Schneider Electric

Kiinteistöjen energiatehokkuuden optimointi on osa yhteiskuntavastuuta – etäasiantuntijapalvelulla nopeita säästöjä

Jaa
  • Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen nopeasti onnistuu uusilla digitaalisilla ratkaisuilla ja helppokäyttöisillä toiminnoilla.
  • Schneider Electricin Etäasiantuntijapalvelulla rakennuksesta saatavaa dataa voidaan hyödyntää kiinteistöjen energiankulutuksen ja toiminnan optimointiin.

Tiedote, 20.10.2022 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on tarjonnut Suomessa etäasiantuntijapalvelua kiinteistöjen energiankulutuksen ja toiminnan optimointiin yli 20 vuoden ajan. Palveluille on käyttöä, sillä energiakriisi on herättänyt muun muassa kunnat, kaupungit ja yritykset pohtimaan tapoja parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta.

Aurinkopaneelien ja maalämmön kaltaisten ratkaisujen kysyntä on kasvanut voimakkaasti kuluvan vuoden aikana. Oma tuotanto parantaa kiinteistön energiaomavaraisuutta, mutta muutosten toteuttamiseen voi nykytilanteessa kulua liikaa aikaa. Nopeampia vaikutuksia kiinteistöjen energiatilanteeseen saadaan optimoimalla kiinteistöjen energiankulutusta, johon kiinteistöistä saatavan tiedon hyödyntäminen on tehokas keino.

– Schneider Electric on jo vuosien ajan tuottanut asiakkaille säästöjä perinteisillä rakennusautomaatioon liittyvillä toimenpiteillä, mutta haasteeseen voidaan tarttua myös uusilla toiminnoilla ja digitaalisilla ratkaisuilla. Kiinteistöjen optimointi ja energiahallinta voidaan toteuttaa helposti hyödyntämällä rakennusautomaatio- ja energianhallintajärjestelmistä saatavaa dataa, kertoo ePalvelupäällikkö Ville Markkanen Schneider Electriciltä.

Hyvä esimerkki Schneider Electricin helppokäyttöisistä toiminnoista on rakennusautomaatioon ohjelmoitava energiaruuvi, jolla voi säätää koko talotekniikkaa pienemmälle tai isommalle. Toiminto on ohjattavissa automaattisesti sähkön hinnan perusteella, manuaalisesti tai aikaohjelmalla.

Vuosien aikana Schneider Electricin erilaiset energiatehokkuusratkaisut ovat tuoneet asiakkaille yhteensä kymmenien miljoonien eurojen säästöt energiakustannuksissa.

Energiatehokkuus on osa yhteiskuntavastuuta

Tulevan talven uhkana on koko yhteiskuntaan vaikuttava sähköpula, mikä saattaa äärimmillään johtaa kiertäviin sähkökatkoihin. Rakennusten energiankulutus on kiinteistön omistajien ja huoltoyhtiöiden kasvava huoli.

– Sähkön hinnan nousu aiheuttaa todella paljon harmaita hiuksia. Hinta tulee nousemaan moninkertaiseksi, joten säästötoimiin on ryhdyttävä mahdollisimman pian, kertoo Paraisten kaupungin kiinteistöpäällikkö Seppo Pihl.

Paraisilla energiankulutusta suitsitaan perinteisiä ja moderneja säästökeinoja yhdistämällä.

– Tällä hetkellä harkitsemme mahdollisuutta alentaa kiinteistöjen lämpötiloja sekä tutkimme, minkälaisia investointeja aurinkosähkö vaatii. Lisäksi olemme ryhtyneet selvittämään, mitä säästöjä saadaan kiinteistöautomaation avulla sekä valaistusohjaus- ja tapamuutoksilla, Pihl selventää.

Kiinteistöjen energiankulutuksen optimoinnilla on merkittävä vaikutus sähkön riittävyyteen koko Suomessa. Schneider Electricin Etäasiantuntijapalvelun avulla energiankäytön optimointi onnistuu nopeasti kiinteistössä jo valmiiksi olevista rakennusautomaatiojärjestelmistä saatavan datan avulla.

Mikäli energiakulutustietojen lisäksi kaivataan tietoa sähkön laadusta tai sähköverkkoon kytkettyjen laitteiden kunnosta, voidaan hyödyntää Schneider Electricin Power Monitoring Expert -ohjelmiston laajoja ominaisuuksia.

Modernin teknologian avulla sähköä voi säästää myös tunneittain vaihtuvia spot-hintoja seuraamalla. Sähkön kulutuksen ollessa korkeimmillaan sähkö on kalleimmillaan, joten edullisempien tuntien hyödyntäminen auttaa pienentämään sähkölaskua.

Spot-hintojen hyödyntäminen auttaa myös varmistamaan, että sähköä riittää kaikkiin yhteiskunnan toimintoihin.

– Kulutuksen ohjaaminen spot-hintapiikkien ulkopuolelle on taloudellisesti kannattavaa, etenkin yhdistettynä energiansäästötoimenpiteisiin. Myöskään yhteisöllistä vastuuta ei pidä unohtaa, sillä ei-kriittisten toimintojen sähkönkulutusta tasaamalla voitaisiin välttyä suunnitelluilta sähkökatkoilta tai muilta äärimmäisiltä toimenpiteiltä, huomauttaa Lapuan kaupungin kiinteistöpäällikkö Timo Korpela.

Moderneilla ratkaisuilla energiakriisiä vastaan

Yksinkertaisimmillaan Schneider Electricin Etäasiantuntijapalvelu toimii siten, että kiinteistön rakennusautomaatiojärjestelmään rakennetaan etäyhteys ja asiakas saa suoran yhteystiedon etäpalvelukeskuksen asiantuntijoihin. Asiantuntijat auttavat asiakasta etäyhteydellä erilaisissa kiinteistön rakennusautomaatioon liittyvissä kysymyksissä ja tukitarpeissa.

Kiinteistöjen reaaliaikainen ja ympäri vuorokauden tapahtuva seuranta mahdollistetaan analytiikkapalvelun avulla. Building Advisor -analytiikkaohjelmisto seuraa, toimivatko kiinteistöautomaatioprosessit parhaalla mahdollisella tavalla.

Ohjelmisto analysoi reaaliaikaista säätö- ja ohjausdataa ja etsii poikkeamia, toimimattomuuksia ja kehityskohteita, jotka vaikuttavat kiinteistön energiankäyttöön, olosuhteisiin ja huoltotarpeeseen. Kiinteistöjen energiankulutusta vähentämällä voidaan varmistaa, että yhteiskunnan kannalta kriittisiin toimintoihin riittää tarpeeksi sähköä.

Lisätietoja:

Ville Markkanen, ePalvelupäällikkö, Schneider Electric

050 430 3690, ville.markkanen@se.com

Jari Vuori, liiketoimintajohtaja, Digital Energy, Schneider Electric

jari.vuori@se.com

040 527 0986

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Älykodissa ei tarvitse tinkiä sisustustyylistä3.2.2023 09:53:16 EET | Tiedote

Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmän voi liittää useaan eri pistorasia- ja kytkinmalliin, joten älykoti on mahdollista luoda tyylikkäästi ja sisustuksen tyylistä tinkimättä. Älykotijärjestelmä on tehokas apu energiansäästössä, sillä sen avulla voi säätää kodin toimintoja aina lämmityksestä valaistukseen ja seurata laitteiden energiankulutusta. Tiedote 3.2.2023 - Energiansäästö voi olla myös sisustussilmää miellyttävää: uudet älykkäät sähkökalusteet voi helposti saada luontevaksi osaksi sisustusta valitsemalla talon henkeen ja aikakauteen sopivia kytkimiä ja pistorasioita. Energiansäästön lisäksi älykotijärjestelmä tekee kodista turvallisemman ja etäohjattavan. Älykotijärjestelmä on mahdollista asentaa lähes mihin tahansa kohteeseen, myös vanhoihin asuinrakennuksiin. Espoon Soukassa sijaitsevaan Juho ja Oanh Siitosen kotiin asennettiin sähköremontin yhteydessä Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmä. – Asuntomme sisäpinnat olivat lähes alkuperäiskunnossa, mukaan lukien a

HUS modernisoi sähkönjakelua – sairaalakiinteistöä hallitaan digitaalisuudella ja älyllä19.1.2023 08:28:51 EET | Tiedote

Automaatio- ja sähkönjakeluratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric toteutti monivaiheisen modernisointihankkeen HUS:in kiinteistöihin uusimalla laitekantaa, ohjelmistoja ja datan raportointi- ja analyysipalvelusovelluksia. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) toteutti reaaliaikaisen näkymän sähkönjakeluun digitalisoinnin avulla. Sähkönjakelun tilanne on jatkossa mahdollista tarkistaa yhdellä vilkaisulla. Tiedote, 19.1.2023 – Modernin sairaalaympäristön toimivuudelle katkeamaton sähkönjakelu on elinehto. Reaaliaikainen näkymä sähkönjakeluun toteutettiin HUS:issa digitalisoinnin avulla. Schneider Electric toimitti sairaalaan sekä modernia laitekantaa että ohjelmistoja ja datan raportointi- ja analyysipalvelusovelluksia. HUS:in sairaalaympäristön mittakaava on jättiläismäinen. Suuren kokoluokan lisäksi sairaalakiinteistöt ovat monimutkaisia ja jatkuvasti kehittyviä yksiköitä, joilta vaaditaan selkeän hallittavuuden ohella myös joustavuutta ja tietoturvallisuutta. – Meillä o

Schneider Electricin Wiser Ready -alusta yhdistää rakennusalan ammattilaiset ja älykotia haluavat kuluttajat17.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Wiser Ready mahdollistaa rakennusliikkeille ja talotehtaille helpon ja kustannustehokkaan tavan tarjota älykotivalmiutta asiakkailleen. Asunnon ostaja, rakentaja tai remontoija saa asuntoonsa älykotivalmiuden valitsemalla älykkäät sähkökalusteet. Wiser-järjestelmää voi päivittää sen mukaan, mitä toimintoja haluaa lisätä itse laajan jälleenmyyjäverkoston kautta. Älykodin toiminnallisuuksia voi myöhemmin itse laajentaa kulloisenkin tarpeen mukaisesti. Wiser-älykotikalusteita on saatavilla Schneider Electricin suosittuun Exxact-kalustesarjaan, joka on jo nyt vakiovarusteena monissa uusissa asunnoissa. Wiser yhdistää saumattomasti yhden markkinoiden laajimmista sähköasennuskalustesarjoista älypuhelimella käytettäväksi älykotijärjestelmäksi. Tiedote, 17.1.2022 – Schneider Electric on tuonut perinteisten sähkökalusteiden rinnalle Wiser-älykotikalusteet, jotka on helppo valita jo asuntoa suunniteltaessa. Yhä useampi rakentaja ja remontoija etsii tällä hetkellä kohteeseensa älykotiominaisuuksi

Esmi Impresia -paloilmoitinsarjan uusi vakioratkaisu tähtää virhehälytysten vähentämiseen10.1.2023 10:56:28 EET | Tiedote

Schneider Electricin Esmi-paloilmoitinjärjestelmien tuotevalikoima täydentyy uudella Esmi Impresia -kenttälaitesarjalla. Sarjaan kuuluvalla Esmi Impresia -monikäyttöilmaisimella on monta käyttötapaa osoitteellisena savu-, lämpö- tai monikriteeri-ilmaisimena. Ilmaisimista vakiona löytyvä oikosulkuerotin varmistaa järjestelmän parhaan mahdollisen toimintakyvyn mahdollisessa häiriötilanteessa ja nopeuttaa vian etsintää asennusvaiheessa. Mobiililaitteen avulla tehtävä osoitteistus nopeuttaa asennustyötä, ja samalla on mahdollista siirtää tiedot kohteesta pilvipalveluun tarkemman konfiguroinnin pohjaksi. Tiedote, 10.1.2023 – Erheelliset paloilmoitukset tuovat monille kiinteistöjen omistajille vuosittain turhia kustannuksia, kun jopa lähes 90 prosenttia automaattisten paloilmoittimien antamista palohälytyksistä on erheellisiä. Schneider Electric tuo markkinoille Esmi Sense FDP -paloilmoitinjärjestelmälle uuden kenttälaitesarjan. Esmi Impresia -sarjaan kuuluvaa monikäyttöilmaisinta voidaan kä

Joulukuun pakkasilla uusi ennätys – Wiser-älykotituotteiden miljoonan kuukausittaisen toiminnon raja ylitettiin Suomessa3.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Wiser-älykotituotteilla rikottiin miljoonan kuukaudessa suoritetun älykotitoiminnon raja jouluaaton aattona. Tämä pitää sisällään sekä käyttäjien että automaatioiden suorittamat toiminnot. 1.–23.12.2022 välisenä aikana älykotitoimintoja suoritettiin jopa 51 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana marraskuussa. Suurin aktiivisuuspiikki nähtiin itsenäisyyspäivän jälkeisenä pakkaskautena 7.12.–17.12. Tiedote, 3.1.2023 – Sähköenergian kohonnut hinta on herättänyt suomalaiset tehostamaan sähkön käyttöään perinteisin keinoin mutta myös älykotiratkaisuja hyödyntämällä. Tämä näkyy nyt selvästi älykotitoimintojen käyttömäärissä. Joulukuussa 2022 Schneider Electricin Wiser-älykotituotteiden toimintoja laukaistiin Suomessa ensimmäisen kerran yli miljoona kertaa kuukaudessa. Lukema saavutettiin jo jouluaaton aattona. Eroa marraskuun vastaavaan aikaan on +51 %. Suurimmat käyttöpiikit ajoittuvat 7.–17.12. väliselle ajalle eli itsenäisyyspäivää seuranneille kylmille päiville. – Älykotituotteiden tu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme