Osuuskauppa Arina

Kiertue jatkuu: Koko perheen liikuntatapahtuma kiertää Pohjois-Suomen Ässäkentät

Jaa

Osuuskauppa Arina järjestää 23 koko perheen liikuntatapahtumaa kesän 2019 aikana, yhden jokaisella Pohjois-Suomen Ässäkentällä. Loppukesän kierros alkaa maanantaina 19.8. Rovaniemeltä, Saaren koulun Ässäkentältä ja päättyy 29.8. Ouluun Alakylän koulun Ässäkentälle.

Mukavaa yhdessäoloa ja liikunnan riemua

– Uusia Ässäkenttiä ei tällä hetkellä ole suunnitteilla, mutta järjestämme liikuntatapahtumakiertueen nykyisillä Ässäkentillä kannustaaksemme lapsia ja koko perheitä liikkumaan, viestintäjohtaja Pasi Ruuskanen kertoo.

Kiertue on kaksiosainen, ensimmäisen osuuden alkaessa Pyhännältä maanantaina 6.5. ja päättyen Siikajoelle 29.5. Kiertueen toinen osa aloitetaan Rovaniemeltä 19.8. ja päätetään Ouluun Alakylän koulun Salama-kentälle 29.8. Tapahtuma järjestetään jokaisella paikkakunnalla klo 17-19 välisenä aikana.

Tapahtumassa alku- ja loppuveryttelyjä sekä pelejä ja kisoja ovat vetämässä lasten ja nuorten liikunnan ammattilaiset. Jokaisessa tapahtumassa on tarjolla pientä välipalaa 250:lle ensimmäiselle liikkujalle ja tietenkin palkintoja ja arvontaa. Tapahtuma on osallistujille maksuton.

Mukana kiertueella ovat osuuskaupan lisäksi Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piiri, LähiTapiola Pohjoinen ja Lappi, Suomen Punaisen Ristin Lapin ja Oulun piirit sekä osan Oulun tapahtumien osalta SuperPark Oulu.

– Useimmille paikkakunnille saimme mukaan paikalliset jalkapalloseurat, mukana ovat Oulu Nice Soccer, Tervarit-j, HauPa, Ospa, FC Raahe, KePS, MeLU, TePS, TP-47, RoPS, FC Santa Claus-j, Pellon Ponsi, Kolarin Kontio, KiPS ja Ivalon Palloseura, Ruuskanen iloitsee.

100 Ässäkenttää ympäri Suomea

Vuosien 2011-2018 aikana Suomeen rakennettiin yhteensä 100 Ässäkenttää, joista 23 Osuuskauppa Arinan alueelle. Monitoimikenttäohjelman tavoitteena oli lasten ja nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen lähiliikuntapaikkarakentamisen avulla. Ässäkentät rakennettiin osana S-ryhmän Paras paikka elää
-vastuullisuusohjelmaa.

Ässäkentät tukevat varovasti arvioiden 30–40 000 koululaisen ja päiväkotilaisen liikkumista ympäri vuoden. Kenttiä käyttävät tasapuolisesti niin tytöt kuin pojat. Kouluilta saatujen palautteiden mukaan kentät ovat lisänneet lasten välituntiliikkumista.

Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio korostaa Ässäkenttien olevan merkittävä asia Arinan toimialueen asiakasomistajaperheille.

– Haluamme edistää alueemme asiakasomistajaperheiden hyvinvointia tukemalla liikuntaharrastuksia erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Koulujen pihoilla sijaitsevat Ässäkentät toimivat virkistys- ja harrastuspaikkoina sekä kouluaikana, että vapaa-ajalla, Puutio sanoo.

Ässäkenttä-kiertue 2019

Tapahtuma jokaisena kiertuepäivänä klo 17-19
Päivä  Paikkakunta  Koulu      
 19.8  Rovaniemi  Saaren koulu
 20.8.  Inari Inarin koulu 
21.8.  Kittilä Lukkarin koulu 
22.8.  Pello  Pellon koulukeskus 
26.8.  Rovaniemi  Meltauksen koulu
27.8.  Raahe  Keskuskoulu 
28.8.  Raahe  Merikadun koulu 
29.8.  Oulu  Alakylän koulu
PalloTV Special: Ässäkenttä-kiertue!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Arina
Nuottasaarentie 1
90400 Oulu

044 788 5899http://arina.fi

Osuuskauppa Arina on kuluttajaosuuskunta, jonka omistaa lähes 170 000 pohjoissuomalaista kotitaloutta. Osuuskaupan tarkoitus on tuottaa palveluja ja hyötyjä omistajilleen. Arinalaiset tarjoavat market- ja ABC-kaupan, tavaratalo- ja erikoisliikekaupan sekä matkailu- ja ravitsemiskaupan palveluja yli 170 toimipaikassa eri puolilla Pohjois-Suomea lähes 3000 työntekijän voimin. Omistajat saavat palveluja käyttämällä omistajahyötyjä keskimäärin yli 500 euroa taloutta kohden vuodessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Arina

Osuuskauppa Arina mukana perustamassa Wanha Raahe -säätiötä22.11.2019 14:50:14 EETTiedote

Raahen vanha kaupunki on yksi Suomen parhaiten säilyneitä 1800-luvun puutalokaupunkeja. Vaikka rakennukset ovat vanhoja, on kyseessä silti vireä osa kaupunkia, jossa sulassa sovussa elävät sekä alueen asukkaat että yritykset. Wanha Raahe koostuu noin 150 päärakennuksesta ja noin 200 piharakennuksesta. Asemakaavalla suojeltua Raahen vanhaa kaupunkia kehittämään ja tukemaan perustettiin tällä viikolla Wanha Raahe -säätiö.

Omistajat päättivät Kannustajat-tuen saajat – Arina lahjoitti jälleen 50 000 € tukipotin25.10.2019 15:55:32 EESTTiedote

Osuuskauppa Arina lahjoitti vuonna 2019 Kannustajat-tukea yhteensä 100 000 €. Tukea jaetaan kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä, á 50 000 € kerrallaan. Syksyn Kannustajat-tuen saajat on nyt valittu 55 ehdokkaan joukosta ja tukipottia pääsi jakamaan tällä kertaa 22 yhteisöä. Suurimman potin nappasivat tänä syksynä Hope ry Oulusta ja Pohjois-Suomen autismin kirjo ry.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme