Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kino Regina tuo elokuvat Oodiin

Jaa

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin uusi elokuvateatteri Kino Regina aloittaa toimintansa Helsingin keskustakirjasto Oodissa tammikuussa 2019.

Kino Regina aloittaa toimintansa Oodissa tammikuussa 2019. Kuva: Arkkitehtitoimisto ALA
Kino Regina aloittaa toimintansa Oodissa tammikuussa 2019. Kuva: Arkkitehtitoimisto ALA

Joulukuussa 2018 aukeavan Helsingin keskustakirjasto Oodin konseptista haluttiin jo rakennuksen ideointivaiheessa sisällöllisesti ja toiminnallisesti laajempi kuin perinteiset kirjastot. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on varhaisesta vaiheesta asti ollut elokuvateatterin osalta mukana keskustakirjaston suunnittelussa. Instituutin tehtäviä ovat muun muassa kotimaisen elokuvaperinnön säilyttäminen ja audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen. Se on ollut myös vahva kansainvälinen toimija perustamisvuodestaan 1957 saakka.

”Jo keskustakirjaston hankesuunnitteluvaiheessa heräsi idea elokuvateatterista kirjaston tiloissa, ja olemme iloisia, että KAVI tuo Oodiin Kino Reginan elokuvateatteritoiminnan”, kertoo kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen. ”KAVI on erittäin mieluisa ja luonteva kumppani kaupunginkirjastolle, koska molemmilla toimijoilla on samankaltaisia kulttuurin ja mediakasvatuksen edistämiseen liittyviä tehtäviä. Myös kirjaston ja KAVIn tarjoamat sisällöt tukevat ja rikastuttavat hienolla tavalla toisiaan.”

Elokuvateatterin nimi, Kino Regina, on kunnianosoitus suomalaisen elokuvan valovoimaisimpiin kuuluvalle tähdelle Regina Linnanheimolle. Teatterin ohjelmisto tulee seurailemaan KAVIn esitystoiminnan jo vakiintuneita pääperiaatteita. Esille pääsevät entiseen tapaan niin elokuvahistorian keskeiset teokset kuin harvinaisuudet populaarikulttuuria unohtamatta. Suurelle yleisölle tarjotaan nykyelokuvaa, arthousea ja kulttiklassikoita – myös yhteistyössä festivaalien kanssa. Keskeisen aseman saavat yhteisöllisyys ja tapahtumallisuus.

Elokuvateatterin käyttöaika on jaettu kirjaston ja KAVIn kesken siten, että KAVIlla on Kino Reginassa esitystoimintaa ilta-aikoina tiistaista sunnuntaihin, ja mahdollisuus halutessaan käyttää salia myös kirjaston sulkemisajan jälkeen. Päivisin Kino Regina toimii auditoriona kirjaston ja sen kumppaneiden käytössä.

”Odotamme innolla tulevaa yhteistyötä, jota nyt pääsemme ideoimaan. Uskomme tämän kumppanuuden tuovan paljon uusia elämyksiä niin elokuvateatterin kuin kirjastonkin asiakkaille”, iloitsee Katri Vänttinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin keskustakirjasto Oodin palvelupäällikkö Kari Lämsä, kari.lamsa@hel.fi, 050 304 6069

kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen, katri.vanttinen@hel.fi, 040 554 8861 (lomalla 25.6. alkaen)

Kuvat

Kino Regina aloittaa toimintansa Oodissa tammikuussa 2019. Kuva: Arkkitehtitoimisto ALA
Kino Regina aloittaa toimintansa Oodissa tammikuussa 2019. Kuva: Arkkitehtitoimisto ALA
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kansalaistorille avataan joulukuussa 2018 Helsingin keskustakirjasto Oodi. Oodin monipuoliset palvelut ja tilat ovat kaupunkilaisten käytössä seitsemänä päivänä viikossa, aamuvarhaisesta iltamyöhään. Oodi on kaikkien kaupunkilaisten oma tila aivan Helsingin sydämessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

School Action Day liikuttaa jälleen tuhansia oppilaita19.9.2018 09:00Tiedote

School Action Day 2018 on osa Euroopan urheiluviikkoa (European Week of Sport, EWoS), joka on Euroopan komission aloite liikunnan lisäämiseksi. Suomessa urheiluviikkoa vietetään lasten ja nuorten liikkumisen merkeissä. Viikon päätapahtuma School Action Day on yksi Euroopan suurimmista koululaisten liikuntatapahtumista. Tapahtuma järjestetään tiistaina 25.9.2018 Töölön Kisahallin ympäristössä ja se liikuttaa yli 7000 pääkaupunkiseudun koululaista.

Sacred Music Helsinki tuo esille uskonnollista musiikkia14.9.2018 12:00Tiedote

Uusi musiikkifestivaali Sacred Music Helsinki järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa 20.-23.9.2018. Tapahtuman tarkoituksena on tutustuttaa yleisöä eri uskontojen piirissä esitettävään musiikkiin sekä ulkomaalaisten että kotimaisten yhtyeiden, kuorojen ja solistien esittämänä. Sacred Music -festivaali on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton tapahtuma. Konserttien lisäksi järjestetään seminaareja, esitelmiä ja elokuvia. Tapahtumasta on tarkoitus tehdä vuosittainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme