Helsingin yliopisto

Kimmo Tuominen aloitti Kansalliskirjaston uutena johtajana

Jaa
Yhteiskuntatieteiden tohtori, dosentti Kimmo Tuominen on aloittanut työnsä Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitajana. Tuominen seuraa tehtävässään Cecilia af Forsellesia, joka siirtyy eläkkeelle 1.7.2022. Viimeiset yhdeksän vuotta Tuominen on työskennellyt ylikirjastonhoitajana Helsingin yliopiston kirjastossa. Hänellä on monipuolinen kokemus kirjastoalalta ja useita luottamustehtäviä kirjastokentällä ja tiedeyhteisössä.
Kimmo Tuominen on Kansalliskirjaston uusi johtaja. Kuva: Marko Oja / Kansalliskirjasto
Kimmo Tuominen on Kansalliskirjaston uusi johtaja. Kuva: Marko Oja / Kansalliskirjasto

Olen innostunut päästessäni työskentelemään yhdessä Kansalliskirjaston huippuasiantuntijoiden kanssa, edistämään tiedon avoimuutta ja saavutettavuutta sekä kehittämään kansallista tietoympäristöämme. Olen hyvin sitoutunut sivistyksen, tasa-arvon, kulttuurin sekä tutkimustyön edellytysten ja digitalisaation edistämiseen”, kertoo Kimmo Tuominen.

Uusi ylikirjastonhoitaja haluaa olla mukana vaikuttamassa siihen, että verkostoituminen ja toimiva yhteistyö kukoistaa myös jatkossa.

Kansalliskirjastolla on keskeinen rooli tiedon julkisen infrastruktuurin kehittäjänä ja tarjoajana. Tämän infrastruktuurin tulee olla avoin, luotettava ja kaikkien tiedonjanoisten tasavertaisesti käytettävissä. Sitä ei yksikään organisaatio rakenna yksin, vaan yhteistyötä tehden. Kansalliskirjasto työskentelee tulevaisuudessakin aktiivisesti eri kumppaniensa kanssa ja etsii myös jatkuvasti uusia kumppanuuksia.”

Ennen Helsingin yliopiston kirjaston ylikirjastonhoitajan tehtävää Tuominen on työskennellyt mm. Jyväskylän yliopiston kirjaston johtajana, Eduskunnan kirjaston palvelujohtajana, Humanistisen tiedekunnan kirjaston johtajana sekä viestinnän, erityisesti informaatiotutkimuksen ma. professorina Helsingin yliopiston viestinnän laitoksella. Tämän lisäksi hänellä on useita kansallisia ja kansainvälisiä luottamustehtäviä.

Lisätietoja:
ylikirjastonhoitaja, professori
Kimmo Tuominen
kimmo.k.tuominen (at) helsinki.fi
puh. 02941 22721

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kimmo Tuominen on Kansalliskirjaston uusi johtaja. Kuva: Marko Oja / Kansalliskirjasto
Kimmo Tuominen on Kansalliskirjaston uusi johtaja. Kuva: Marko Oja / Kansalliskirjasto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kansalliskirjasto on kaikille avoin kulttuuriperintöorganisaatio, joka palvelee valtakunnallisesti kansalaisia, tiedeyhteisöjä ja muita yhteiskunnan toimijoita. Turvaamme suomalaisen julkaistun kulttuuriperinnön saatavuuden sekä välittämme ja tuotamme tietosisältöjä tutkimukselle, opiskelulle, kansalaisille ja yhteiskunnalle. Kehitämme palveluja yhteistyössä kirjastojen, arkistojen, museoiden ja muiden toimijoiden kanssa.

kansalliskirjasto.fi

Kansalliskirjasto on osa Helsingin yliopistoa, yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälistä tiedeyhteisöä. Vuonna 1640 perustettu Helsingin yliopisto kuuluu maailman parhaiden monitieteisten tutkimusyliopistojen joukkoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Terveydelle vaarallisia radioaktiivisia pienhiukkasia löytyi ydinvoimalan läheisestä hylätystä koulurakennuksesta Fukushimassa5.6.2023 12:12:48 EEST | Tiedote

Fukushiman ydinvoimalassa vuonna 2011 sattuneen onnettomuuden seurauksena läheiseen koulurakennukseen tunkeutuneet hiukkaset voivat olla uhka ihmisen terveydelle hengitettynä. Erittäin radioaktiivisia ja huonosti liukenevia cesiumpitoisia mikrohiukkasia löytyi edelleen suuria määriä. Tutkimus osoittaa, että sisätiloissa esiintyvät cesiumpitoiset mikrohiukkaset tulee ottaa huomioon turvallisuusarvioinneissa ja alueen puhdistustöissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme