Suomen Kiinteistönvälittäjät ry

Kiinteistönvälittäjät odottavat parempaa loppukesää ja alkusyksyä

Jaa

LEHDISTÖTIEDOTE 22.6.2016. Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry:n (SKVL) kesäkuussa toteuttama jäsenkysely osoittaa, että kiinteistönvälittäjät odottavat loppukesää ja alkusyksyä varovaisen optimistisina. Kyselystä kuitenkin ilmenee, että asuntomarkkinat ovat edelleen alueittain hyvin erilaisia. Aiemmin uutisoitu pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoiden piristyminen ei vielä ole levinnyt muualle Suomeen. Uutisointi sen sijaan on levinnyt, mikä on aiheuttanut myyjille ylisuuria hintaodotuksia. ”Pää on nyt parempi pitää kylmänä, sillä välittäjien kokemuksen mukaan liian suuri pyyntihinta pidentää myyntiaikaa. Ylisuuri hintapyyntö johtaa usein myös siihen, että lopullinen kauppahinta jää pienemmäksi kuin jos myynti olisi aloitettu realistisemmalla hintapyynnöllä”, kuvaa SKVL:n toimitusjohtaja Jaana Anttila-Kangas.

Välittäjämme näkevät, miten isommat kaupungit ja seutukunnat vetävät ihmisiä entistä voimakkaammin puoleensa. Asuinalueiden eriytyminen on todellisuutta monilla paikkakunnilla. ”Osaltaan pankit ruokkivat tätä kehitystä lainapäätöksillään. Jos ostettava kohde sijaitsee vetovoimaisen kunnan tai alueen rajan väärällä puolella, vaikka etäisyys keskusta-alueelle olisi lyhyt, voi asuntolaina jäädä saamatta”, toteaa Anttila-Kangas. Arkipäivää ovat myös ne tilanteet, joissa nuori perhe olisi halukas ostamaan kunnostettavan omakotitalon, mutta remontteihin ei ole tarjolla lainaa. ”Nämä osoittavat, että ihmisillä on edelleen halu valita asuinpaikkansa ja -tapansa omien tarpeidensa mukaan, mutta se ei käytännössä ole mahdollista”, kuvailee Anttila-Kangas.

Jäsenkyselymme mukaan ensiasunnon ostajien määrä on vähentynyt, mikä aiheuttaa häiriöitä asuntomarkkinoille. Usein ostotarjouksen ehtona on oman asunnon myynti, jolloin saattaa syntyä useamman kaupan ketjuuntuminen. Ketjun ensimmäisen asunnon ostajana toimii monesti ensiasunnon ostaja. Heidän puuttuessaan markkinoilta, ketju pysähtyy ja se voi johtaa useamman kaupan peruuntumiseen.

Anttila-Kangas sanoo, että: ”Jäsentemme tunnelmista välittyy kaikesta huolimatta se, että tunnelmat asuntomarkkinoilla ovat viime vuotta positiivisemmat. Nyt kun kilpailukykysopimusneuvotteluissa on päästy eteenpäin ja juhannuksena saadaan selvyys Britannian EU-jäsenyyden jatkosta, voidaan asuntomarkkinoilta odottaa positiivisen vireen leviämistä koko maahan.”     

Vanhat omakotitalot mökeiksi

Suomalaiset rakastavat mökkeilyä, minkä osoittaa se, että Suomessa on yli puoli miljoonaa mökkiä. Jäsenkyselystä ilmenee, että mökkikauppa odottaa vielä heräämistään. Perinteisesti vapaa-ajanasunnoksi halutaan omalla rannalla olevaa hyvin varusteltua mökkiä, jonne on tie perille. Vaikka kuivanmaan mökkeihin ei ole kohdistunut niin suurta kysyntää, löytyy niillekin ostajia. Uudeksi ilmiöksi on noussut, että kuivanmaan mökeiksi ostetaan myös tyhjäksi jääneitä, hyvän pihan omaavia, omakotitaloja haja-asutusalueelta. Niiden varustelutaso on toimiva vapaa-asunnon tarpeisiin, mutta eivät välttämättä täytä nykyisiä vakituisen asumisen tarpeita. Kiinnostusta tällaisia kohteita kohtaan ovat osaltaan herättäneet erilaiset remontti ja nikkarointi -ohjelmat. Lisäksi ilmiön taustalla vaikuttaa haja-asutusalueilla sijaitsevien omakotitalojen hintatason lasku sekä ranta- ja kuivanmaan kiinteistöjen merkittävä hintaero. Oman rannan voi korvata vaikkapa kylpytynnyrillä, ja useimmiten uimaranta on täällä tuhansien järvien maassa pyörämatkan päässä.

Lisätietoja:
Jaana Anttila-Kangas
Toimitusjohtaja, Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto SKVL ry
Puhelin: 050 465 3773
Sähköposti: jaana.anttila-kangas@skvl.fi

www.skvl.fi

http://www.esitteemme.fi/skvl/MailView/

http://www.esitteemme.fi/skvl.pdf

SKVL ry

Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto SKVL ry on kiinteistönvälitysalan yrittäjien palvelu- ja edunvalvontajärjestö. SKVL:n jäsenyys takaa välittäjille ajantasaisen tiedon ja työvälineet sekä asiakkaille ammattitaitoisen ja turvallisen palvelun. Liitto toimii yhdyssiteenä verkostossa, joka koostuu yli 400 paikallisesta kiinteistönvälitystoimistosta ympäri Suomen.

Kuvat

Jaana Anttila-Kangas
Jaana Anttila-Kangas
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kiinteistönvälittäjät ry
Suomen Kiinteistönvälittäjät ry
Annankatu 24
00100 Helsinki

09 5308 500, liitto(at)skvl.fihttp://www.skvl.fi

Suomen Kiinteistönvälittäjät ry (SKVL) on toiminut kiinteistönvälitysalan yrittäjien palvelu- ja edunvalvontajärjestönä jo vuodesta 1946.

SKVL:n jäsenyys takaa kiinteistönvälittäjille ajantasaisen tiedon ja työvälineet sekä asiakkaille ammattitaitoisen ja turvallisen palvelun. SKVL toimii yhdyssiteenä verkostossa, joka koostuu lähes 400 paikallisesta kiinteistönvälitystoimistosta ympäri Suomen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kiinteistönvälittäjät ry

KUTSU MEDIALLE: Suomen Kiinteistönvälittäjien asuntomarkkinaennuste huhti-kesäkuulle 20188.3.2018 07:00Kutsu

Hyvä median edustaja, tervetuloa Suomen Kiinteistönvälittäjien (SKVL) aamiaistilaisuuteen kuulemaan erittäin mielenkiintoista uutta tietoa siitä, minkä ikäisiä asuntoja nyt etsitään! Tilaisuudessa esitellään uusin yli 1300 jäsenvälittäjämme antama todistetusti erittäin tarkka asuntomarkkinaennuste sekä kyselytutkimuksemme tulos siitä, minkä ikäisistä asunnoista nyt ollaan kiinnostuneita. Tulokset esittelee Suomen Kiinteistönvälittäjien toimitusjohtaja Jussi Mannerberg. Aika: maanantaina 12.3.2018 klo 9.30-11.00 Aamiainen on tarjolla klo 9.30 alkaen ja esitys alkaa klo 10.00. Paikka: AnnaK, Ulappa-sali, Annankatu 24, 5. krs, 00100 Helsinki Aamiaistarjoilun vuoksi vapaaehtoinen ilmoittautuminen osoitteeseen: liitto@skvl.fi.

Suomen kiinteistönvälittäjät ry:n asuntomarkkinaennuste: Joulunaikaan ostajan markkinat11.12.2017 07:00Tiedote

Perinteisesti asuntokaupan kappalemäärät laskevat eniten joulunaikaan. Tähän vaikuttavat arkipäivien pienempi määrä ja päivänvalon puutteen tuomat haasteet asuntojen esittelyissä. Kysynnän hiljainen hetki myös laskee jonkin verran toteutuneita hintoja. ”Ostajan kannattaa olla liikkeellä vuodenvaihteessa, sillä tarjontaa on ja vuosi on hyvä aloittaa mukavilla asioilla”, toteaa Suomen Kiinteistönvälittäjien toimitusjohtaja Jussi Mannerberg.

Vuoden kiinteistönvälittäjä on Mikko Savolainen Jyväskylästä, Vuoden yritys Kiinteistönvälitys Alanko Salosta ja vuoden markkinoija Kiinteistönvälitys Gitta Mielonen Kuopiosta20.11.2017 09:20Tiedote

Suomen Kiinteistönvälittäjien (SKVL) liittokokous päättyi perjantaina vuoden parhaiden palkitsemistilaisuuteen Helsingissä. Vuoden kiinteistönvälittäjä on Mikko Savolainen Jyväskylästä, Vuoden yritys Kiinteistönvälitys Alanko Salosta ja vuoden markkinoija Kiinteistönvälitys Gitta Mielonen Kuopiosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme