Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kirjastojärjestelmän häiriö sulkee Vaasan kirjastot 24.6. ja vaikuttaa verkkokirjaston käyttöön

Jaa

Kirjastojärjestelmän häiriön vuoksi Vaasan kaupunginkirjaston pääkirjasto ja lähikirjastot ovat suljettuna 24.6.2021. Vika vaikuttaa kaikkeen lainaamiseen ja palauttamiseen. Myöskään verkkokirjastoon ei pääse kirjautumaan eikä varauksia voi tehdä.

Kirjastojärjestelmän teknisen häiriön vuoksi Vaasan kaupunginkirjaston pääkirjasto ja lähikirjastot ovat suljettuna tänään 24.6.2021. Järjestelmähäiriö vaikuttaa myös omatoimikirjastoihin eikä kirjastoauto kulje.

Järjestelmähäiriöstä johtuen verkkokirjastoon ei voi kirjautua, aineistohaku ei toimi normaalisti eikä varauksia voi tehdä. Ellibs-, Biblio- ja eMagz-palveluihin ei pääse kirjautumaan.

-Järjestelmätoimittaja Axiellin mukaan kirjastojärjestelmän käyttökatkon syyksi on paljastunut kiristyshaittaohjelmahyökkäys. Ongelma on vaikuttanut kaikkiin Mikromarc-järjestelmää käyttäviin kirjastoihin Pohjoismaissa, sanoo ts. palvelupäällikkö Jimmy Pulli Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.

Järjestelmätoimittaja Axiell palauttaa palvelua toimintaan ja tutkii tietoturva-asiantuntijoiden sekä viranomaisten kanssa hyökkäystapaa ja sen syitä. Järjestelmätoimittajan mukaan asiakkaiden henkilötiedot eivät ole vaarantuneet.

Pääkirjaston uutisalue on auki klo 14 asti, Café Proosa klo 13 asti ja Kansalaisinfo klo 15 asti. Pääsy on ainoastaan sivuovista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jimmy Pulli, Ts. Palvelupäällikkö, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, puh. 040 191 6578, jimmy.pulli@vaasa.fi

Sanna Bondas, Kulttuuripäällikkö, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, puh. 040 139 4048, sanna.bondas@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa får ett musikhus och ett nytt landmärke – starkt stöd av stadsfullmäktige för genomförandet27.7.2021 08:10:49 EEST | Tiedote

Stadsfullmäktige i Vasa beslöt vid sitt extra sammanträde 26.7 om beviljande av borgen för projektet Wasa Stations lån samt om bildande av ett nytt fastighetsbolag. Det av staden ägda bolaget tar sammanlagt 52 miljoner euro i lån och med det finansieras det framtida musikhusets andel av multifunktionskvarteret. Det är meningen att byggandet av Wasa Station på den gamla busstationens plats inleds redan i år.

Vaasa saa musiikkitalon ja uuden maamerkin – kaupunginvaltuustolta vahva tuki Wasa Stationin toteutumisen puolesta27.7.2021 08:08:12 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginvaltuusto päätti ylimääräisessä kokouksessaan 26.7. Wasa Station -hankkeen lainatakauksen myöntämisen puolesta ja uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta. Kaupungin omistama yhtiö ottaa lainaa yhteensä 52 miljoonaa euroa, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon osuus. Vanhan linja-autoaseman paikalle nousevan Wasa Stationin rakentaminen on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme