Suomen Punainen Risti SPR

Kirjailija ja lätkäjätkä juoksevat ilmastonmuutoksen uhrien auttamiseksi: ”Hyvää on kiva tehdä!”

Jaa

Kirjailija-ultrajuoksija Karo Hämäläinen ja ex-jääkiekkoilija Hannes Hyvönen pukeutuvat toukokuussa punaiseen kerätäkseen rahaa Suomen Punaisen Ristin avustustyöhön.

Kuva: Jenna Lehtonen
Kuva: Jenna Lehtonen

Hyvönen ja Hämäläinen ovat Suomen Punaisen Ristin VIP-juoksijoita toukokuun 18. päivä järjestettävässä Helsinki City Running Day -tapahtumassa, jonka yhteydessä kerätyt varat suunnataan ilmastonmuutoksesta eniten kärsiville alueille.

– En miettinyt sekuntiakaan, kun tähän pyydettiin mukaan. On kunniatehtävä, että saan lyödä värit päälle ja järjestää keräyksen, Hannes Hyvönen sanoo.

Hyvönen kertoo, ettei ole vielä koskaan juossut kymmentä kilometriä pidempää matkaa. Edessä on tiukkaa treeniä, sillä hän aikoo selviytyä tulevalta puolimaratonilta maaliin saakka.

Hämäläinen puolestaan on juossut 40-vuotiaana yli 160 kilometrin ultrajuoksumatkan ja aikoo tarpoa Helsinki City Run -päivänä sekä puolimaratonin että täyspitkän maratonin.

Ihmisten auttaminen ja ilmastonmuutos koskettavat molempia.

– Haluan auttaa ihmisiä elämässä eteenpäin. Tahdon olla esimerkki taistelutahdosta ja motivaatiosta, sanoo Hyvönen.

Punainen Risti haastaa kaikki mukaan juoksemaan

Kaikki Helsinki City Running Dayssa Punaiselle Ristille kerätyt rahat kohdennetaan kuivuudesta ja luonnonmullistuksista kärsiville alueille esimerkiksi Tadžikistaniin ja eteläiseen Afrikkaan.

Tadžikistanissa säiden lämpeneminen aiheuttaa muun muassa mutavyöryjä, jotka ovat vaaraksi ihmisille, asunnoille ja infrastruktuurille. Punainen Risti kouluttaa kylissä vapaaehtoisia, jotka organisoivat vallien ja kanavien kaivamista mutavyöryjen ohjaamiseksi asuinrakennusten ohi.

Eteläisessä Afrikassa Punaisen Ristin vapaaehtoiset auttavat perheitä rakentamaan puutarhoja, jotka on rakennettu tuottamaan satoa silloinkin, kun kasteluvettä on niukasti.

Lahjoita Hannes Hyvösen keräykseen

Lahjoita Karo Hämäläisen keräykseen

Perusta oma keräys

Lisätietoja:

varainhankinnan suunnittelija Eeva Arrajoki, p. 040 181 3920

viestinnän asiantuntija Tuuli Daavittila, p. 040 589 3414

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Jenna Lehtonen
Kuva: Jenna Lehtonen
Lataa
Kuva: Jenna Lehtonen
Kuva: Jenna Lehtonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Jul i Sinnet-matköpkorten har utdelats till hemmen – medellösheten syns på familjernas matbord också i vardagen24.12.2019 07:15:00 EETTiedote

Bidragen till insamlingen Jul i Sinnet har den här julen gett mat på borden hos sammanlagt 28 000 barnfamiljer. En enkät som gjordes bland yrkespersoner inom social- och hälsovården, som fattade beslut om vem som får köpkort, visar att det i mindre bemedlade familjer råder brist på ordentlig mat, inte bara på helger utan också på vardagar.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme