Aulis Lundell Oy

Kiinnitä Porin Asuntomessuilla huomio Talo Haltiattaren tilankäyttöön: liukuvat väliovet luovat uusia yhteyksiä huoneesta toiseen

Jaa

Porin Karjarannan Asuntomessualueella Talo Haltiatar erottuu joukosta luovan tilankäyttönsä ansiosta. Suurperheen kodin suunnittelussa kantava ajatus oli monta tilaa yhden tilan sisällä, mikä mahdollistaa yhdessäolon ja toisaalta omaan rauhaan vetäytymisen. Lähes kaikki kodin väliovet ovat Aulis Lundell Oy:n liukuvia Liune-ovia, jotka piiloutuvat integroidun seinäelementin sisään silloin kun halutaan yhteistä avaraa tilaa.

Tamperelaisen arkkitehti Marko Raiskin ekologisessa ja yksilöllisessä CLT-runkoisessa luomuksessa on rakennusmateriaaleina käytetty puuta, kiveä ja terästä. Kuusi makuuhuonetta, kodinhoitohuone, työstudio ja avarat yhteistilat mahtuivat saman katon alle 200 neliöön luovalla suunnittelulla, jossa tilankäyttö ajateltiin uudella tavalla.

Valtavirrasta erottuva ratkaisu oli yhdistää alakerran kolme makuuhuonetta toisiinsa liukuvilla väliovilla, jotka tarvittaessa liukuvat piiloon seinäelementin sisään ja yhdistävät tilat yhdeksi isoksi huoneeksi. Liune-väliovia löytyy myös kodinhoitohuoneesta ja yläkerran makuuhuoneista.

– Liunen väliovien ansiosta lapsilla on mahdollisuus omaan rauhaan ja toisaalta yhteiseen temmellyskenttään. Kun lapset aikanaan lentävät pesästä, meille ei jää käteen lukuisia pikkuhuoneita vailla käyttöä, vaan Liunen väliovilla saamme muunneltua tiloja tarpeemme mukaan, kuvailee perheen isä Tuomas Rouhikko.

Perhe halusi, että heidän unelmakotinsa on paitsi arjessa toimiva, myös rauhoittava keidas. Kun saman katon alla asuu monta henkeä, tarve ympäristön tietoiseen selkiyttämiseen ja rauhoittamiseen on ymmärrettävä. Isosta avarasta yhtenäisestä tilasta on erotettu visuaalisesti erilaisia tiloja. Harmoniset puupinnat, pehmeä valaistus ja liukuvilla väliovilla muunneltavat tilat luovat aisteille miellyttävän kokonaisuuden, jossa arki toimii ja jokaiselle löytyy oma soppi rauhoittumiseen.

– Perhe sai uskomattoman viihtyisän ja toimivan kodin, kun tilankäyttöä uskallettiin ajatella uudella tavalla. Liune ei ole vain väliovi, vaan asumisen ja tilankäytön mullistava innovaatio. Tavoitteemme on edistää Liunen kehitystä vallitsevaksi ovistandardiksi niin uudis- kuin korjauskohteissa, kommentoi Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell.

Lohjalainen Aulis Lundell Oy toimitti kohteeseen liukuvien väliovien lisäksi ulkoseinän termorangat ja profiilit.

Liune YouTubessa

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Leena Lundell
toimitusjohtaja
Aulis Lundell Oy
0207 341400
leena@aulislundell.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aulis Lundell Oy
Aulis Lundell Oy
Tarrankuja 2
08500 Lohja

0207 341400https://www.aulislundell.fi/

Aulis Lundell Oy

Olemme toimittaneet tuotteita rakennusteollisuudelle kohta 40 vuoden ajan ja tuotteemme ovat kaiken sydän. Teräsprofiilien tekniset ja rakenteelliset suunnitteluominaisuudet sekä meidän ylivertainen osaaminen kylmämuovatussa massatuotantoteknologiassa ovat johtaneet laajaan valikoimaan innovatiivisia tuotteita.

Teräsprofiilit ja teräsrakenteiden innovatiiviset mahdollisuudet ovat johtaneet markkinajohtaviin ratkaisuihin, kuten Gypsteel väliseinä -ja alakattoprofiilit, ProfAL kerroslattiat, KOOLARI ® ja LIUNE™ välioviratkaisut. Toimimme yhteistyössä alan johtavien yhteistyökumppaneidemme kanssa toimittamalla tuotteita, jotka on suunniteltu tehostamaan rakentamista, parantamaan ergonomiaa ja elinkaarilaatua.

Toimintamme on sertifioitu SFS-EN ISO 9001:2015 -laatujärjestelmän mukaisesti ja harmonisoidun standardijärjestelmän tuotteemme ovat CE-merkittyjä. Yhtiömme on yksityinen perheyritys ja meidän päämarkkina-alue on kotimaa. Toimimme hyvien liikenneyhteyksien varrella Lohjalla pääkaupunkiseudun tuntumassa.www.aulislundell.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aulis Lundell Oy

Liune-välioviratkaisu osana Johanna Oraksen taidetta Kouvolan Asuntomessuilla13.6.2019 08:03:00 EESTTiedote

Seinärakenteeseen integroitu Liune-väliovi on esillä joka viidennessä kohteessa Kouvolan Asuntomessuilla. Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundellin mukaan seinän sisään liukuvan välioven valttina on tilansäästön luoma mahdollisuus toteuttaa yksilöllinen sisustus. Yksi erottuvimmista messukodeista on Talo Taide, jossa Liune-ovi saa pintaansa taiteilija Johanna Oraksen teoksen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme