Pohjois-Savon ELY-keskus

Kiertotalouden kokeiluja etsitään Pohjois-Savossa – Tarjoa ideaasi. Jaossa 32 000 euroa innovatiivisiin ratkaisuihin!

Jaa

Maakunnan organisaatioilla ja yrityksillä on erinomainen tilaisuus tarjota kiertotalousideansa ja saada rahoitus sen toteutukseen. Kiertotalouteen liittyvät kokeilut toteutetaan marraskuun 2022 ja kesäkuun 2023 välillä.

kiertokokeilut-logo
kiertokokeilut-logo

Pohjois-Savon ELY-keskus hakee nyt uusia innovatiivisia kiertotalouden kokeiluja Pohjois-Savon alueella. Kaikilla Y-tunnuksen omaavilla organisaatioilla ja yrityksillä on erinomainen tilaisuus tarjota kiertotalousideansa ja saada rahoitus sen toteutukseen. Maakunnasta onhaussa 3-5 kokeiluideaa ja yksi idea voi saada maksimissaan 10 000 euron rahoitukseen. Kiertotalouteen liittyvät kokeilut toteutetaan marraskuun 2022 ja kesäkuun 2023 välillä. 

 

Jaossa yhteensä 32 000 euroa pohjoissavolaisiin kiertotalouskokeiluihin  

Pohjois-Savon ELY-keskuksen koordinoima Hiilineutraali Pohjois-Savo -hanke rahoittaa kiertotalouden kokeiluja, jotka voivat kohdentua toteuttajan sisäiseen toimintaan tai kohdistua selvästi ulkoiseen toimintaan. Idean tulee linkittyä kiertotalouteen kestävän ruokajärjestelmän, metsäperäisten kiertojen, teknisten kiertojen, liikkumisen ja logistiikan, energian tai viestinnän saralla. Kaikenlaiset ideat ja avaukset ovat tervetulleita. 

Näissä kokeiluissa on lupa onnistua, mutta myös lupa epäonnistua. Idea voi olla uusi ja villi, tai pidempään päässä muhinut. Tärkeintä on, että hakijalla on motivaatiota ja idea on toteutettavissa rahoituksen puitteissa sekä reilun puolen vuoden aikana, kuvailee projektipäällikkö Saara Karkulahti, Hiilineutraali Pohjois-Savo -hankkeesta. 

Rahaa kokeiluihin on yhteensä 32 000 euroa (alv. 0 %) ja tavoitteena on päästä valitsemaan 3-5 ideaatoteutukseen. Yhtä kokeilua rahoitetaan enintään 10 000 eurolla (alv. 0 %).  

Tarjouksia kokeiluista otetaan vastaan 12.10.2022 klo 16.00 saakka. Valitut kokeilut julkaistaan marraskuussa ja kokeilut voivat käynnistyä heti kun mahdollista. Kokeilujen toteuttajat raportoivat edistymisestä www.hiilineutraalipohjoissavo.fi-verkkosivuilla sekä Pohjois-Savon ilmastoverkoston tapahtumissa. Toteuttajat laativat myös loppuraportit, jotka ovat kaikkien luettavissa elokuussa 2023.  

 

Ilmastotyö etenee vauhdilla Pohjois-Savossa 

Pohjois-Savon ilmastotiekartta valmistui keväällä 2021 ja tavoitteena on olla hiilineutraali maakunta vuoteen 2035 mennessä. Kiertotalouden kilpailukyky ja luonnonvarojen kestävä käyttö on ilmastotiekartan yksi painopistealue ja kiertotalouteen siirtyminen on keskeinen elementti maakunnan ilmastotyössä. 

Pohjois-Savon ilmastoasiantuntija Tapio Kettunen sanoo, että haluamme nopeuttaa siirtymää kiertotalouteen ja luoda kokeilujen kulttuuria. Erityisesti tässä ajassa meidän tulee etsiä uusia keinoja energia- ja materiaalitehokkuuden parantamiseen. Suoraan sanottuna vähän jännittää, millaisia kokeiluideoita meille tarjotaan. Meille kannattaa soittaa matalalla kynnyksellä ja keskustella ideasta ennen tarjouksen jättämistä, Kettunenrohkaisee osallistumaan.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Saara Karkulahti 
puh. 050 390 2765,  saara.karkulahti@ely-keskus.fi 
Pohjois-Savon ELY-keskus, Hiilineutraali Pohjois-Savo -hanke 

Ilmastoasiantuntija Tapio Kettunen 
puh. 0295 026 710, tapio.kettunen@ely-keskus.fi 
Pohjois-Savon ELY-keskus 

Kuvat

kiertokokeilut-logo
kiertokokeilut-logo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 25.11.202225.11.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,01. Nyt taso on enää 3 cm alle ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon ja vesi on noussut 22 cm kuukauden alusta. Nyt vaikuttaa siltä, että ennustettu pakkasjakso rajoittaa Kallaveden nousua lähiviikkoina. Iisalmen reitillä vesistöjen pinnat ovat säännöstelylupien mukaisissa korkeuksissa, ja juoksutus on ollut viime viikkoina vaihtelevaa. Pari viikkoa sitten alueelle osui pitkästä aikaa runsasvetinen sadetapahtuma ja sen aiheuttamaan virtaaman lisääntymiseen ei pystytty reagoimaan riittävästi, joten vesien pinnat nousivat ennustettua enemmän. Virtaama on vielä iso ja se voi aiheuttaa järvien kapeikoissa heikkojen jäiden alueita. Nilsiän reitin alaosassa Syvärin ja Vuotjärven pinnat ovat lähellä ajankohdan keskimääräistä tasoa. Säännöstelyluvan mukaisiin raja-arvoihin on reilusti pelivaraa. Juojärvi on vielä lähes 10 cm ajankohdan keskimääräistä alempana. Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 15 cm alle ajankohdan keskimääräisen tas

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme