Savonlinnan kaupunki

Kiinalaisten koulutusmatkailua Savonlinnassa Saimaa Summit -teemana

Jaa

Savonlinnassa valloitetaan maailmaa ja avataan suoria koulutusväyliä Kiinaan. Kiinalaisen Mind Education –yhtiön ja Savonlinnan kaupungin välisen yhteystyön tuloksena Savonlinnaan odotetaan kasvavaa opiskelija- ja opettajavaihtoa Kiinasta. Lupaavia tuloksia hankkeen etenemisestä on jo saatu. Heinäkuussa Saimaa Summit –foorumissa kerrotaan Mind Education –hankeen tuloksista ja jatkosuunnitelmista.

Kiinalaisvirkamiesryhmä vierailulla Savonlinnassa.
Kiinalaisvirkamiesryhmä vierailulla Savonlinnassa.

Kiinalaisen Tsinghua yliopiston ympärille kehittynyt yritysrypäs Mind Education on Kiinan johtava leirikoulujen järjestäjä. Se on jo viidentoista vuoden ajan tuottanut korkealaatuisia opintomatka- ja leirikoulupalveluja kiinalaisille 3–18-vuotiaille lapsille. Yhtiön tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuutta sosiaalisten taitojen kehittymiseen sekä ainakin yhteen opintomatkaan kotimaassa tai ulkomailla. Tähän mennessä tuota mahdollisuutta onkin käyttänyt jo lähes kymmenen tuhatta ala- ja yläkoulua sekä niiden oppilasta.

Vuonna 2016 Savonlinnan kaupunki ja Mind Education solmivat pitkän aikavälin yhteistyösopimuksen opiskelija- ja opettajavaihto-ohjelman luomiseksi maiden välille. Tämän vuoden puolella on Savonlinnassa vieraillut jo joukko kiinalaisia rehtoreita, jotka tutustuivat kouluihin, niiden toimintaa ja Savonlinnaan

- Kiinalaiset vieraat olivat hyvin vaikuttuneita matkastaan Suomeen ja Savonlinnaan. Suomalaisen koulujärjestelmän lisäksi ihastusta herätti Savonlinnan alue luonnonkauniine ympäristöineen. Neuvottelut opettajien täydennyskoulutusryhmien saapumisesta Savonlinnaan ovat jo pitkällä. Ensimmäinen ryhmä koostuu Haidianin kaupunginosan opetussuunnitelmista vastaavista hallinnollisista apulaisrehtoreista, kertoo toimitusjohtaja Jin Liu, ChinaWave-yhtiöstä, joka toimii konsulttina projektissa.

Muutakin konkreettista on jo saatu aikaan. Viime vuoden elokuussa Savonlinnassa järjestettiin ensimmäinen Suomi–Kiina nuorten kulttuuri- ja taidefestivaali, joka oli menestys. Tänä kesänä seuraa jatkoa, ja Olavinlinnassa pidettävälle festivaalille odotetaan yli 200 opiskelijaa Kiinasta sekä paikallisia nuoria Savonlinnasta ja Suomen ja Pietarin partnerikouluista.

Myös kummiluokkatoiminta on käynnistynyt usean savonlinnalaisen ja kiinalaisen koulun välille. Mm. ryhmä Savonlinnan Taidelukion opettajia ja oppilaita vieraili Pekingissä toukokuussa. Kiinasta kummiluokkia odotetaan vierailulle tänä kesänä. Lisäksi suunnitelmat ja neuvottelut laajemman yritysyhteystyön käynnistämiseen Savonlinnan ja Kiinan välillä ovat käynnissä. Osapuolet vastaavat kukin omista kustannuksistaan. Savonlinna tukee toimintaa avaamalla koulut tutustumista ja aktiviteetteja varten kiinalaisryhmien käyttöön.

Saimaa Summit –foorumi järjestetään Savonlinnassa Saimaa sydämessä kesän juhlakautena 17.7.2017. Mielenkiintoiset ja ajankohtaiset teemat sekä korkeatasoiset puhujat vaihtelevat vuosittain. Lisätietoa ja ilmoittautuminen www.saimaasummit.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa

Hankejohtaja Markku Kankkunen, Savonlinnan kaupunki, 044 417 4200, markku.kankkunen@savonlinna.fi
Toimitusjohtaja Jin Liu, ChinaWave-yhtiö, +358 45 2067366, liujin_lisa@yahoo.com, (in english)

Kuvat

Kiinalaisvirkamiesryhmä vierailulla Savonlinnassa.
Kiinalaisvirkamiesryhmä vierailulla Savonlinnassa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Talousfoorumi tuo Suomen ja Valko-Venäjän valtioiden hallintoa, liike-elämän järjestöjä sekä teollisuus- ja palveluyrityksiä Savonlinnaan 31.5.201821.5.2018 11:06Tiedote

Savonlinnassa järjestettävä VI Suomi – Valko-Venäjä Talousfoorumi tarjoaa edellytyksiä liiketoiminnan laajentamiselle, kansainvälistymiselle sekä yhteistyöverkostojen luomiselle. Tilaisuuden tavoitteena on tehdä Valko-Venäjää yleisesti tunnetuksi sekä lisätä maiden välisiä liiketoimintoja. Suomessa Talousfoorumi järjestettiin edellisen kerran Turussa vuonna 2014.

Koululaiset romuregatassa mielikuvitusmatkalle – Jussi Tukiaisen taidenäyttely Savonlinnan Riihisaaressa24.4.2018 11:45Tiedote

Jussi Tukiaisen romulaivaregatta saapuu Savonlinnan Riihisaareen 27. huhtikuuta! Hylkytavarat ovat ITE-taiteilijan käsissä uudelleensyntyneet komeiksi pursiksi. Toukokuussa laivasto vielä kasvaa, kun koululaiset nikkaroivat työpajoissa omia aluksiaan. Taidenäyttelykäynti ja työpajat kuuluvat Savonlinnan kaupungin koulujen kulttuuripolkuohjelmaan. Savonlinnan maakuntamuseo ja Linnalan kuvataidekoulu tuottavat näyttelyn ja koululaisten taidepajat yhteistyössä.

Saimaa ja kamera Minun maisemassani Savonlinnan Riihisaaressa19.2.2018 09:29Tiedote

Saimaa tarjoaa savonlinnalaiselle valokuvaajalle Timo Seppäläiselle pakopaikan, joka haastaa kuvaajaa jatkuvasti. Seppäläisen pyrkimys laatuun ja tunnelmaan näkyy vangittuina hetkinä 25.2. avautuvassa Minun maisemani -valokuvanäyttelyssä Savonlinnan Riihisaaressa. Yli kolmenkymmenen suuren kuvatulosteen aiheina näyttäytyy Saimaan karun kaunis luonto sekä sen asukkaat. Ikänsä valokuvannut Seppäläinen suhtautuu tekemiseensä edelleen intohimolla.

Sata vuotta sisällissodasta -esitelmäsarja Savonlinnassa alkaa1.2.2018 10:25Tiedote

Savonlinnassa järjestetään vuoden 2018 aikana esitelmäsarja vuoden 1918 sisällissodasta, sen syistä, tapahtumista ja seurauksista. Tavoitteena on tarjota kuulijoille korkeatasoinen ja viimeisimpään tutkimustietoon perustuva luentosarja, jonka esitelmöitsijät ovat maamme eturivin tutkijoita. Kaikki esitelmätilaisuudet järjestetään Riihisaaressa, Savonlinnan maakuntamuseossa alkaen klo 18. Sarjan järjestää työryhmä Savonlinnan kesäyliopisto, Kansallismuseo / Olavinlinna, Savonlinnan maakuntamuseo ja Pyhän Olavin Kilta ry. Ohjelman on koonnut dosentti Jyrki Paaskoski.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme