SDP EDUSKUNTA

Kiljunen ja Salonen: Miksi hallitus kieltäytyy avaamasta sote-solmuaan?

Jaa

SDP:n kansanedustajat, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet Anneli Kiljunen ja Kristiina Salonen ihmettelevät hallituksen toimintaa sote-työskentelyssä.

- Kokoomus tuntuu päättäneen, ettei hallituksen sote-solmua aukaista ja näyttää siltä, että samassa solmussa seisoo myös keskusta. Esitin tänään valiokunnassa, että kiertäisimme hallituksen pahimman solmukohdan, eli Vaasan tilanteen, ja jatkaisimme normaaliin menettelytapaan ns. emolain käsittelyä valiokunnassa, kunnes hallitus saa omat kuvionsa selviksi. Tämä ei kuitenkaan hallituspuolueille käynyt, ihmettelee Kiljunen.

- Valiokunnan jäsenenä on hyvin vaikea ymmärtää, miksi väkipakolla käsitellään mietintöluonnosta, jonka pykälät vielä tarkentuvat myöhemmin. Eikä meidän tyhjänpanttina tarvitse odottaa pykälien valmistumista, sillä ainakin oppositiolla on valmius käsitellä heti maakuntalakia. Sen mietintöluonnos on valmis ja sitä olemme käsitelleetkin jo hyvän matkaa. Tehdään se nyt odoteltaessa alta pois ja siirrytään sen jälkeen valinnanvapauteen. Se olisi loogista ja hyvän lainsäädäntötyön mukaista, sanoo Salonen.

Valiokunnassa on kuohunut tänään muutenkin. Sosiaali- ja terveysministeriö lähetti jälleen tänään uusia aineistoja soten valinnanvapautta koskevaan lainsäädäntöön.

- Kun uusia asioita tuodaan pöytään, on valiokunnalle taattava mahdollisuus materiaaliin tutustumiseen. Tämänpäiväinen käsittelytapa sekoittaa valiokunnan työskentelyä entisestään ja hankaloittaa jo ennestään erittäin haasteellista valmistelutyötä, summaa Kiljunen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Filatov: Lisäresurssia hoivakoulutukseen, hoiva-avustajista pika-apua16.2.2019 14:17:58Tiedote

Vanhuspalveluissa väännetään yhä kättä siitä, pitääkö hoitajamitoitus saada lakiin. - Kyllä pitää, sanoo työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Tarja Filatov. Hän puhui sosialidemokraattien vaalistartissa Orimattilassa lauantaina. - Hoitajamitoitus ei yksin auta, vaan tarvitaan muitakin toimia. Mutta jos hoitajia ei ole tarpeeksi, hoidosta ei millään taikakeinolla saada laadukasta. Hoitajilla tulee olla työlleen riittävästi aikaa, muutoin ei voida varmistaa hyvää hoitoa, muistuttaa Filatov. - Hallituksen ministeri Soini esitti hoitajien rekrytointia Filippiineiltä. Itse kannatan suomalaisten hoivakoulutuksen lisäämistä. Hoiva-alalle on yhä hakijoita paljon enemmän kuin koulutukseen pääsee. Kevään 2018 yhteishaussa sotealan ammattikorkeakoulutuksiin oli koko maassa kaksi kertaa enemmän hakijoita kuin aloituspaikkoja. - Jos lääketieteelliseen tiedekuntaan pääsee suhteessa isompi osa hakijoista kuin työvoimakoulutukseen lähihoitajakoulutukseen, niin tarvitsemme en

 Sosiaali- ja terveysvaliokunnan oppositiojäsenet: Valiokunta pakotettiin lausumaan pelastustoimen tulevaisuudesta, vaikkei järjestäjästä ja soten rahoituksesta ole vielä tietoa14.2.2019 14:48:33Tiedote

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet Anneli Kiljunen (sd), Kristiina Salonen (sd), Arja Juvonen (ps), Outi Alanko-Kahiluoto (vihr), Aino-Kaisa Pekonen (vas) ja Veronica Rehn-Kivi (r) jättivät tänään eriävän mielipiteen valiokunnan lausuntoon pelastustoimen järjestämisestä.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan demarit: Aktiivimalli on pelkkä kuritustyökalu, ei työnhaun helpottaja – kansalaisaloite on kannatettava13.2.2019 17:17:35Tiedote

Sosiaali- ja terveysvaliokunta on esittänyt mietinnössään aktiivimallista luopumista ajavan kansalaisaloitteen hylkäämistä. Päätös syntyi valiokunnassa äänin 10-7 hallituspuolueiden tuella. Valiokunnan sosialidemokraattisen jäsenet Krista Kiuru (valiokunnan jp.), Anneli Kiljunen, Kristiina Salonen sekä varajäsenet Ilmari Nurminen ja Satu Taavitsainen ovat pettyneitä valiokunnan päätökseen. SDP on vaatinut aktiivimallin purkamista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme