Aalto EE

Kilpailu maailman Executive MBA -kärjessä kiihtyy

Jaa

Aalto Executive MBA on Financial Times -sanomalehden (FT) globaalissa vertailussa tänäkin vuonna ainoa suomalainen ohjelma. Kyseessä on kansainvälisesti arvostetuin vuosittainen vertailu, jossa maailman noin 3 000 EMBA-ohjelmasta vain sata parasta huomioidaan. Aalto EMBA on nyt jaetulla 93. sijalla Frankfurt School of Finance and Managementin kanssa (viime vuonna sijoitus oli 78.).

Aalto EMBA -ohjelma on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Tänä vuonna Helsingin ohjelmalla on ollut ensimmäistä kertaa kaksi ryhmää ja kaikkiaan aloittaneita johtajia ja huippuasiantuntijoita on lähes 90. Osallistujamäärien kasvu kertoo osaltaan yksilöiden ja organisaatioisen vahvasta panostuksesta jatkuvaan oppimiseen useita aloja perusteellisesti muuttavan disruption keskellä.

”Johtajuuteen kohdistuu uusia paineita, eikä kukaan meistä voi purjehtia uransa matkaa luottavaisin mielin pelkästään vanhojen perustutkintojen opein. Menestymiseen johtajana ei ole olemassa pikakorjaussarjaa, vaan tarvitaan pitkäjänteisyyttä. Myös tulosten ja vaikuttavuuden seurannan tulee olla jatkuvaa ja systemaattista. Aalto EMBA tarjoaa ylivoimaisen alustan kasvaa yhdessä muiden sukupolviensa lupaavimpien johtajien kanssa. Jokaisella heistä omanlaisensa tavoitteet ja haaveet”, kertoo Aalto EE:n toimitusjohtaja, professori Pekka Mattila.

Aalto-yliopiston EMBA-ohjelma on Suomen suurin, ja siinä on kansainvälisestikin vertailtuna poikkeuksellisen suuri valmistumisprosentti.

”Ohjelmaan valittujen johtajien ja huippuasiantuntijoiden monipuoliset organisaatio- ja kokemustaustat mahdollistavat vahvan ja arvokkaan verkoston, joka kantaa myös ohjelman jälkeen. Monipuolisen verkoston hyödyt korostuvat kompleksisessa toimintaympäristössä, jossa muutokset ovat sekä hankalasti ennustettavia että erittäin nopeita”, kertoo Aalto MBA ja EMBA -ohjelmista vastaava johtaja Hanna-Riikka Myllymäki.

”Olin toiminut jonkin aikaa jo johtoryhmässä, mutta tunsin, etten pystynyt antamaan täyttä panostani koko yrityksen kehittämiseen. Aalto EMBA -ohjelman jälkeen pystyin paremmin hyödyntämään osaamistani, koska ymmärrän yrityksen toimintakenttää laajemmin”, kertoo syyskuussa Olvi Oyj:n talousjohtajaksi nimitetty Aalto EMBA -alumni Tiina-Liisa Liukkonen.

”Ohjelma jätti jälkeensä erinomaisen verkoston, aiempaa laajemman henkilökohtaisen mukavuusalueen sekä terveen luottamuksen kykyyn toimia menestyksekkäästi sen ulkopuolella”, kertoo Aalto EMBA -alumni ja asianajaja Harri Jussila Iquja Asianajotoimisto Oy:stä.

Ohjelmien vertailussa arvostettu Financial Times käyttää useita eri tekijöitä. Keskimääräinen palkkakehitys on yksi eniten painotetuista kriteereistä, jolloin tulokset suosivat maailman finanssikeskuksissa toteuttavia ohjelmia. Vertailussa anglo-amerikkalaisten huippuyliopistojen yhteisohjelmat hallitsevat jälleen kärkipaikkoja: ensimmäisen sijansa säilytti yhdistelmä Kellogg (USA) - Hong Kong UST Business School. Toiseksi ylsi HEC Paris, London School of Economics ja Stern School of Business (New York University). Kolmanneksi sijoittui Tsinghua-yliopiston sekä ranskalaisen Inseadin ohjelma.

FT Ranking perustuu sekä osallistujien suoraan lehdelle antamiin tietoihin että yliopistojen tuottamaan tilastoaineistoon. Vastaajina vertailussa ovat aina kolme vuotta sitten kyseisestä Executive MBA -ohjelmasta valmistuneet.

Aalto-yliopistoa ja sen Kauppakorkeakoulua mitataan myös lukuisilla muilla vertailuilla. Esimerkiksi yksi merkittävimmistä yliopistovertailuista QS Top 50 under 50 -listauksessa Aalto-yliopisto oli paras eurooppalainen yliopisto. Listauksessa on vertailtu 50 johtavaa alle 50-vuotta sitten perustettua yliopistoa maailmassa.

Lisätietoja

Aalto Executive MBA:n sivut

Pekka Mattila
Toimitusjohtaja, professori (professor of practice)
Aalto University Executive Education Oy
Puhelin: 040 738 7221
pekka.mattila@aaltoee.fi

Hanna-Riikka Myllymäki

Business Area Director, Degree Programs
Aalto University Executive Education Oy
Puhelin: 050 463 3364
hanna-riikka.myllymaki@aaltoee.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto EE
Aalto EE
Mechelininkatu 3 C
00100 HELSINKI

010 8373700http://www.aaltoee.com

Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia globaalisti useissa lokaatioissa. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto EE

Aalto EE vahvistaa asemaansa rahoitusosaamisen ykkösenä – arvostettu CEFA-koulutus siirtyy Aalto EE:lle17.6.2019 07:57:06 EESTTiedote

Suomen Sijoitusanalyytikot ry ja Aalto University Executive Education (Aalto EE) ovat aloittaneet yhteistyön rahoitus- ja sijoitusalan ammattilaisten tutkintokoulutuksen järjestämisessä. Uudistettu ohjelma tarjoaa enemmän lähiopetuspäiviä ja Aalto EE:llä on vahva rooli koko oppimisprosessin ajan. Kouluttajina toimivat Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen ja laskentatoimen laitoksien professorit. CEFA-tutkinnon (Certified European Financial Analyst) myöntää alan eurooppalainen kattojärjestö EFFAS (European Federation of Financial Analysts Societies).

Aalto EE panostaa elinikäiseen oppimiseen - Nana Salin rakentamaan uusia rahoittajakumppanuuksia19.3.2019 08:45:33 EETTiedote

Aalto University Executive Education Oy laajentaa korkeatasoisen elinikäisen oppimisen mahdollisuuksia julkisella ja yksityisellä sektorilla vahvistamalla ja kehittämällä uusia rahoitusvaihtoehtoja. Yhä useammin yksilön tai työnantajan oma maksukyky yksin ei mahdollista korkeimman kansainvälisen tason saavuttamista, jolloin rinnakkaisten rahoitusmuotojen rooli on ratkaiseva.

Aalto EE käynnistää Aalto PUBLIC -konseptin julkiseen johtamiseen – painopistealueina ekosysteemit, vaikuttavuus ja talous21.2.2019 11:06:05 EETTiedote

Julkisen sektorin organisaatiot ja niiden johtaminen kohtaavat uusia paineita toimintaympäristön muuttuessa, kilpailun lisääntyessä ja uudenlaisten kumppanuusmallien yleistyessä samalla, kun ikäluokkien pienentymisen myötä resurssiniukkuus lisääntyy entisestään. Ollakseen entistä vahvempi kumppani tässä transformaatiossa Aalto University Executive Education (Aalto EE) käynnisti helmikuussa 2019 uuden Aalto PUBLIC -liiketoimintayksikön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme