Kiinteistöliitto

Kiinteistöliitto kannustaa osakkeenomistajia osallistumaan yhtiökokouksiin

Jaa

Osakkaat käyttävät korkeinta päätösvaltaa taloyhtiössä osallistumalla oman talonsa yhtiökokoukseen. Osallistumatta jättämällä päätösvalta valuu muille. Monen osakkaan isoimmat rahat ovat kiinni asunnossa. Taloyhtiö vaikuttaa merkittävästi myös asumisviihtyisyyteen, joten osakkaan kannattaa käyttää oikeuksiaan ja osallistua yhtiökokoukseen.

Kiinteistöliitto kampanjoi keväällä taloyhtiöiden yhtiökokousten osallistujamäärän kasvattamiseksi ja kannustaa osakkaita käyttämään päätösvaltaa omistamissaan taloyhtiöissä.

Taloyhtiöiden yhtiökokouksissa päätetään vuosittain yhteensä miljardien eurojen arvoisista korjaushankkeista ja vastikemaksuista, joilla on vaikutusta yhteensä yli kahden miljoonan suomalaisen elämään ja talouteen. Sen vuoksi on tärkeää, että mahdollisimman moni osakas osallistuu yhtiönsä päätöksentekoon.

Myös hallituksen valinnalla on suuri merkitys taloyhtiön toiminnan kannalta. Osaava hallitus on eduksi taloyhtiön kaikille osakkaille. Kiinteistöliitto kannustaa osakkaita mukaan yhtiönsä hallintoon ja rohkaisee lähtemään hallitukseen sekä osallistumaan aktiivisesti hallitustyöskentelyyn.

”Hallituksen jäsen ei jää tehtävässään yksin, sillä hallituksille on monenlaista tukea ja tietoa tarjolla. Esimerkiksi Kiinteistöliiton neuvontapalvelut ja koulutukset ovat maksutta jäsentaloyhtiöiden hallitusten ja isännöitsijän käytettävissä”, sanoo Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavainen.

Lisätietoa:

www.kiinteistoliitto.fi/yhtiokokous

Timo Tossavainen, yhteysjohtaja

Kiinteistöliitto

puh: 050 3209464

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistöliitto
Kiinteistöliitto
Annankatu 24, 3. krs
00100 HELSINKI

09 1667 6761http://www.kiinteistoliitto.fi

Vuonna 1907 perustetun Kiinteistöliiton muodostavat 23 alueellista yhdistystä ja valtakunnallinen toimialajärjestö, Suomen Vuokranantajat ry. Kiinteistöliittoon kuuluu yli 27 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä lähes kaksi miljoonaa ihmistä.

 

Kiinteistöliitto on kiinteistönomistajien edunvalvoja, kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio ja alan johtava vaikuttaja. Jäsenillä on käytössään alan tuorein tieto ja kiinteistöalaan erikoistuneiden asiantuntijoiden palvelut. Lue lisää Kiinteistöliiton valtakunnallisista ja alueellisista palveluista www.kiinteistoliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistöliitto

Taloyhtiöt isossa roolissa liikenteen murroksessa11.12.2018 08:20Tiedote

Autopaikkojen riittävyys ja hinnoittelu ovat kuumia keskustelunaiheita suomalaisissa taloyhtiöissä, eikä lainsäädännöstä ole johdettavissa yksiselitteisiä ratkaisuja kaikkiin kysymyksiin. Kiinteistöliitto kartoitti autopaikkoja, polkupyörien säilytystä ja muita taloyhtiöitä koskevia liikennekysymyksiä Liikennepalvelut taloyhtiössä -hankkeessa, jonka keskeiset havainnot ovat luettavissa nyt julkaistavasta raportista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme