Business Tampere

Kierrätettäviä pahvilavoja valmistava KraftPal valitsi Tampereen seudun – suunnitelmissa vähintään miljoona lavaa vuodessa

Jaa

KraftPal aloittaa pahvilavojen valmistuksen Lempäälän Marjamäen alueella tänä vuonna. Täysautomaattinen linjasto tuottaa aaltopahvista lavoja, jotka ovat kestäviä, kevyitä, kierrätettäviä ja pantittomia.

Kuva: KaftPal
Kuva: KaftPal

KraftPal Finland Oy valitsi tuotantolaitoksensa sijoituspaikaksi Tampereen seudun, koska suuri osa yhtiön asiakkaista on 250 kilometrin säteellä Tampereelta. Lempäälän Marjamäen alue taas valikoitui houkuttelevimmaksi vaihtoehdoksi, sillä Marjamäkeen on kasvanut kiinnostava yrityskeskittymä. Marjamäki sopii KraftPalin ajatusmaailmaan myös ympäristöarvoiltaan.

– Meidän tuotteemme on ympäristöystävällinen ja täysin kierrätettävä, Marjamäen tavoitteena taas on olla ns. nollapäästöalue, joka tuottaa sähkönsä aurinkokennoilla ja biokaasulla, sanoo KraftPal Nordicsin operatiivinen johtaja Jarmo Palukka.

– On hienoa, että KraftPal valitsi Lempäälän Marjamäen yritysalueen. Alue on kehittynyt viime vuosina merkittävästi; Marjamäessä sijaitsee jo noin 400 yritystä ja yli 2000 työpaikkaa, toteaa Lempäälän Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Kari Löytty.

– Tampereen seutu kiilasi kärkeen, kun yritys teki perusteellista analyysia Suomen parhaasta sijaintipaikasta, josta löytyvät hyvien yhteyksien lisäksi myös osaavat tekijät. Tervetuloa sijoittumaan ja kasvamaan Lempäälään! toivottaa teollisuuden asiakasvastaava Jouni Myllymäki Business Tampereesta.

Tuotantolinjasto saapuu tänä vuonna

KraftPalin tilat valmistuivat Marjamäkeen helmikuun lopulla ja pahvilavoja valmistava täysautomatisoitu kone saapuu sinne Sloveniasta tänä vuonna. Aikataulu tarkentuu myöhemmin. Sen jälkeen Lempäälässä käynnistyy tuotanto, jossa valmistetaan miljoona pahvilavaa vuodessa.

KraftPal työllistää alkuvaiheessa noin 10 henkeä. Keskeisimmät rekrytoinnit on jo tehty ja osaajat löydetty.

Marjamäessä on tilaa kasvulle

Pahvilavojen ja niiden tuotantoprosessin oikeudet omistava KraftPal Technologies julkisti helmikuussa saamansa huomattavan pääomasijoituksen, joka nopeuttaa pahvilavojen maailmanvalloitusta.

KraftPal Nordicsin tavoitteena on saada 3–5 vuodessa sijoitettua yhteensä 10–15 tuotantolinjastoa Pohjolaan ja Kanadaan. Lempäälässäkin on varauduttu kasvuun.

– Nykyiseen tilaamme mahtuu toinen linjasto ja tontilla on vielä tilaa rakentaa. Uskon, että toinen kone voisi tulla Lempäälään kohtuullisen nopeasti, Palukka arvioi.


Lisätietoja:

www.kraftpal.fi
www.kraftpal.com

Martin Wichmann
CEO, KraftPal Nordics
+358 505 285 391
martin.wichmann@kraftpal.fi

Jarmo Palukka
COO, KraftPal Nordics
+358 400 581 589
jarmo.palukka@kraftpal.fi

Kari Löytty
toimitusjohtaja
Lempäälän Kehitys Oy
+358 40 572 7931
kari.loytty@lempaala.fi

Jouni Myllymäki
asiakkuusvastaava, teollisuus
Business Tampere
+358 50 434 5820
jouni.myllymaki@businesstampere.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Martin Wichmann
CEO, KraftPal Nordics
+358 505 285 391
martin.wichmann@kraftpal.fi

Jarmo Palukka
COO, KraftPal Nordics
+358 400 581 589
jarmo.palukka@kraftpal.fi

Kari Löytty
toimitusjohtaja
Lempäälän Kehitys Oy
+358 40 572 7931
kari.loytty@lempaala.fi

Kuvat

Kuva: KaftPal
Kuva: KaftPal
Lataa
Kuva: KaftPal
Kuva: KaftPal
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme