Messukeskus

Kirjamessuilla nuoria puhuttaa valeuutiset, oman sukupolvensa jaksaminen nyt ja tulevaisuudessa, vaikuttavat lyriikat ja oman tarinan kertominen

Jaa

Kallion lukion opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat jo kahdeksatta kertaa ohjelmaa nuorille Helsingin Kirjamessujen Kallio-lavalle 24.-27.10.2019. Ohjelmassaan KirjaKallio uppoutuu kirjallisuuteen ja käy ajankohtaista keskustelua ympäröivästä maailmasta. Neljällä messupäivällä on kullakin oma teemansa. Aiheita pohditaan messupäivien kirjahaastatteluissa ja niihin syvennytään kunkin päivän paneelikeskustelussa klo 12.

Kuva: Emmi Kähkönen
Kuva: Emmi Kähkönen

Torstaina 24.10. syvennytään sosiaalisen median maailmaan. Elämme jatkuvassa tietotulvassa. Harvempi pysähtyy miettimään, mistä jaettu tieto on peräisin. Sosiaalisen median kulttuuri vaatii nopeaa reagointia. Miten tunnistaa uutisvirrasta valeuutiset? Entä mitä tulee ottaa humioon kun jakaa tietoa? Faktoja etsimässä ovat sosiaalisen median yrittäjä sekä kirjailija Mikko Toiviainen, tietokirjailijat ja toimittajat Johanna Vehkoo ja Jarno Hartikainen sekä ilmastoaktivisti Atte Ahokas. Lisäksi lavalla haastatteluissa nähdään muun muassa Valheenpaljastajan käsikirja, WhatsUp elämä sekä tubettaja Miklun Paras Kirja Ikinä.

Perjantaina 25.10. KirjaKalliossa puututaan jaksamiseen. Nuoret palavat loppuun jo koulussa. Tulevaisuuden työelämä asettaa haasteita, joita kaikkia emme vielä edes tiedä. Mitä tehdä, kun tulevaisuuden toivot eivät enää jaksa? Aihetta käsittelemässä ovat kirjailija ja graafikko Johannes Ekholm, Insinööriliiton erityisasiantuntija Katri Manninen, Ressun lukion opinto-ohjaaja Susanna Tamminen sekä youtubettaja ja maisteriopiskelija Miisa Rotola-Pukkila, joka on myös puhumassa kirjastaan Inspiskalenteri. Lisäksi lavalla esitellään muun muassa Eino Nurmiston Homopojan opas, Jani Pösön ja Teemu Pukin Sekasin sekä Työstäkieltäytyjän käsikirja.

Lauantaina 26.10. KirjaKalliossa pohditaan sanoilla vaikuttamista. Sanat ovat valtaa, mutta miten niillä vaikutetaan ja kenen sanaan uskotaan?  Päivän paneelissa lyriikoista ja sanoilla vaikuttamisesta keskustelemassa ovat rap-artisti ja kirjailija Karri Miettinen(Paleface), musiikkitoimittaja Heini Strand,rap-artisti ja DJ Rebekka Kuukka (Yeboyah) sekä aktivisti Natalia Kallio. Lauantain ohjelmassa käsitellään vaikuttavan sanoman kirjoja, kuten Natalia Kallion She needs bigger boots, Ulla Donnerin Sontaa sekä Linda-Maria Roineen elämäkerta Mercedes Bentso

Sunnuntaina 27.10. puhutaan tositarinoista ja oman tarinan kirjoittamisesta. Minkälaista on kirjoittaa tositarinaa? Miksi tekstejä peilataan lähes aina kirjailijan omaan elämään? Tositarinoita ja autofiktiota avaamassa ovat kirjailijat Saara Turunen, omakohtaiset teokset julkaisseet esikoiskirjailijat Aino Vähäpesola ja Tuomas Kokko sekä kirjallisuuden tutkija Päivi Koivisto. Omakohtaisia teoksia päivän ohjelmassa ovat myös muun muassa Pontus Purokurun Römaani, Riina Marttilan Eloonjäämisoppi sekä Antti Röngän Jalat ilmassa.

Yhteystiedot:
Anri Väre, tuottaja, KirjaKallio, p. 044 3094027, anri@ryovari.fi 
www.facebook.com/kirjakallio
Twitter ja Instagram: @kirjakallio
#kirjamessut #kirjakallio
www.helsinginkirjamessut.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Emmi Kähkönen
Kuva: Emmi Kähkönen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kongressimessut starttaavat Messukeskuksen syksyn18.6.2020 14:44:45 EESTTiedote

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja asiakasmäärien rajaamisesta. Tapaamisrajoitusten johdosta maaliskuulta siirtynyt Kongressimessut päästään siis toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti 26.-27.8.2020, messuvieraiden ja näytteilleasettajien riskittömään tapahtumaosallistumiseen vahvasti panostaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme