Pirkanmaan ELY-keskus

Kikkelän silta ja Kiikan ylikulku- ja risteyssilta peruskorjataan

Jaa

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus korjaa Sastamalassa syksyyn mennessä Kiikan ylikulku- ja risteyssillan. Myös Kikkelän silta korjataan perusteellisesti.

Kiikan risteyssilta. Kuva: Antti Makkonen
Kiikan risteyssilta. Kuva: Antti Makkonen

Sastamalassa Kiikan ylikulku- ja risteyssilta sekä Kikkelän silta käyvät tänä vuonna läpi perusteellisen korjauksen.

Toukokuun alussa Kiikassa käynnistyneessä korjausurakassa peruskorjataan ensin Pohjanmaantiellä, eli kantatie 44:llä, rautatien ja Äetsäntien (maantie 249) ylittävä Kiikan ylikulku- ja risteyssilta.

Kesäkuussa korjausurakan toisessa vaiheessa samoin Äetsäntiellä sijaitseva Kikkelänjoen ylittävä Kikkelän silta korjataan. ELY-keskuksen urakkaan sisältyy myös Kiuralan sillan peruskorjaus, mutta sen korjaaminen siirtyy vuoteen 2023.

Korjausurakassa siltojen pintarakenteet, reunapalkit ja kaiteet uusitaan. Myös siltojen muita rakenteita kunnostetaan.

Remontin ajaksi silloille 30 km/h nopeusrajoitus

Sillankorjaustöistä aiheutuu häiriöitä liikenteelle. Kiikan ylikulku- ja risteyssillalla on lähes koko korjaustyön ajan ajoneuvoliikenteen käytössä yksi ajokaista ja liikennettä ohjataan liikennevaloin. Kevyen liikenteen käytössä on erillinen kaista. Myös Kikkelän sillalla on käytössä yksi ajoneuvokaista ja liikennevalo-ohjaus. Nopeusrajoitusta lasketaan kummankin sillan kohdalla töiden keston ajaksi 30 km/h.

Siltojen korjaustyöt valmistuvat syksyllä 2022. Urakoitsijana toimii Tehan Oy.
Korjaustöiden veroton urakkahinta on 901 000 euroa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Urakoitsijan edustaja Jarno Koivula, Tehan Oy, puh. 040 139 3223

Projektipäällikkö Mikko Asunen, Pirkanmaan ELY-keskus, puh. 0295 024 106

Tilaajan valvontakonsultti Mikko Vellamo, Ramboll Finland Oy, puh. 050 410 5082

Kuvat

Kiikan risteyssilta. Kuva: Antti Makkonen
Kiikan risteyssilta. Kuva: Antti Makkonen
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut lausunnon Kangasalan Lamminrahkan itäisen läjitysalueen täyttömäärän nosto -hankkeen YVA-ohjelmasta12.5.2022 08:29:52 EEST | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisena lausuntonsa Kangasalan kaupungin suunnitteleman Lamminrahkan itäisen läjitysalueen vuosittaisen täyttömäärän nostamisen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Hankealue sijaitsee Kangasalla, lähellä Tampereen rajaa. Yhteysviranomaisena Pirkanmaan ELY-keskus katsoo YVA-ohjelman kokonaisuutena hyvälaatuiseksi, mutta edellyttää selvittämään arvioinnissa huolellisesti esimerkiksi vaikutuksia maankäyttöön, pintavesiin ja ihmisiin.

Pirkanmaan työllisyystilanne parani entisestään maaliskuussa2.5.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Pirkanmaan työllisyystilanne on parantunut edelleen. Maaliskuun 2022 työttömyysaste oli 8,5 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli maaliskuussa 21 341. Heistä lomautettuja oli 1 700 henkilöä. Työttömien työnhakijoiden määrä maaliskuussa 2022 oli samaa luokkaa kuin vuoden 2019 toukokuussa. Lisäksi avoinna olevien työpaikkojen suuri määrä kertoo työvoiman tarpeen merkittävästä kasvusta. Uusia avoimia työpaikkoja oli yli 15 100.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme