Savonlinnan kaupunki

Kiinalaisten koulutusmatkailua Savonlinnassa Saimaa Summit -teemana

Jaa

Savonlinnassa valloitetaan maailmaa ja avataan suoria koulutusväyliä Kiinaan. Kiinalaisen Mind Education –yhtiön ja Savonlinnan kaupungin välisen yhteystyön tuloksena Savonlinnaan odotetaan kasvavaa opiskelija- ja opettajavaihtoa Kiinasta. Lupaavia tuloksia hankkeen etenemisestä on jo saatu. Heinäkuussa Saimaa Summit –foorumissa kerrotaan Mind Education –hankeen tuloksista ja jatkosuunnitelmista.

Kiinalaisvirkamiesryhmä vierailulla Savonlinnassa.
Kiinalaisvirkamiesryhmä vierailulla Savonlinnassa.

Kiinalaisen Tsinghua yliopiston ympärille kehittynyt yritysrypäs Mind Education on Kiinan johtava leirikoulujen järjestäjä. Se on jo viidentoista vuoden ajan tuottanut korkealaatuisia opintomatka- ja leirikoulupalveluja kiinalaisille 3–18-vuotiaille lapsille. Yhtiön tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuutta sosiaalisten taitojen kehittymiseen sekä ainakin yhteen opintomatkaan kotimaassa tai ulkomailla. Tähän mennessä tuota mahdollisuutta onkin käyttänyt jo lähes kymmenen tuhatta ala- ja yläkoulua sekä niiden oppilasta.

Vuonna 2016 Savonlinnan kaupunki ja Mind Education solmivat pitkän aikavälin yhteistyösopimuksen opiskelija- ja opettajavaihto-ohjelman luomiseksi maiden välille. Tämän vuoden puolella on Savonlinnassa vieraillut jo joukko kiinalaisia rehtoreita, jotka tutustuivat kouluihin, niiden toimintaa ja Savonlinnaan

- Kiinalaiset vieraat olivat hyvin vaikuttuneita matkastaan Suomeen ja Savonlinnaan. Suomalaisen koulujärjestelmän lisäksi ihastusta herätti Savonlinnan alue luonnonkauniine ympäristöineen. Neuvottelut opettajien täydennyskoulutusryhmien saapumisesta Savonlinnaan ovat jo pitkällä. Ensimmäinen ryhmä koostuu Haidianin kaupunginosan opetussuunnitelmista vastaavista hallinnollisista apulaisrehtoreista, kertoo toimitusjohtaja Jin Liu, ChinaWave-yhtiöstä, joka toimii konsulttina projektissa.

Muutakin konkreettista on jo saatu aikaan. Viime vuoden elokuussa Savonlinnassa järjestettiin ensimmäinen Suomi–Kiina nuorten kulttuuri- ja taidefestivaali, joka oli menestys. Tänä kesänä seuraa jatkoa, ja Olavinlinnassa pidettävälle festivaalille odotetaan yli 200 opiskelijaa Kiinasta sekä paikallisia nuoria Savonlinnasta ja Suomen ja Pietarin partnerikouluista.

Myös kummiluokkatoiminta on käynnistynyt usean savonlinnalaisen ja kiinalaisen koulun välille. Mm. ryhmä Savonlinnan Taidelukion opettajia ja oppilaita vieraili Pekingissä toukokuussa. Kiinasta kummiluokkia odotetaan vierailulle tänä kesänä. Lisäksi suunnitelmat ja neuvottelut laajemman yritysyhteystyön käynnistämiseen Savonlinnan ja Kiinan välillä ovat käynnissä. Osapuolet vastaavat kukin omista kustannuksistaan. Savonlinna tukee toimintaa avaamalla koulut tutustumista ja aktiviteetteja varten kiinalaisryhmien käyttöön.

Saimaa Summit –foorumi järjestetään Savonlinnassa Saimaa sydämessä kesän juhlakautena 17.7.2017. Mielenkiintoiset ja ajankohtaiset teemat sekä korkeatasoiset puhujat vaihtelevat vuosittain. Lisätietoa ja ilmoittautuminen www.saimaasummit.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa

Hankejohtaja Markku Kankkunen, Savonlinnan kaupunki, 044 417 4200, markku.kankkunen@savonlinna.fi
Toimitusjohtaja Jin Liu, ChinaWave-yhtiö, +358 45 2067366, liujin_lisa@yahoo.com, (in english)

Kuvat

Kiinalaisvirkamiesryhmä vierailulla Savonlinnassa.
Kiinalaisvirkamiesryhmä vierailulla Savonlinnassa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, palvelu-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että vierailulle. Savonlinna on tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee hieman alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Kulttuuritarjonnan monipuolisuus tehosi Savonlinnan Riihisaaressa –kävijämäärä kasvoi reilusti5.1.2018 09:19Tiedote

Monipuolinen tarjonta on houkutellut väkeä Savonlinnan Riihisaareen edellistä vuotta reilusti enemmän. Vuoden 2017 kävijämäärä oli Riihisaaressa, Saimaan luonto- ja kulttuurikeskuksessa 35 681 eli yli 4500 kävijää suurempi kuin vuotta aiemmin. Mielenkiintoiset näyttelyt ja tapahtumat sekä kohteeseen siirtynyt matkailuinfo houkuttelivat. Tulevan kevään uutuutena ovat lasten ja nuorten vapaa sisäänpääsy sekä uuden perusnäyttelyn rakentaminen.

Savonlinnan kaupunki ja Metsä Wood allekirjoittivat aiesopimuksen Kerto® LVL -investoinnin edellytyksistä Punkaharjun tehtaalle4.12.2017 11:12Tiedote

Savonlinnan kaupunki ja Metsä Groupin puutuoteteollisuudesta vastaava Metsä Wood ovat neuvotelleet 52 miljoonan euron investointihankkeen toteuttamisesta Savonlinnaan. Metsä Wood suunnittelee uuden 65 000 m3 Kerto® LVL -linjan rakentamista Punkaharjun tehtaalleen. Kaupungin puolesta luotavista uuden tehdasinvestoinnin edellytyksistä on allekirjoitettu aiesopimus.

Savonlinnassa kutsutaan vanhukset kylään!30.11.2017 14:09Tiedote

Savonlinnan kaupunki asettaa asukkailleen itsenäisyyspäivähaasteen, jolla kehotetaan kutsumaan vanhuksia kylään keskiviikkona 6. joulukuuta. Aineettomalla lahjalla pyritään kulkemaan myös kohti yhteisöllisempää kaupunkikulttuuria. Pieni hetki - Savonlinnan itsenäisyyspäivähaaste tahtoo sanoa, että muutosta kohden teon ei välttämättä aina tarvitse olla kovin suuri. Haastetta ideoinut muotoilija Veera Kolehmainen kokee, että paikkakunnalta väen vähetessä Savonlinna ansaitsee erityisen paljon läheisyyttä ja pieniä eleitä. ”Ja mikä olisi parempi tapa myöskin juhlistaa Suomen itsenäisyyttä kuin tehdä jotain sellaista mikä saisi ihmiset pienemmällä paikkakunnallakin kokemaan, että täällä on hyvä olla. Jokainen voi kuitenkin omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, miten kotipaikkansa tässä maassa kokee." Ohessa lisätietoa haasteesta, joka löytyy myös Facebookista nimellä: Pieni Hetki - Savonlinnan itsenäisyyspäivähaaste

Savonlinnan kaupungin ja elinkeinoelämän kannanotto käräjäoikeusverkoston kehittämisestä10.11.2017 11:42Tiedote

Savonlinnan kaupunki ja alueen elinkeinoelämän edustajat esittävät seuraavan kannanoton: Lakivaliokunnan lausunnossa LaVM 11/2017 on esitetty perusteltu vastalause koskien hallituksen esitystä käräjäoikeuskanslian lakkauttamiseen Savonlinnassa. Savonlinnan kaupunki haluaa muistuttaa, että lakkauttaminen on vastoin aiempaa hallituksen Savonlinnan kaupungille lupaamaa kompensaatioesitystä. Itä-Suomen yliopiston hallitus on päättänyt 11.4. kokouksessaan lakkauttaa Savonlinnan kampuksen ja siirtää opettajakoulutuksen ja matkailun opetus- ja tutkimuslaitoksen Joensuuhun. Kuntatalousselvityksen mukaan arvioidaan, että kerrannaisvaikutuksineen kaupunki menettää 900 opiskelijaa, noin 300 työpaikkaa sekä 12 miljoonaa euroa ostovoimaa aluetaloudestaan. Tämän vaikutus on Savonlinnan kaupungin väkilukuun noin 1.500-2.000 asukasta, joka on kaupungin väkilukuun nähden erittäin suuri. Valtio on luvannut Savonlinnan kaupungille edellä mainitusta yliopiston siirrosta kompensaatiota Nyt hallituksen esit

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme