Kirjailijatapaaminen: Alex Schulman ja Philip Teir kohtaavat Hanasaaressa

Jaa

Ruotsalaiskirjailija Alex Schulman keskustelee kollegansa Philip Teirin kanssa perinnöstä ja perinteistä Hanasaaressa 6. kesäkuuta. Schulmanin kirjalliseen tuotantoon kuuluu tällä hetkellä viisi romaania, ja kuudes on tekeillä vuodeksi 2022. Philip Teir on julkaissut kahdeksan kirjaa, joista tuorein eli romaani Neitsytpolku (Jungfrustigen) julkaistiin vuonna 2020.

Valokuva (c): Viktor Fremling / Otava (Schulman) ja Helen Korpak / Otava (Teir)
Valokuva (c): Viktor Fremling / Otava (Schulman) ja Helen Korpak / Otava (Teir)

Alex Schulman debytoi vuonna 2009 kirjalla Skynda att älska. Sitä ei ole suomennettu. Sen jälkeen hän on julkaissut useita huomiota herättäneitä romaaneja, joista viimeisin eli Eloonjääneet (Överlevarna, 2020) oli ehdolla Svenska Dagbladetin kirjallisuuspalkinnon saajaksi, ja sen oikeudet on myyty yli 30 maahan. 

Schulman on myös aktiivinen kolumnisti ja podcastaaja. Alex & Sigges podcast, jota Schulman vetää yhdessä kirjailijakollega Sigge Eklundin kanssa, on yksi Ruotsin suosituimmista.

”Harjoittelen yhä uudelleen eri foorumeilla, miten paras tarina kirjoitetaan. Se on minun elämäni, minun pakkomielteeni, haluan löytää tavan kertoa täydellinen tarina”, on Alex Schulman itse todennut SVT:n Mästaren-ohjelmassa.

Yksi Alex Schulmanin eniten huomiota saaneista kertomuksista on romaani Unohda minut (Glöm mig), joka valittiin Ruotsissa vuoden kirjaksi 2017. Omaelämäkerrallinen kirja käsittelee Schulmanin lapsuutta äidin alkoholismin varjossa.

Toisesta kiitetystä teoksesta Polta nämä kirjeet (Bränn alla mina brev), joka julkaistiin vuonna 2018 ja joka käsittelee Schulmanin äidinäidin Karin Stolpen ja kirjailija Olof Lagercrantzin välistä suhdetta, ilmestyy elokuva syksyllä 2022. 

Alex Schulmanilla on myös suomalaisia juuria. Hänen isänsä Allan Schulman oli Ruotsissa työskentelevä suomenruotsalainen toimittaja ja tv-tuottaja. 

”Odotamme kovasti Alex Schulmanin ja Philip Teirin vierailua, ja olemme iloisia, että he halusivat tulla tänne Hanasaareen. Schulmanin ja Teirin keskustelu jatkaa Hanasaaren tärkeää perinnettä järjestää syvällisiä keskusteluja kiinnostavien suomalaisten ja ruotsalaisten persoonien välillä”, sanoo Hanasaaren ohjelmajohtaja Victor Andersson.

Hanasaaren aikaisempia keskusteluvieraita ovat olleet muun muassa näyttelijät Mikael Persbrandt, Stina Ekblad ja Lena Endre, akvarellitaiteilija Lars Lerin, liikemies Björn Wahlroos sekä kirjailijat Jonas Gardell, Sara Stridsberg, Juha Itkonen ja Camilla Läckberg. 

Alex Schulmanin ja Philip Teirin kirjailijakeskustelu järjestetään 6.6.2022 klo 18.30 (17.30 Ruotsin aikaa) Hanasaaren auditoriossa. Keskustelu käydään ruotsiksi ja tulkataan suomeksi.

Tilaisuus on ilmainen ja avoin kaikille, mutta siihen on ilmoittauduttava etukäteen täällä: www.hanaholmen.fi/event 

Valokuva (c): Viktor Fremling / Otava (Schulman) ja Helen Korpak / Otava (Teir)

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, puh. +358 40 767 7373, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Valokuva (c): Viktor Fremling / Otava (Schulman) ja Helen Korpak / Otava (Teir)
Valokuva (c): Viktor Fremling / Otava (Schulman) ja Helen Korpak / Otava (Teir)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme