SDP EDUSKUNTA

Kiljunen ja Salonen: Miksi hallitus kieltäytyy avaamasta sote-solmuaan?

Jaa

SDP:n kansanedustajat, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet Anneli Kiljunen ja Kristiina Salonen ihmettelevät hallituksen toimintaa sote-työskentelyssä.

- Kokoomus tuntuu päättäneen, ettei hallituksen sote-solmua aukaista ja näyttää siltä, että samassa solmussa seisoo myös keskusta. Esitin tänään valiokunnassa, että kiertäisimme hallituksen pahimman solmukohdan, eli Vaasan tilanteen, ja jatkaisimme normaaliin menettelytapaan ns. emolain käsittelyä valiokunnassa, kunnes hallitus saa omat kuvionsa selviksi. Tämä ei kuitenkaan hallituspuolueille käynyt, ihmettelee Kiljunen.

- Valiokunnan jäsenenä on hyvin vaikea ymmärtää, miksi väkipakolla käsitellään mietintöluonnosta, jonka pykälät vielä tarkentuvat myöhemmin. Eikä meidän tyhjänpanttina tarvitse odottaa pykälien valmistumista, sillä ainakin oppositiolla on valmius käsitellä heti maakuntalakia. Sen mietintöluonnos on valmis ja sitä olemme käsitelleetkin jo hyvän matkaa. Tehdään se nyt odoteltaessa alta pois ja siirrytään sen jälkeen valinnanvapauteen. Se olisi loogista ja hyvän lainsäädäntötyön mukaista, sanoo Salonen.

Valiokunnassa on kuohunut tänään muutenkin. Sosiaali- ja terveysministeriö lähetti jälleen tänään uusia aineistoja soten valinnanvapautta koskevaan lainsäädäntöön.

- Kun uusia asioita tuodaan pöytään, on valiokunnalle taattava mahdollisuus materiaaliin tutustumiseen. Tämänpäiväinen käsittelytapa sekoittaa valiokunnan työskentelyä entisestään ja hankaloittaa jo ennestään erittäin haasteellista valmistelutyötä, summaa Kiljunen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä: Kelan kilpailutusongelmat ratkaistava välittömästi12.10.2018 14:35Tiedote

Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä on jättänyt tänään kirjallisen kysymyksen kuntoutuksen kilpailutuksesta. Kansaneläkelaitoksen vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kilpailutus on jo usean kuukauden ajan herättänyt suurta hämmennystä ja huolta kuntoutusasiakkaissa, heidän omaisissaan ja palveluiden tuottajakentällä. Myös monet järjestöt ovat nostaneet esiin uusien kilpailutusehtojen aiheuttamia ongelmia ja epäkohtia.

SDP:n Viitanen: Tarkastusvaliokunnalta hyvät eväät asuntopolitiikan tulevaisuuden suunnaksi9.10.2018 10:27Tiedote

Kansanedustaja, ex-asuntoministeri Pia Viitasen (sd.) mielestä tarkastusvaliokunnan tiistaina julkistama mietintö asuntopolitiikan suuntaviivoista antaa hyvät eväät tulevaisuuden linjauksille. - Valiokunta vaatii pitkäjänteistä yli hallituskausien ulottuvaa 8 vuoden ohjelmaa asuntopolitiikan keskeisistä tavoitteista ja toimista. Suunnitelmallinen, pitkäjänteinen ote mahdollistaa tehokkaammat toimet asumisen kustannusten nousun hillitsemiseksi ja riittävän, monipuolisen asuntotuotannon turvaamisen. Viitanen on tyytyväinen, että valiokunta kiinnittää vahvasti huomiota lähiöiden kehittämiseen ja niiden eriytymisen ehkäisyyn. Valiokunnan mielestä osana 8 vuoden ohjelmaa on laadittava yli hallinnonrajojen ulottuva asuinalueiden kehittämisohjelma, jolla turvataan pitkäjänteisesti asumisen ja palveluiden hyvä taso ja vahvistetaan asuinalueiden elinvoimaisuutta. - Iloitsen tästä linjauksesta. Lähiöissä on 1,5 miljoonan ihmisen koti, ja on tärkeää, että niiden myönteistä kehitystä edistetään. K

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme