Kirjapaja

Kirjapajan syksyssä julkaistaan uutuusteokset mm. Hannu-Pekka Björkmanilta, Tommy Hellsteniltä ja Katriina Järviseltä

Jaa
Kirjapajan kesän ja syksyn 2022 uutuuksissa pohditaan ihmisenä olemista monelta kantilta — muun muassa vaikuttamisen ja yhteisöllisyyden, sukupolvikokemuksen ja ikääntymisen näkökulmista. Teoksissa koetaan taidetta, kuulostellaan ajan kulua, kohdataan muistoja ja etsitään elämänmuutoksen avaimia.
Kirjapajan teoksia kesän ja syksyn tuotannosta 2022
Kirjapajan teoksia kesän ja syksyn tuotannosta 2022

Selaa katalogia ja lue lisää Kirjapajan kesän ja syksyn 2021 tuotannosta.

Seuraavassa nostoja syksyn uutuuksista:

Hannu-Pekka Björkmanin Metsä ei kuule neuvojani on matka tunnustetun taiteilijan mielenmaisemaan. Läsnä kirjoituksissa ovat niin kirjallisuus ja kuvataide, historia ja henkilökohtaiset muistot kuin tarkkanäköiset havainnot ihmisyydestä, ajan kulustaja maailmaan jättämistämme jäljistä. (9/22)

Tommy Hellstenin Olemisen voima – Kirja rohkeudesta ja levollisesta vaikuttamisesta tarkastelee elämäääme suhteessa muihin ihmisiin. Teos on syntynyt näköalapaikoilta, yrityksen johtamisesta ja terapeutin työstä käsin. Se kertoo rohkeudesta kohdata haavansa, kukistaa egonsa ja olla ihminen elämän kaikilla areenoilla — yksilönä ja yhteisön jäsenenä.(8/22)

Katriina Järvisen henkilökuva Ruben Stilleristä sukeltaa paitsi Stillerin maailmaan, myös sukupolvikokemuksiin, vähemmistöjen Suomeen ja sävyjen tajun tarpeellisuuteen. Teos piirtää sävykkään kuvan miehestä, joka on vallan muuta kuin osiensa summa. (10/22)

Asta Leppä luotaa Aivan äksänä – Kun huomasin kuuluvani sukupolveen -teoksessaan tanakkaan keski-ikään ehtineen x-sukupolvensa ristiriitaisia tunteita maailmassa, jossa pysyvää on vain muutos. Ajan riento on ollut yhtenäis-Suomen viimeisille kasvateille ja uuden ajan airuille raju. (7/22)

Hannu Mäkelä pohtii elämäänsä sanan ammattilaisena teoksessaan Kirjoittamisen ilo – eli miksi yhä rakastan sanoja.  Kirjoittaa voi itselleen, toiselle, pakosta, ilosta, muistaakseen, unohtaakseen. Mistä pitkän linjan kirjailijan, toimittajan, lukijan ja kustantajan intohimo kirjoittamiseen on peräisin? Entä voiko kirjoittamista opettaa? (7/22)

Laura Honkasalo tunnustelee keski-ikäisyyden ihmeitä ja ihanuuksia teoksessaan Keski-ikäinen elämäni. (8/22) Riitta Castrénin ja Sinikka Klemettilän Enemmän elossa – Tarinoita uuden löytämisestä kertoo rohkeista elämänmuutoksista. 8/22) Arto Teronen ja Jouko Vuolle jatkavat suosittua Kiveen hakatut -sarjaa teoksellaan Urheilun alkuja ja loppuja. (10/22) Marianne Kiskolalta ja Katja Kouvalaiselta ilmestyy teos Tunnetko nimesi – Kiehtova matka nimien maailmaan (9/22) ja Anna-Mari Kaskinen julkaisee kauteen teoksen Tuulen tuoksua, puun puhetta – Hetkiä luonnossa. (10/22)

Heli Mäkelän ja Tiia Trogenin Tunteita päästä varpaisiin johdattaa kehotietoisuuteen lapsen ja aikuisen tunnetaitojen tukena. (8/22) Petra Heikkilän Luovuusloota tarjoaa monipuolisia ideoita ja vinkkejä tekemisen nälkään. (10/22)

Kirjojen kansikuvat löytyvät kirjan nimellä Kirjapajan verkkosivuilta kuvapankista: https://kirjapaja.fi/kuvapankki/

Kirjailijoiden ja kuvittajien kuvia löytyy myös verkkosivuiltamme:  https://kirjapaja.fi/kirjailijat-ja-kuvittajat/

Liitteenä Kirjapajan kesä ja syksy 2022, pdf. 

Lisätietoja, pdf- ja arvostelukappalepyynnöt:

viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste | 040 553 4757 | marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi |

mediakoordinaattori Minna Vatja | minna.vatja@kirjapaja.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kirjapajan teoksia kesän ja syksyn tuotannosta 2022
Kirjapajan teoksia kesän ja syksyn tuotannosta 2022
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Sörnäistenkatu 1
00580 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapajan kustannusohjelmassa on monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme