HKL

Kipparlahden metrosillan uusimishankkeen toteutusvaihe käynnistyy

Jaa

Kipparlahden metrosilta tullaan vuoden 2021 aikana purkamaan, ja tilalle rakennetaan uusi silta. Aluksi toteutetaan väistötöitä metron järjestelmille joulukuusta 2020 tammikuuhun 2021. Tässä vaiheessa tehdään kaivutöitä sillan läheisyydessä. Väistötöistä aiheutuu melua ja rajoituksia liikenteelle.

Tammikuussa 2021 aloitetaan metrosillan uusimiseen liittyvät rakennustyöt. Alkuvuoden aikana rakennetaan uuden sillan kansi nykyisen sillan eteläpuolelle. Valmistelutyöt aiheuttavat alueella liikenteen rajoituksia ja erityisesti paalutustyöstä johtuvaa melua. Paalutusta ja muita töitä joudutaan mahdollisesti toteuttamaan osittain yöaikaan.

Heinäkuussa 2021 nykyinen silta puretaan, ja uuden sillan kansi siirretään vanhan paikalle. Työ aiheuttaa metroliikenteeseen osittaisen liikennekatkon, jonka aikataulusta ja tilapäisistä järjestelyistä tiedottaa HSL. Elokuusta lokakuuhun alueella tehdään viimeistelytöitä, jotka valmistuvat lokakuussa 2021.

Kipparlahden metrosilta ylittää Kipparlahden silmukka -kadun. Vuonna 1972 valmistuneen sillan rakenteet eivät enää täytä rakenteille asetettuja vaatimuksia eivätkä siten mahdollista metrokaluston kehittämistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Eero Valkama
eero.valkama@hel.fi
puh. 040 1981415

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme