Savonlinnan kaupunki

Kiinalaisten koulutusmatkailua Savonlinnassa Saimaa Summit -teemana

Jaa

Savonlinnassa valloitetaan maailmaa ja avataan suoria koulutusväyliä Kiinaan. Kiinalaisen Mind Education –yhtiön ja Savonlinnan kaupungin välisen yhteystyön tuloksena Savonlinnaan odotetaan kasvavaa opiskelija- ja opettajavaihtoa Kiinasta. Lupaavia tuloksia hankkeen etenemisestä on jo saatu. Heinäkuussa Saimaa Summit –foorumissa kerrotaan Mind Education –hankeen tuloksista ja jatkosuunnitelmista.

Kiinalaisvirkamiesryhmä vierailulla Savonlinnassa.
Kiinalaisvirkamiesryhmä vierailulla Savonlinnassa.

Kiinalaisen Tsinghua yliopiston ympärille kehittynyt yritysrypäs Mind Education on Kiinan johtava leirikoulujen järjestäjä. Se on jo viidentoista vuoden ajan tuottanut korkealaatuisia opintomatka- ja leirikoulupalveluja kiinalaisille 3–18-vuotiaille lapsille. Yhtiön tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuutta sosiaalisten taitojen kehittymiseen sekä ainakin yhteen opintomatkaan kotimaassa tai ulkomailla. Tähän mennessä tuota mahdollisuutta onkin käyttänyt jo lähes kymmenen tuhatta ala- ja yläkoulua sekä niiden oppilasta.

Vuonna 2016 Savonlinnan kaupunki ja Mind Education solmivat pitkän aikavälin yhteistyösopimuksen opiskelija- ja opettajavaihto-ohjelman luomiseksi maiden välille. Tämän vuoden puolella on Savonlinnassa vieraillut jo joukko kiinalaisia rehtoreita, jotka tutustuivat kouluihin, niiden toimintaa ja Savonlinnaan

- Kiinalaiset vieraat olivat hyvin vaikuttuneita matkastaan Suomeen ja Savonlinnaan. Suomalaisen koulujärjestelmän lisäksi ihastusta herätti Savonlinnan alue luonnonkauniine ympäristöineen. Neuvottelut opettajien täydennyskoulutusryhmien saapumisesta Savonlinnaan ovat jo pitkällä. Ensimmäinen ryhmä koostuu Haidianin kaupunginosan opetussuunnitelmista vastaavista hallinnollisista apulaisrehtoreista, kertoo toimitusjohtaja Jin Liu, ChinaWave-yhtiöstä, joka toimii konsulttina projektissa.

Muutakin konkreettista on jo saatu aikaan. Viime vuoden elokuussa Savonlinnassa järjestettiin ensimmäinen Suomi–Kiina nuorten kulttuuri- ja taidefestivaali, joka oli menestys. Tänä kesänä seuraa jatkoa, ja Olavinlinnassa pidettävälle festivaalille odotetaan yli 200 opiskelijaa Kiinasta sekä paikallisia nuoria Savonlinnasta ja Suomen ja Pietarin partnerikouluista.

Myös kummiluokkatoiminta on käynnistynyt usean savonlinnalaisen ja kiinalaisen koulun välille. Mm. ryhmä Savonlinnan Taidelukion opettajia ja oppilaita vieraili Pekingissä toukokuussa. Kiinasta kummiluokkia odotetaan vierailulle tänä kesänä. Lisäksi suunnitelmat ja neuvottelut laajemman yritysyhteystyön käynnistämiseen Savonlinnan ja Kiinan välillä ovat käynnissä. Osapuolet vastaavat kukin omista kustannuksistaan. Savonlinna tukee toimintaa avaamalla koulut tutustumista ja aktiviteetteja varten kiinalaisryhmien käyttöön.

Saimaa Summit –foorumi järjestetään Savonlinnassa Saimaa sydämessä kesän juhlakautena 17.7.2017. Mielenkiintoiset ja ajankohtaiset teemat sekä korkeatasoiset puhujat vaihtelevat vuosittain. Lisätietoa ja ilmoittautuminen www.saimaasummit.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa

Hankejohtaja Markku Kankkunen, Savonlinnan kaupunki, 044 417 4200, markku.kankkunen@savonlinna.fi
Toimitusjohtaja Jin Liu, ChinaWave-yhtiö, +358 45 2067366, liujin_lisa@yahoo.com, (in english)

Kuvat

Kiinalaisvirkamiesryhmä vierailulla Savonlinnassa.
Kiinalaisvirkamiesryhmä vierailulla Savonlinnassa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, palvelu-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että vierailulle. Savonlinna on tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee hieman alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Taidetestaajat kiertävät taiderasteja Savonlinnassa14.9.2017 12:01Tiedote

Valtakunnallinen Taidetestaajat-hanke tuo Savonlinnan maakuntamuseoon Riihisaareen sankoin joukoin paikallisia kahdeksasluokkalaisia kokemaan ja testaamaan taidetta. Taidepaketti Kolme taiderastia tarjoaa taide-elämyksiä koululaisille savonlinnalaisen Taideyhdistys Ars Novan juhlanäyttelyssä Riihisaaressa, Ars Nova ry:n omassa galleriassa sekä taiteilija Kaija-Leena Hännisen taiteilijakodissa. Oppilaat tutustuvat näyttelyihin ja taiteilijat kertovat omasta työstään sekä opastavat nuoria taiteentekoon työpajoissa. Vaikutelmiensa pohjalta nuoret työstävät koulussa omat teoksensa, jotka julkaistaan myöhemmin verkossa.

Savonlinnaan tahdotaan rakentaa uudenlainen seudullinen osaamiskeskus14.7.2017 08:12Tiedote

Savonlinnassa käynnistellään yhteistyössä uudenlaista alueellista Regional Mill –palvelukeskusta. Ensi viikon torstaina pidettävässä kutsutyöpajassa käynnistetään prosessi, joka hyödyntää Espoossa toteutettua Espoo Urban Mill kokemuksia ja ideoita. Prosessin lopputuloksena on Savonlinnan seudun toimijoita yhteen kutsuva, uusia yhteistyön mahdollisuuksia avaava ja asukkaita palveleva seudullinen osaamiskeskus. Idea lähti liikkeelle huolesta Etelä-Savon Tiedeseura ry:ssä keväällä 2016, kun Itä-Suomen yliopisto ilmoitti lakkauttavansa Savonlinnan kampuksen.

Matkailua ja bisnestä Saimaalla – Saimaa Summit 17.–18.7.10.7.2017 10:54Tiedote

Vuosittain Savonlinnassa järjestettävä Saimaa Summit –foorumi on laajentunut kaksipäiväiseksi. Ensimmäisen päivän teemana on kansainvälinen matkailu Saimaan alueella. Matkailulla on suuria mahdollisuuksia tulevaisuudessa myös ympärivuotisena elinkeinona, kun aluetta osataan markkinoida oikein. Tiistaina 18.7. Saimaa Summit keskittyy business-aiheisiin ja sen mahdollisuuksiin nyt ja tulevaisuudessa. Saimaan järvialue on Euroopan neljänneksi suurin, ja se on rankattu maailman viiden merkittävimmän järvialueen joukkoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme