MessukeskusMessukeskus

Kiinteistömessuilla ajankohtaista asiaa energiaratkaisuista ja digitaalisuudesta

Jaa

Kiinteistömessut tarjoaa isännöitsijöille ja taloyhtiön hallitusten jäsenille mainion alustan tiedonhankintaan ja verkottumiseen. Ajankohtainen ohjelma nostaa keskiöön niin kiinteistöjen energiakysymykset kuin etäkokousten haasteet. Kiinteistömessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.–13.1.2022.

Erityisesti isännöitsijöille ja taloyhtiön hallitusten jäsenille suunnattu Kiinteistömessut tarjoaa jälleen kävijöilleen kiinnostavia seminaareja ja asiantuntevia puheenvuoroja. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana voi myös tutustua alan palvelutarjontaan sekä hankkia hyviä kontakteja tulevia remontti- ja palvelutarpeita silmällä pitäen.

Energiaratkaisut ja putkiremontit puhuttavat aina

Kiinteistömessujen ohjelma nostaa keskiöön aina ajankohtaiset energia-asiat. Kiinteistöliiton johtava asiantuntija Petri Pylsy kertoo, mitkä ovat viisi tärkeintä askelta onnistuneeseen lämmitysratkaisun hankinnassa. Matts Almgrén taas valottaa, millaisia energia-avustuksia taloyhtiöille on haettavissa. Isännöintiliiton tutkimus- ja vaikuttamisjohtaja Tuomas Viljamaa puolestaan kertoo, millaisia energiatehokkuushankkeita taloyhtiöt voivat käynnistää. Eikä Kiinteistömessuja ilman putkiremonttipuheenvuoroa – Isännöintiliiton kehitysjohtaja Reetta Yrttimaa kertoo vinkkinsä onnistuneen putkiremontin läpivientiin.

Miten rahoittaa taloyhtiön remontit? Entä miten hoitaa sähköautojen latausvalmius ja kustannusten jyvitykset?

Sähkö- ja hybridiautoilu yleistyy kovaa vauhtia, ja se aiheuttaa taloyhtiöille paineita latauspisteiden rakentamiseen. Kiinteistöliiton neuvontalakimies Tapio Haltia kertoo puheenvuorossaan, miten toimia, kun latauspisteiden hankkimisesta päätetään ja kun niitä ryhdytään toteuttamaan. Miten jakaa kustannukset oikeudenmukaisesti ja osakkaiden yhdenvertaisuutta kunnioittaen?

Miten nämä tai muut taloyhtiöiden remonttihankkeet kannattaa rahoittaa? Mikä ero on asunto-osakeyhtiölainalla ja asuntolainalla? Asiasta kertoo Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtaja Ari Pauna.

Digitaalisuus on hiipinyt myös taloyhtiöihin

Erilaiset digitaaliset ratkaisut ovat ottamassa sijaa myös taloyhtiöissä, erityisesti isännöinnissä. Kiinteistömedian Ville Feirikki esittelee erilaisia verkkopalveluja, joiden avulla sekä isännöitsijät että taloyhtiön hallitusten jäsenet pystyvät tutustumaan tarpeellisiin tietoihin muun muassa taloyhtiöiden vastuunjakoa koskevissa kysymyksissä. Maanmittauslaitoksen johtava asiantuntija Markus Tast esittelee puheenvuorossaan huoneistotietojärjestelmää ja sitä, mitä se tarkoittaa taloyhtiöille.

Korona-aika on tuonut haasteita erityisesti taloyhtiöiden lakisääteisten kokousten järjestämiseen. Etäkokousten myötä kokousmenettelyihin on tullut aivan uudenlaisia haasteita. Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen avaa, mitä asioita on otettava huomioon. Hän kertoo samalla vireillä olevasta lakimuutoksesta.

Kiinteistömessujen koko ohjelma on tutustuttavissa osoitteessa https://kiinteisto.messukeskus.com/ohjelma/.

Kiinteistömessut järjestetään samaan aikaan AudioVisual Expon, FinnSecin ja Turvallisuusmessujen kanssa 12.-13.1.2021. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kiinteistöliiton ja Suomen Isännöintiliiton kanssa.

Lisätiedot:

liiketoimintapäällikkö Jussi Kivikari, puh. 050 525 2425, jussi.kivikari@messukeskus.com
viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, puh. 050 584 7262, tarja.gordienko@messukeskus.com

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsingin Caravan 2022 -messut esittelee trendikkäitä menopelejä3.12.2021 08:53:32 EET | Tiedote

Helsingin Caravan 2022 -messuilla esitellään uudet matkailuautot ja -vaunut. Samaan aikaan järjestettävillä Matkamessuilla pääsee tutustumaan kotimaan ja ulkomaiden kohteisiin ja tekemään matkasuunnitelmia. Ajoneuvomatkailun suosio on kasvanut huimasti viime vuosina. Tämä näkyy myös Caravan-messuilla, jossa tarjotaan tietoa ja tarinoita sekä kokeneille ajoneuvomatkailijoille, että vasta-alkajille. Caravan-messut järjestetään 21.–23.1.2022 Messukeskuksessa Helsingissä

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattu kilpailu käynnistyi26.11.2021 14:03:33 EET | Tiedote

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattuun kilpailuun voi nyt ilmoittautua. Kilpailu nostaa esiin uusia ja merkittäviä ratkaisuja metsäbiotalouden alalta ja voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön rahoittamalla 5000 euron PulPaper Awardilla. Kansainvälinen metsäteollisuuden ammattitapahtuma PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kansainvälinen PulPaper 2022 rakentaa huomisen biotaloutta25.11.2021 10:07:12 EET | Tiedote

Metsäteollisuuden PulPaper 2022 -tapahtuman teemana on Building tomorrow’ bioeconomy. Alan ammattilaisille veloituksettomassa PulPaper-tapahtumassa järjestetään yritysten puheenvuoroja Future Squarella sekä PulPaper Conference ja Business Forum, jotka molemmat ovat maksullisia tilaisuuksia. Näyttelyalueella metsäteollisuuden yritykset kohtaavat asiakkaitaan ja esittelevät tuotteitaan. PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme