiden suurimman kauneuslehden KICKS Magazinen, 28 myymälän ja oman kanta-asiakasklubin kautta tavoitetaan suuri joukko monen ikäisiä suomalaisia naisia.

Suomen Mielenterveysseuralla on kriisikeskus, joka tarjoaa tukea ja apua. Siellä voi kriisityöntekijän kanssa käsitellä vaikeita tunteita ja tapahtuneita asioita voidakseen mennä eteenpäin elämässään.

"Meidän pitää auttaa toisiamme puhumaan siitä, mikä piilee pinnan alla. Ei ole vaarallista voida huonosti, mutta voi olla vaarallista olla puhumatta siitä. Jokainen meistä voi kärsiä mielenterveysongelmista ja on hyvä, että KICKS nostaa esille asian niin, että monet nuoret naiset tiedostavat sen. Yhteistyö on meille arvokasta, koska sen kautta tavoitamme monia ja voimme tarjota tukea laajalle kohderyhmälle. Aikomuksemme on olla läsnä siellä missä tytöt ovat", sanoo psykologi Maarit Lassander Suomen Mielenterveysseurasta.

10. lokakuuta – tärkeä päivä mielenterveydelle

Aatteellinen järjestö WFMH (World Federation for Mental Health) otti 10. lokakuuta 1992 käyttöön Maailman mielenterveyspäivän. Päämääränä on, että tuona päivänä lisätään tietoisuutta ja levitetään tietoa mielenterveydestä ja mielenterveysongelmista. Sama ajatus on S.H.A.R.E aloitteen takana.

Tänä vuonna on entistä tärkeämpää huomioida Maailman mielenterveyspäivä. Useiden raporttien mukaan mielenterveysongelmat lisääntyvät maailmassa vuosi vuodelta. Lisäksi kaikki viittaa siihen, että nuoret naiset ovat pahimmin kärsivä ryhmä. KICKS haluaa mielenterveysongelmia estävien yhteistyökumppaneidensa kanssa olla mukana panostamassa tämän kehityksen pysäyttämiseen.

Mitä S.H.A.R.E merkitsee?

S - Support local organizations

Tuemme taloudellisesti järjestöjä, jotka tekevät työtä lisätäkseen tietoisuutta sekä estääkseen mielenterveysongelmia.

H - Hire in mentorship program

Tarjoamme mentoroitua harjoittelua työpaikollamme.

A - Ambassadors

Nostamme viestinnässämme esiin positiivisia esikuvia. 

R -Raise awareness

Käyttämällä kanaviamme levittääksemme tietoa mielenterveysongelmista voimme panostaa avoimempaan ilmapiiriin, jossa uskalletaan puhua mielenterveysongelmista sekä pyytää apua.

E – Empower young women

Teemme sitä, mitä teemme muutenkin joka ikinen päivä. Edustamme iloista suhdetta kauneuteen ilman vaatimuksia.

KICKS on Pohjoismaiden johtava kosmetiikkaketju, jonka laaja valikoima kattaa tuoksut, meikit, ihonhoito- sekä hiustenhoitotuotteet. Suomeen ketju rantautui vuonna 2007. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt:
Mellakka Helsinki / Anu Makkonen
+358 40 595 4777 / anu@mellakkahelsinki.fi

Krista Etzell / Maajohtaja KICKS
+358 40 508 4499 / krista.etzell@kicks.se

Maria Kempe / Lehdistövastaava KICKS
+46 72 580 39 70 / maria.kempe@kicks.se

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mellakka Helsinki
Mellakka Helsinki
Pursimiehenkatu 29-31 A
00150 HELSINKI

info@mellakkahelsinki.fihttp://mellakkahelsinki.fi

Mellakka Helsinki on luova PR- ja viestintätoimisto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mellakka Helsinki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme