Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kino Regina tuo elokuvat Oodiin

Jaa

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin uusi elokuvateatteri Kino Regina aloittaa toimintansa Helsingin keskustakirjasto Oodissa tammikuussa 2019.

Kino Regina aloittaa toimintansa Oodissa tammikuussa 2019. Kuva: Arkkitehtitoimisto ALA
Kino Regina aloittaa toimintansa Oodissa tammikuussa 2019. Kuva: Arkkitehtitoimisto ALA

Joulukuussa 2018 aukeavan Helsingin keskustakirjasto Oodin konseptista haluttiin jo rakennuksen ideointivaiheessa sisällöllisesti ja toiminnallisesti laajempi kuin perinteiset kirjastot. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on varhaisesta vaiheesta asti ollut elokuvateatterin osalta mukana keskustakirjaston suunnittelussa. Instituutin tehtäviä ovat muun muassa kotimaisen elokuvaperinnön säilyttäminen ja audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen. Se on ollut myös vahva kansainvälinen toimija perustamisvuodestaan 1957 saakka.

”Jo keskustakirjaston hankesuunnitteluvaiheessa heräsi idea elokuvateatterista kirjaston tiloissa, ja olemme iloisia, että KAVI tuo Oodiin Kino Reginan elokuvateatteritoiminnan”, kertoo kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen. ”KAVI on erittäin mieluisa ja luonteva kumppani kaupunginkirjastolle, koska molemmilla toimijoilla on samankaltaisia kulttuurin ja mediakasvatuksen edistämiseen liittyviä tehtäviä. Myös kirjaston ja KAVIn tarjoamat sisällöt tukevat ja rikastuttavat hienolla tavalla toisiaan.”

Elokuvateatterin nimi, Kino Regina, on kunnianosoitus suomalaisen elokuvan valovoimaisimpiin kuuluvalle tähdelle Regina Linnanheimolle. Teatterin ohjelmisto tulee seurailemaan KAVIn esitystoiminnan jo vakiintuneita pääperiaatteita. Esille pääsevät entiseen tapaan niin elokuvahistorian keskeiset teokset kuin harvinaisuudet populaarikulttuuria unohtamatta. Suurelle yleisölle tarjotaan nykyelokuvaa, arthousea ja kulttiklassikoita – myös yhteistyössä festivaalien kanssa. Keskeisen aseman saavat yhteisöllisyys ja tapahtumallisuus.

Elokuvateatterin käyttöaika on jaettu kirjaston ja KAVIn kesken siten, että KAVIlla on Kino Reginassa esitystoimintaa ilta-aikoina tiistaista sunnuntaihin, ja mahdollisuus halutessaan käyttää salia myös kirjaston sulkemisajan jälkeen. Päivisin Kino Regina toimii auditoriona kirjaston ja sen kumppaneiden käytössä.

”Odotamme innolla tulevaa yhteistyötä, jota nyt pääsemme ideoimaan. Uskomme tämän kumppanuuden tuovan paljon uusia elämyksiä niin elokuvateatterin kuin kirjastonkin asiakkaille”, iloitsee Katri Vänttinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin keskustakirjasto Oodin palvelupäällikkö Kari Lämsä, kari.lamsa@hel.fi, 050 304 6069

kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen, katri.vanttinen@hel.fi, 040 554 8861 (lomalla 25.6. alkaen)

Kuvat

Kino Regina aloittaa toimintansa Oodissa tammikuussa 2019. Kuva: Arkkitehtitoimisto ALA
Kino Regina aloittaa toimintansa Oodissa tammikuussa 2019. Kuva: Arkkitehtitoimisto ALA
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kansalaistorille avataan joulukuussa 2018 Helsingin keskustakirjasto Oodi. Oodin monipuoliset palvelut ja tilat ovat kaupunkilaisten käytössä seitsemänä päivänä viikossa, aamuvarhaisesta iltamyöhään. Oodi on kaikkien kaupunkilaisten oma tila aivan Helsingin sydämessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Satakielikuukausi hyllar språklig mångfald18.2.2019 11:47:53Tiedote

Flerspråkighetsmånaden Satakielikuukausi hyllar modersmålet, flerspråkighet och språklig mångfald. Festivalen, som i år firas för femte gången, inleds på den Internationella modersmålsdagen 21.2 och avslutas på Världspoesidagen och Internationella dagen mot rasism, och den breder ut sig till kulturcentrum, bibliotek, skolor och hem. Flerspråkighetsmånaden utmanar alla att reflektera över modersmålets och språkens betydelse genom konsten, möten och gemensamt görande. Festivalen firas även på andra håll i Norden under namnet Multilingual Month.

Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta18.2.2019 11:44:22Tiedote

Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna viidettä kertaa. Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2019 ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2019. Satakielikuukausi haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Festivaalia on vuodesta 2017 alkaen vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme